Lansarea unei cărți fascinante: „Jurnalul scoţian“ al preotului Ioan-Florin Florescu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Lansarea unei cărți fascinante: „Jurnalul scoţian“ al preotului Ioan-Florin Florescu

GALERIE
Ioan-Florin Florescu_CJ_IS
  • Ioan-Florin Florescu_CJ_IS
- +

Ioan-Florin Florescu va vorbi marţea aceasta despre volumul său, „Jurnal scoţian“, publicat recent la Polirom. Evenimentul va acea loc la Librarium Palas de la ora 18.00, autorul urmând să vorbească despre activitatea sa ca preot misionar în Scoţia. La lansarea de carte va parti­cipa şi scriitorul Lucian Dan Teo­do­rovici şi Florin Lăzărescu, întâlnirea fiind moderată de către George Onofrei.

Volumul „Jurnal scoţian“ reuneşte o serie de texte de pe blogul său cu acelaşi nume, pe care Ioan-Florin Florescu a început să-l ţină după ce s-a mutat cu familia în Scoţia în vara anului 2011.

Autorul mărturiseşte că „este un nume oarecum înşelător, pentru că nu e vorba de un jurnal propriu-zis şi nici nu este exclusiv «scoţian». Cred că cel mai bine l-aş putea defini ca un blog scris în Scoţia cu gîndul la România“.

Ioan-Florin Florescu este în pre­zent preot şi cercetător ştiinţific, iar din 2011 locuieşte în Scoţia, unde este angajat al unei companii de poştă şi preot misionar la Edinburgh.

Este unul dintre coordonatorii traducerii Septuagintei în limba română şi coautor al volumului IX din ediţia critică a Bibliei de la 1688 editată de Centrul de Studii Biblico-Filologice al Uni­versităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi.

De asemenea, a publicat la editura Universităţii „În multe chipuri de Scripturi. Studii de traductologie bi­blică românească“, iar în prezent se ocupă de ediţia critică a Tetraevan­ghelului de la Sibiu. Ioan-Florin Florescu a fost în anii ’90 redactor-şef la Monitorul, actualmente Ziarul de Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.