anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

LECŢIE originală oferită de un profesor despre ce înseamnă să fii privilegiat

GALERIE
lectie (1)lectie (2)lectie (3)lectie (4)lectie (5)lectie (6)lectie (7)
 • lectie (1)
 • lectie (2)
 • lectie (3)
 • lectie (4)
 • lectie (5)
 • lectie (6)
 • lectie (7)
- +

Dacă citeşti aceste rânduri, înseamnă că te bucuri de nişte privilegii de care nu eşti permanent conştient. Ai un computer, ai acces la internet...

Un profesor de liceu le-a oferit elevilor săi o lecţie simplă, dar importantă şi prezentată într-un mod strălucit. Fiecare elev a primit o foaie pe care a fost nevoit să o mototolească. Un coş de gunoi a fost amplasat în faţa clasei. "Voi reprezentaţi populaţia ţării şi fiecare dintre voi are şansa să devină bogat şi parte a înaltei societăţi", le-a spus el copiilor. "Tot ce trebuie să faceţi este să nimeriţi coşul de gunoi, aruncând rotocolul de hârtie din banca în care staţi", a explicat profesorul.

Imediat, elevii care stăteau în spatele clasei au sărit şi au spus că nu este corect ceea ce se petrece, lor fiindu-le mult mai greu să nimerească ţinta.

După cum era de aşteptat, majoritatea celor din faţă au aruncat perfect mingile de hârtie. Dar au existat şi excepţii. Majoritatea elevilor din spatele clasei nu au putut să nimerească ţinta. Şi în acest az au fost excepţii.

"Cu cât eşti mai aproape de coş, cu atât şansele de a nimeri sunt mai mari. Acesta se numeşte *privilegiu*. Aţi observat că singurii care s-au plâns de situaţia lor au fost cei din spate? Cei din faţă nici nu erau conştienţi că sunt favorizaţi. Ei vedeau doar o distanţă scurtă între ei şi ţintă", a subliniat profesorul.

"Sunteţi elevi şi aveţi acces la educaţie. Trebuie să fiţi conştienţi de privilegiul de care vă bucuraţi şi să-l folosiţi pentru a întreprinde lucruri măreţe, dar şi pentru a-i ajuta pe cei care sunt în urma voastră", a conchis dascălul.

boredpanda.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.