anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Lear Corporation a lansat un program de ucenicie. Iata ce trebuie sa faci!

Fabrica de la Leţcani vrea să pregătească 30 de tineri, se arată pe site-ul AJOFM Iaşi.

GALERIE
lear-web-pic
 • lear-web-pic
- +

30 de tineri vor fi formaţi la locul de muncă de Lear Corporation România, la fabrica din comuna Leţcani. Gigantul american a scos la concurs prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi locuri de muncă privind organizarea uceniciei.

Cei selectaţi vor fi pregătiţi în meseria de confecţioner, prelucrător în industria textilă. Pentru a putea participa la acest program, angajatorul a precizat că este necesară absolvirea studiilor medii de către candidaţii interesaţi. Data limită pentru înscrierea în acest program este 31 iulie 2014, se arată în anunţul postat pe site-ul AJOFM Iaşi. Potrivit datelor prezentate anterior de “Ziarul de Iaşi”, până în luna martie 2014, niciun angajator din judeţ nu a dorit să instruiască “ucenici” în cadrul propriilor firme. Legea privind ucenicia la locul de muncă a apărut în forma iniţială în octombrie 2005, suferind modificări pe parcurs. Conform datelor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi, în evidenţele instituţiei nu a fost înregistrat nici măcar un singur contract de acest gen de la emiterea legii. 300 de lei lunar este suma oferită din bugetul asigurărilor de şomaj pentru fiecare angajator care primeşte o persoană fără calificare spre a o instrui. Perioada de “ucenicie” poate dura, potrivit legii, între unu şi trei ani, timp în care novicele este instruit de o persoană din cadrul firmei angajatoare. La finelele perioadei, ucenicii susţin un examen pentru a obţine un certificat de calificare în meseria învăţată la angajator. Pentru obţinerea de informaţii amănunţite despre locurile de ucenic scoase la concurs de Lear Corporation, ieşenii interesaţi se pot prezenta la sediul AJOFM Iaşi din strada Cucu nr. 1 sau la numărul de telefon 0232/254.578.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.