anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 08.08.2020

Comunicat de presa

Lansarea proiectului Servicii specializate inovative pentru copii și tineri cu autism și aparținători ai persoanelor cu dizabilități din județul Iași

GALERIE
2015_01_19_ANCAAR0142015_01_19_ANCAAR025
  • 2015_01_19_ANCAAR014
  • 2015_01_19_ANCAAR025
- +

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi  cu Autism din România (A.N.C.A.A.R.) - filiala Iaşi în parteneriat cu Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany şi Fundaţia Ancora Salvării lansează proiectul Servicii specializate inovative pentru copii şi tineri cu autism şi aparţinători ai persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Iaşi

În perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016 A.N.C.A.A.R.- filiala Iaşi în parteneriat cu Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany - biroul zonal Iaşi şi Fundaţia Ancora Salvării implementează proiectul Servicii specializate inovative pentru copii şi tineri cu autism şi aparţinători ai persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Iaşi, adresat copiilor şi tinerilor diagnosticaţi cu autism din judeţul Iaşi, precum şi specialiştilor din sectorul ONG care lucrează în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi.

Proiectul este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă şi are un buget de 83.357 CHF. Grantul acordat este de 74.521 CHF, iar co-finanţarea solicitantului şi partenerilor este în valoare de 8.836 CHF.

Obiectivul general al proiectului este Dezvoltarea de servicii specializate inovative pentru copii şi tineri cu autism şi aparţinători ai persoanelor cu dizabilităţi psiho-neuro-motorii din judeţul Iaşi, din mediul urban şi din mediul rural.

Beneficiarii direcţi ai activităţilor proiectului sunt: 50 de copii şi tineri diagnosticaţi cu autism şi afecţiuni asociate, din judeţul Iaşi, din mediul urban şi rural, 30 de aparţinători ai persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Iaşi, 30 de specialişti din ONG-uri active în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi, 15 ONG-uri din România care furnizează servicii pentru persoane diagnosticate cu autism şi 50 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, din judeţul Iaşi.

Cele mai importante activităţi din cadrul proiectului sunt: servicii de terapie specializată pentru copii şi tineri diagnosticaţi cu autism şi deficienţe asociate, cartografierea prevederilor legislative privitoare la protecţia principalelor drepturi ale persoanelor cu dizabilităţi, organizarea unei campanii publice de informare şi conştientizare privind problematica autismului, un schimb de experienţă a echipei de proiect .

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact:

Carmen Ghercă, Coordonator PR şi comunicare, tel: 0729/914.094; e-mail: contact@ancaar-iasi.ro

Despre A.N.C.AA.R. Iaşi

A.N.C.AA.R. Iaşi este o organizaţie nonguvernamentală şi non-profit înfiinţată în 2003, ce are ca misiune îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu autism şi a familiilor acestora. Proiectele asociaţiei urmăresc abordarea multidisciplinară în identificarea, cunoaşterea şi satisfacerea necesităţilor şi drepturilor persoanelor cu autism. A.N.C.A.A.R. Iaşi este membră a Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist.

Despre Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor şi a familiilor, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţă socială. Cu 21 ani de activitate în România, programele fundaţiei vizează în special prevenirea separării copilului de familia biologică, promovarea unor practici profesioniste în lucrul cu copiii cu nevoi speciale sau care provin din medii dezavantajate (centre de plasament, centre de reeducare sau penitenciare, familii defavorizate), şi nu în ultimul rând  promovarea voluntariatului ca modalitate de implicare în viaţa comunităţii.

Despre Fundaţia Ancora Salvării

Fundaţia Ancora Salvării este o organizaţie creştină, non-profit, care are ca scop ajutorarea oamenilor aflaţi în dificultate, în mod special a persoanelor cu dizabilităţi sau boli cronice, indiferent de rasă, religie, naţionalitate etc.Viziunea fundaţiei este să dezvolte proiecte prin care susţine unele din nevoile existente, neacoperite în comunitate.

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România - Filiala Iaşi   
Str. Apelor nr. 6, Bl P7, Sc C, Punct termic, Iaşi,
Tel: 0332 408826, E-mail: contact@ancaar-iasi.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui aisberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.