Lectorul înlocuit de băiatul rectorului Toader se delimitează de scrisoarea anonimă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

Lectorul înlocuit de băiatul rectorului Toader se delimitează de scrisoarea anonimă

GALERIE
toader si fiul
  • toader si fiul
- +

„Ziarul de Iaşi” a luat legătura cu lect.dr. Luiza Cristina Gavrilescu, cadrul didactic care a gestionat cursul de Drept Civil la Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, curs care urmează să fie preluat de Alexandru Toader, fiul rectorului UAIC, Tudorel Toader.

Aceasta precizează că nu a fost obligată să facă un pas în spate de la disciplina respectivă, ci urmează să se specializeze în domeniul doctoratului şi să predea un curs la modulul de master Drept al afacerilor, în vederea îndeplinirii condiţiilor pentru promovarea ulterioară pe postul de conferenţiar.

Precizările cadrului didactic vin în contextul în care, pe adresa redacţiei a venit o scrisoare semnată de mai multe cadre didactice de la Facultatea de Drept care nu au vrut să îşi facă publică identitatea, şi care acuzau faptul că Alexandru Toader nu este pregătit să gestioneze cursul respectiv, fiind unul dintre cele mai importante în pregătirea tinerilor avocaţi, neavând experienţa necesară, şi că lect.dr. Luiza Cristina Gavrilescu ar fi fost îndepărtată de pe postul respectiv.

„Într-adevăr, am primit delegaţie în vederea susţinerii activităţii de predare a acestei materii, «Drept civil Partea Generală. Persoanele», începând cu anul universitar 2006-2007. În toată aceasta perioadă de 14 ani am îndeplinit toate cerinţele specifice exigenţelor didactice şi de cercetare, respectiv publicare de cursuri, fişe de sinteze, culegeri de practică judiciară, articole, am participat la conferinţe şi am susţinut cursuri de formare şi perfecţionare profesională a practicienilor. Cred cu tărie că tinereţea mea şi a colegilor mei de catedră şi din conducerea facultăţii nu trebuie privită ca pe un handicap, ci dimpotrivă, ca un atu ce trebuie valorificat şi apărat cu mândrie, fără ca prin asta să aducem vreo ofensă senectuţii”, a precizat lect.dr. Luiza Cristina Gavrilescu.

Aceasta a ţinut să precizeze că nu se consideră dezavantajată în vreun fel de această decizie şi că nu este de acord cu semnatarii scrisorii anonime.

„Mă surprinde iniţiativa unor aşa-zişi binevoitori de a-mi lua apărarea fără ştirea mea şi fără a mă consulta. Consider că această atitudine este una complet nejustificată şi mă delimitez de orice legătură cu acea depeşă pe care nici nu am văzut-o”, a punctat lect.dr. Luiza Cristina Gavrilescu.

Conform informaţiilor obţinute suplimentar de „Ziarul de Iaşi”, Alexandru Toader a predat seminariile la cursul de Drept Civil mai mulţi ani, acesta fiind argumentul principal adus de conducerea facultăţii atunci când s-a luat decizia încredinţării de anul viitor a acestui curs în întregime către fiul rectorului Tudorel Toader, prin delegare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Răzbunarea lui Bill

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.