Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

sambata, 02.03.2024

Comunicat de presa

Lansarea proiectului Servicii specializate inovative pentru copii și tineri cu autism și aparținători ai persoanelor cu dizabilități din județul Iași

GALERIE
2015_01_19_ANCAAR0142015_01_19_ANCAAR025
  • 2015_01_19_ANCAAR014
  • 2015_01_19_ANCAAR025
- +

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi  cu Autism din România (A.N.C.A.A.R.) - filiala Iaşi în parteneriat cu Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany şi Fundaţia Ancora Salvării lansează proiectul Servicii specializate inovative pentru copii şi tineri cu autism şi aparţinători ai persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Iaşi

În perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016 A.N.C.A.A.R.- filiala Iaşi în parteneriat cu Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany - biroul zonal Iaşi şi Fundaţia Ancora Salvării implementează proiectul Servicii specializate inovative pentru copii şi tineri cu autism şi aparţinători ai persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Iaşi, adresat copiilor şi tinerilor diagnosticaţi cu autism din judeţul Iaşi, precum şi specialiştilor din sectorul ONG care lucrează în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi.

Proiectul este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă şi are un buget de 83.357 CHF. Grantul acordat este de 74.521 CHF, iar co-finanţarea solicitantului şi partenerilor este în valoare de 8.836 CHF.

Obiectivul general al proiectului este Dezvoltarea de servicii specializate inovative pentru copii şi tineri cu autism şi aparţinători ai persoanelor cu dizabilităţi psiho-neuro-motorii din judeţul Iaşi, din mediul urban şi din mediul rural.

Beneficiarii direcţi ai activităţilor proiectului sunt: 50 de copii şi tineri diagnosticaţi cu autism şi afecţiuni asociate, din judeţul Iaşi, din mediul urban şi rural, 30 de aparţinători ai persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Iaşi, 30 de specialişti din ONG-uri active în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi, 15 ONG-uri din România care furnizează servicii pentru persoane diagnosticate cu autism şi 50 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, din judeţul Iaşi.

Cele mai importante activităţi din cadrul proiectului sunt: servicii de terapie specializată pentru copii şi tineri diagnosticaţi cu autism şi deficienţe asociate, cartografierea prevederilor legislative privitoare la protecţia principalelor drepturi ale persoanelor cu dizabilităţi, organizarea unei campanii publice de informare şi conştientizare privind problematica autismului, un schimb de experienţă a echipei de proiect .

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact:

Carmen Ghercă, Coordonator PR şi comunicare, tel: 0729/914.094; e-mail: contact@ancaar-iasi.ro

Despre A.N.C.AA.R. Iaşi

A.N.C.AA.R. Iaşi este o organizaţie nonguvernamentală şi non-profit înfiinţată în 2003, ce are ca misiune îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu autism şi a familiilor acestora. Proiectele asociaţiei urmăresc abordarea multidisciplinară în identificarea, cunoaşterea şi satisfacerea necesităţilor şi drepturilor persoanelor cu autism. A.N.C.A.A.R. Iaşi este membră a Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist.

Despre Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor şi a familiilor, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţă socială. Cu 21 ani de activitate în România, programele fundaţiei vizează în special prevenirea separării copilului de familia biologică, promovarea unor practici profesioniste în lucrul cu copiii cu nevoi speciale sau care provin din medii dezavantajate (centre de plasament, centre de reeducare sau penitenciare, familii defavorizate), şi nu în ultimul rând  promovarea voluntariatului ca modalitate de implicare în viaţa comunităţii.

Despre Fundaţia Ancora Salvării

Fundaţia Ancora Salvării este o organizaţie creştină, non-profit, care are ca scop ajutorarea oamenilor aflaţi în dificultate, în mod special a persoanelor cu dizabilităţi sau boli cronice, indiferent de rasă, religie, naţionalitate etc.Viziunea fundaţiei este să dezvolte proiecte prin care susţine unele din nevoile existente, neacoperite în comunitate.

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România - Filiala Iaşi   
Str. Apelor nr. 6, Bl P7, Sc C, Punct termic, Iaşi,
Tel: 0332 408826, E-mail: contact@ancaar-iasi.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri