Learning by doing cu Micro Gear
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

COMUNICAT DE PRESĂ

Learning by doing cu Micro Gear

GALERIE
micro gear
  • micro gear
- +

Mai multe surprize

Cu câteva luni în urmă, niște studenți ambițioși și-au propus să aducă o schimbare pentru elevii de liceu și pentru studenți. Astfel, s-a format proiectul MicroGear, un proiect ce vrea să ofere tuturor celor pasionați cursuri de IT sau, mai precis, de microcontrolere. Aceste cursuri nu își propun să urmeze modelul formal al școlilor ci,  să fie mai deschis și mai interactiv, scopul final fiind crearea unui mediu de învățare plăcut și relaxant.

Cursurile vor avea loc în perioada 18-22 aprilie (Săptămâna Altfel) și se vor ține în cadrul Facultății de Informatică UAIC.  Cursanții vor învăța să utilizeze plăcuța de dezvoltare Arduino împreună cu diverse componente auxiliare, cum ar fi plăcile cu LED-uri, ecranele de tip LCD, plăcile multifuncționale și plăcile cu touch capacitiv și, asistați de traineri, vor implementa diverse proiecte electronice. După completarea cursurilor, fiecare cursant va avea ocazia să participe la un concurs prin care își va putea testa cunoștințele dobândite, iar primele trei locuri vor fi premiate. După finalizarea concursului, cursanții vor putea asista la o demonstrație de robotică și printare 3D organizată la Hackerspace.

După cum sugerează și motto-ul lor, "Learning by doing", cei de la MicroGear vor să demonstreze elevilor și studenților că oricine poate fi un mic inventator.

Pentru informații suplimentare, puteți vizita pagina lor de Facebook sau site-ul lor oficial.

Micro Gear a fost finanțat prin Fondul Științescu, program dezvoltat de Fundația Comunitară Iași și Romanian-American Foundation, în parteneriat cu finanțatori locali: Amazon, Centric IT Solutions, eMAG, ENDAVA, Hackerspace, JCI Iași, RomSoft, Scc Services, Sprocket, TransMed Expert și Xerox.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.