anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Două copile impresionează prin civismul de care dau dovadă

Lecţie de viaţă predată de două eleve de clasa a VI-a din Iași

GALERIE
eleve Ruginoasa
 • eleve Ruginoasa
- +

Două copile de 11 ani, din localitatea ieşeană Ruginoasa, au fost premiate vineri de şefii Poliţiei Iaşi după ce au găsit în gară un portofel cu bani şi l-au restituit autorităţilor. Cele două eleve nu fac parte din familii înstărite, însă spun că aşa au fost învăţate acasă şi la şcoală.

Două eleve de la Şcoala Generală din localitatea Ru­ginoasa au oferit o adevărată lecţie de viaţă după ce au returnat un portofel cu o sumă importantă, găsit în gara din localitate. Ioana Buzatu şi Georgiana Tără­boi, ambele de 11 ani, eleve în clasa a VI-a, au descope­rit, în urmă cu câteva săptă­mâni, la scurt timp după ce au ieşit de la şcoală, un por­tofel în care se afla suma de 400 de lei.

Copilele spun că atât de acasă, cât şi de la şcoală au fost educate că nu trebuie să păstreze ceea ce nu le aparţine, aşa că au luat decizia să ducă bunul la Poliţie. „Ar trebui să înveţe şi alţi oameni care găsesc portofele că trebuie să le dea înapoi proprietarilor. De acasă şi de la şcoală am fost educată că nu e frumos să luăm ce nu ne aparţine“, a spus Ioana Buzatu. La rândul ei, mult mai emoţionată, Geor­giana Tărăboi a spus că educaţia primită în familie şi la şcoală au făcut-o să procedeze în acest fel.

Cele două minore au fost premiate, vineri, la sediul Ins­pectoratului de Poliţie Jude­ţean Iaşi, de chestorul Ioan Scripniciuc, şeful Poliţiei Iaşi, care le-a oferit câte o plachetă.

Acesta l-a mai premiat şi pe preotul Adrian Amaziliţei, de la Horpaz, cel care în urmă cu câteva săp­tămâni a găsit un portofel cu o sumă mare de bani, pierdut de un cetăţean din Republica Moldova, pe care l-a restituit, de asemenea, la Poliţie. Scripniciuc i-a mai oferit o plachetă şi agentului Mihai Morariu, de la Biroul Rutier, care a ieşit recent la pensie.

„Am acordat aceste plachete unor cetăţeni de onoa­re ai judeţului Iaşi pentru nişte gesturi onorante pentru întreaga comunitate, şi anumite restituirea unor por­tofele posesorilor de drept“, a spus Ioan Scrip­niciuc, care i-a felicitat pe toţi cei care au fost premiaţi vineri.

Plachete de mulţumire au primit din partea şefului Poliţiei şi mai mulţi subordonaţi de-ai săi, care au avut rezultate foarte bune în cursul acestui an.

Scripniciuc i-a felicitat şi pe colegii săi care, cu ocazia Zilei Naţio­nale a României, au fost avansaţi în grad de către re­prezentanţii ministerului. Cinci poliţişti - Florin Băn­cianu, Constan­tin Isari, Petru Bălteanu, Costel Dru­mea şi Dumitru Simionescu - au devenit, de vineri, prin avansarea în grad, comisar-şef. În total, 215 agenţi şi 54 de ofiţeri din cadrul IPJ Iaşi au fost avansaţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.