Lansarea candidaților social-democrați pentru funcțiile de Președinte al Consiliului Județean Iași și de Primari ai comunităților ieșene! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

Lansarea candidaților social-democrați pentru funcțiile de Președinte al Consiliului Județean Iași și de Primari ai comunităților ieșene! (P)

GALERIE
maricel popa
  • maricel popa
- +

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și al PSD Iași:

Vin astăzi în fața dumneavoastră cu faptele, cu proiectele realizate în cei patru ani de până acum ai primului meu mandat de președinte al Consiliului Județean și cu proiectele necesare Iașului în anii ce vin. M-am angajat acum patru ani în fața dumneavoastră că voi aduce un miliard de euro în județul Iași, câte o mie de euro pentru fiecare locuitor al său. Adversarii noștri politici au considerat expresia „un miliard de euro pentru un milion de ieșeni” ca fiind un simplu slogan electoral. Împreună cu dumneavoastră, le-am demonstrat cât de mult s-au înșelat. Angajamentul asumat nu doar că a fost realizat, ci chiar a fost cu mult depășit.

În patru ani, au fost efectuate lucrări sau au fost obținute finanțări certe pentru 400 km de drumuri județene. Printre ele, cel mai mare proiect de reabilitare a unui drum de interes regional, Axa Rutieră Strategică Iași – Suceava, în valoare de aproape o jumătate de miliard de lei. Au fost demarate sau chiar finalizate 270 de proiecte de modernizare și dotare a școlilor din mediul rural. Sănătatea a beneficiat de investiții de peste 140 milioane euro. Avem azi cel mai modern spital de neurochirurgie din România, recunoscut ca atare și pe plan european, iar primele lucrări de reabilitare completă a Spitalului de Copii sunt în plină desfășurare. A fost reabilitată Casa Dosoftei sau sediul fostei Chesturi, iar reabilitarea altor monumente emblematice ale Iașului se află în curs.

Împreună cu dumneavoastră am parcurs în ultimii patru ani un drum greu, dar frumos. Pe același drum vom merge și în următorii patru ani, pentru a termina ce am început, dar și pentru a începe noi proiecte, subsumate aceluiași scop: bunăstarea județului și a locuitorilor săi.

Vom finaliza modernizarea tuturor drumurilor județene care ne-au mai rămas. Mai trebuie să investim doar 200 milioane euro, iar județul va avea, pentru prima oară în istoria sa, o rețea de drumuri județene complet modernizată.

În plus, municipiul Iași va beneficia de o șosea de centură veritabilă, acest proiect fiind deja pregătit pentru a obține finanțarea necesară, fonduri europene nerambursabile.

Vom demara cel mai amplu program de extindere a rețelelor de apă-canal ce a fost început vreodată în România. O jumătate de miliard de euro vor aduce județul în secolul 21 și din acest punct de vedere.

Investiții de 100 milioane euro vor asigura viitorul dezvoltării Aeroportului pe următorii 20 de ani.

Proiectul de extindere a rețelei de gaz din mediul rural s-a maturizat și este gata de a porni. Avem deja 19 comune deja implicate, iar lor li se vor adăuga și altele.

Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o până acum. Iașul este pe drumul cel bun! Continuăm împreună! Pe 27 septembrie votăm echipa PSD la Consiliul Județean!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200019

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Operaţiunea „Gunoiul”

Cătălin ONOFREI

Operaţiunea „Gunoiul”

Când normalul pare ceva complet anormal.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Super-mega

Briscan ZARA

Super-mega

Fără teama că exagerez spun că viitorul nu sună deloc bine pentru televiziunile clasice, le prevăd o dispariţie totală sau cel puţin o trecere în planul doi, cam cum este azi teatrul radiofonic. În curând oricare cetăţean cu o cameră de luat vederi sau un telefon performant va putea avea propriul lui show cu invitaţi importanţi în sufrageria casei. Şi e o activitate perfectă şi fructuoasă pentru noile generaţii care nu îşi găsesc rostul pe lume.

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

Ciprian IFTIMOAEI

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

În România, femeile reprezintă 51,1% din totalul populaţiei rezidente (stabile), care se referă la persoanele care au locuit la reşedinţa obişnuită o perioadă neîntreruptă de cel puţin 12 luni înainte de momentul de referinţă. 

Comemorarea unui martir

Mihai DORIN

Comemorarea unui martir

Duminică, 21 februarie ac, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a oficiat o ceremonie de comemorare a preotului martir, Dumitru Matei, executat cu exact 70 de ani în urmă, la 21 februarie 1951, la închisoarea Jilava, în urma unei sentinţe de condamnare la moarte pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti.

pulspulspuls

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Una la rece pe azi din cotloanele fierbinţi ale politichiei de Bahlui, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.