anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presa

Lansarea proiectului Servicii specializate inovative pentru copii și tineri cu autism și aparținători ai persoanelor cu dizabilități din județul Iași

GALERIE
2015_01_19_ANCAAR0142015_01_19_ANCAAR025
 • 2015_01_19_ANCAAR014
 • 2015_01_19_ANCAAR025
- +

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi  cu Autism din România (A.N.C.A.A.R.) - filiala Iaşi în parteneriat cu Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany şi Fundaţia Ancora Salvării lansează proiectul Servicii specializate inovative pentru copii şi tineri cu autism şi aparţinători ai persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Iaşi

În perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016 A.N.C.A.A.R.- filiala Iaşi în parteneriat cu Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany - biroul zonal Iaşi şi Fundaţia Ancora Salvării implementează proiectul Servicii specializate inovative pentru copii şi tineri cu autism şi aparţinători ai persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Iaşi, adresat copiilor şi tinerilor diagnosticaţi cu autism din judeţul Iaşi, precum şi specialiştilor din sectorul ONG care lucrează în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi.

Proiectul este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă şi are un buget de 83.357 CHF. Grantul acordat este de 74.521 CHF, iar co-finanţarea solicitantului şi partenerilor este în valoare de 8.836 CHF.

Obiectivul general al proiectului este Dezvoltarea de servicii specializate inovative pentru copii şi tineri cu autism şi aparţinători ai persoanelor cu dizabilităţi psiho-neuro-motorii din judeţul Iaşi, din mediul urban şi din mediul rural.

Beneficiarii direcţi ai activităţilor proiectului sunt: 50 de copii şi tineri diagnosticaţi cu autism şi afecţiuni asociate, din judeţul Iaşi, din mediul urban şi rural, 30 de aparţinători ai persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Iaşi, 30 de specialişti din ONG-uri active în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi, 15 ONG-uri din România care furnizează servicii pentru persoane diagnosticate cu autism şi 50 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, din judeţul Iaşi.

Cele mai importante activităţi din cadrul proiectului sunt: servicii de terapie specializată pentru copii şi tineri diagnosticaţi cu autism şi deficienţe asociate, cartografierea prevederilor legislative privitoare la protecţia principalelor drepturi ale persoanelor cu dizabilităţi, organizarea unei campanii publice de informare şi conştientizare privind problematica autismului, un schimb de experienţă a echipei de proiect .

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact:

Carmen Ghercă, Coordonator PR şi comunicare, tel: 0729/914.094; e-mail: contact@ancaar-iasi.ro

Despre A.N.C.AA.R. Iaşi

A.N.C.AA.R. Iaşi este o organizaţie nonguvernamentală şi non-profit înfiinţată în 2003, ce are ca misiune îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu autism şi a familiilor acestora. Proiectele asociaţiei urmăresc abordarea multidisciplinară în identificarea, cunoaşterea şi satisfacerea necesităţilor şi drepturilor persoanelor cu autism. A.N.C.A.A.R. Iaşi este membră a Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist.

Despre Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor şi a familiilor, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţă socială. Cu 21 ani de activitate în România, programele fundaţiei vizează în special prevenirea separării copilului de familia biologică, promovarea unor practici profesioniste în lucrul cu copiii cu nevoi speciale sau care provin din medii dezavantajate (centre de plasament, centre de reeducare sau penitenciare, familii defavorizate), şi nu în ultimul rând  promovarea voluntariatului ca modalitate de implicare în viaţa comunităţii.

Despre Fundaţia Ancora Salvării

Fundaţia Ancora Salvării este o organizaţie creştină, non-profit, care are ca scop ajutorarea oamenilor aflaţi în dificultate, în mod special a persoanelor cu dizabilităţi sau boli cronice, indiferent de rasă, religie, naţionalitate etc.Viziunea fundaţiei este să dezvolte proiecte prin care susţine unele din nevoile existente, neacoperite în comunitate.

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România - Filiala Iaşi   
Str. Apelor nr. 6, Bl P7, Sc C, Punct termic, Iaşi,
Tel: 0332 408826, E-mail: contact@ancaar-iasi.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.