Lansarea candidaților social-democrați pentru funcțiile de Președinte al Consiliului Județean Iași și de Primari ai comunităților ieșene! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 17.10.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Lansarea candidaților social-democrați pentru funcțiile de Președinte al Consiliului Județean Iași și de Primari ai comunităților ieșene! (P)

GALERIE
maricel popa
  • maricel popa
- +

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și al PSD Iași:

Vin astăzi în fața dumneavoastră cu faptele, cu proiectele realizate în cei patru ani de până acum ai primului meu mandat de președinte al Consiliului Județean și cu proiectele necesare Iașului în anii ce vin. M-am angajat acum patru ani în fața dumneavoastră că voi aduce un miliard de euro în județul Iași, câte o mie de euro pentru fiecare locuitor al său. Adversarii noștri politici au considerat expresia „un miliard de euro pentru un milion de ieșeni” ca fiind un simplu slogan electoral. Împreună cu dumneavoastră, le-am demonstrat cât de mult s-au înșelat. Angajamentul asumat nu doar că a fost realizat, ci chiar a fost cu mult depășit.

În patru ani, au fost efectuate lucrări sau au fost obținute finanțări certe pentru 400 km de drumuri județene. Printre ele, cel mai mare proiect de reabilitare a unui drum de interes regional, Axa Rutieră Strategică Iași – Suceava, în valoare de aproape o jumătate de miliard de lei. Au fost demarate sau chiar finalizate 270 de proiecte de modernizare și dotare a școlilor din mediul rural. Sănătatea a beneficiat de investiții de peste 140 milioane euro. Avem azi cel mai modern spital de neurochirurgie din România, recunoscut ca atare și pe plan european, iar primele lucrări de reabilitare completă a Spitalului de Copii sunt în plină desfășurare. A fost reabilitată Casa Dosoftei sau sediul fostei Chesturi, iar reabilitarea altor monumente emblematice ale Iașului se află în curs.

Împreună cu dumneavoastră am parcurs în ultimii patru ani un drum greu, dar frumos. Pe același drum vom merge și în următorii patru ani, pentru a termina ce am început, dar și pentru a începe noi proiecte, subsumate aceluiași scop: bunăstarea județului și a locuitorilor săi.

Vom finaliza modernizarea tuturor drumurilor județene care ne-au mai rămas. Mai trebuie să investim doar 200 milioane euro, iar județul va avea, pentru prima oară în istoria sa, o rețea de drumuri județene complet modernizată.

În plus, municipiul Iași va beneficia de o șosea de centură veritabilă, acest proiect fiind deja pregătit pentru a obține finanțarea necesară, fonduri europene nerambursabile.

Vom demara cel mai amplu program de extindere a rețelelor de apă-canal ce a fost început vreodată în România. O jumătate de miliard de euro vor aduce județul în secolul 21 și din acest punct de vedere.

Investiții de 100 milioane euro vor asigura viitorul dezvoltării Aeroportului pe următorii 20 de ani.

Proiectul de extindere a rețelei de gaz din mediul rural s-a maturizat și este gata de a porni. Avem deja 19 comune deja implicate, iar lor li se vor adăuga și altele.

Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o până acum. Iașul este pe drumul cel bun! Continuăm împreună! Pe 27 septembrie votăm echipa PSD la Consiliul Județean!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200019

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Drum bun, cale bătută

Nicolae GRECU

Drum bun, cale bătută

Dacă Mirel Rădoi nu poate fi întors la echipa naţională pentru probabilele meciuri de baraj, FRF poartă o mare parte de vină.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

Câteva notiţe la final de pelerinaj

pr. Constantin STURZU

Câteva notiţe la final de pelerinaj

Într-un context atât de dificil pentru ţară, era firesc să întâmpine extrem de multe provocări şi gazdele pelerinilor Sfintei Cuvioase Parascheva.

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Sfântul Augustin (354-430) arăta că într-o societate există laolaltă, însă fără amestecare, o cetate terestră, imperfectă şi coruptă, şi o Cetate Celestă, superioară din toate punctele de vedere. Cetăţeanul trebuie să se supună rigorilor autorităţii laice până acolo unde moralitatea creştină a acestuia este încălcată. 

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.