Lansarea proiectului Servicii specializate inovative pentru copii și tineri cu autism și aparținători ai persoanelor cu dizabilități din județul Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presa

Lansarea proiectului Servicii specializate inovative pentru copii și tineri cu autism și aparținători ai persoanelor cu dizabilități din județul Iași

GALERIE
2015_01_19_ANCAAR0142015_01_19_ANCAAR025
  • 2015_01_19_ANCAAR014
  • 2015_01_19_ANCAAR025
- +

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi  cu Autism din România (A.N.C.A.A.R.) - filiala Iaşi în parteneriat cu Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany şi Fundaţia Ancora Salvării lansează proiectul Servicii specializate inovative pentru copii şi tineri cu autism şi aparţinători ai persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Iaşi

În perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016 A.N.C.A.A.R.- filiala Iaşi în parteneriat cu Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany - biroul zonal Iaşi şi Fundaţia Ancora Salvării implementează proiectul Servicii specializate inovative pentru copii şi tineri cu autism şi aparţinători ai persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Iaşi, adresat copiilor şi tinerilor diagnosticaţi cu autism din judeţul Iaşi, precum şi specialiştilor din sectorul ONG care lucrează în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi.

Proiectul este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă şi are un buget de 83.357 CHF. Grantul acordat este de 74.521 CHF, iar co-finanţarea solicitantului şi partenerilor este în valoare de 8.836 CHF.

Obiectivul general al proiectului este Dezvoltarea de servicii specializate inovative pentru copii şi tineri cu autism şi aparţinători ai persoanelor cu dizabilităţi psiho-neuro-motorii din judeţul Iaşi, din mediul urban şi din mediul rural.

Beneficiarii direcţi ai activităţilor proiectului sunt: 50 de copii şi tineri diagnosticaţi cu autism şi afecţiuni asociate, din judeţul Iaşi, din mediul urban şi rural, 30 de aparţinători ai persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Iaşi, 30 de specialişti din ONG-uri active în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi, 15 ONG-uri din România care furnizează servicii pentru persoane diagnosticate cu autism şi 50 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, din judeţul Iaşi.

Cele mai importante activităţi din cadrul proiectului sunt: servicii de terapie specializată pentru copii şi tineri diagnosticaţi cu autism şi deficienţe asociate, cartografierea prevederilor legislative privitoare la protecţia principalelor drepturi ale persoanelor cu dizabilităţi, organizarea unei campanii publice de informare şi conştientizare privind problematica autismului, un schimb de experienţă a echipei de proiect .

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact:

Carmen Ghercă, Coordonator PR şi comunicare, tel: 0729/914.094; e-mail: contact@ancaar-iasi.ro

Despre A.N.C.AA.R. Iaşi

A.N.C.AA.R. Iaşi este o organizaţie nonguvernamentală şi non-profit înfiinţată în 2003, ce are ca misiune îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu autism şi a familiilor acestora. Proiectele asociaţiei urmăresc abordarea multidisciplinară în identificarea, cunoaşterea şi satisfacerea necesităţilor şi drepturilor persoanelor cu autism. A.N.C.A.A.R. Iaşi este membră a Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist.

Despre Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor şi a familiilor, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţă socială. Cu 21 ani de activitate în România, programele fundaţiei vizează în special prevenirea separării copilului de familia biologică, promovarea unor practici profesioniste în lucrul cu copiii cu nevoi speciale sau care provin din medii dezavantajate (centre de plasament, centre de reeducare sau penitenciare, familii defavorizate), şi nu în ultimul rând  promovarea voluntariatului ca modalitate de implicare în viaţa comunităţii.

Despre Fundaţia Ancora Salvării

Fundaţia Ancora Salvării este o organizaţie creştină, non-profit, care are ca scop ajutorarea oamenilor aflaţi în dificultate, în mod special a persoanelor cu dizabilităţi sau boli cronice, indiferent de rasă, religie, naţionalitate etc.Viziunea fundaţiei este să dezvolte proiecte prin care susţine unele din nevoile existente, neacoperite în comunitate.

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România - Filiala Iaşi   
Str. Apelor nr. 6, Bl P7, Sc C, Punct termic, Iaşi,
Tel: 0332 408826, E-mail: contact@ancaar-iasi.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.