Lectorul înlocuit de băiatul rectorului Toader se delimitează de scrisoarea anonimă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Lectorul înlocuit de băiatul rectorului Toader se delimitează de scrisoarea anonimă

GALERIE
toader si fiul
  • toader si fiul
- +

„Ziarul de Iaşi” a luat legătura cu lect.dr. Luiza Cristina Gavrilescu, cadrul didactic care a gestionat cursul de Drept Civil la Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, curs care urmează să fie preluat de Alexandru Toader, fiul rectorului UAIC, Tudorel Toader.

Aceasta precizează că nu a fost obligată să facă un pas în spate de la disciplina respectivă, ci urmează să se specializeze în domeniul doctoratului şi să predea un curs la modulul de master Drept al afacerilor, în vederea îndeplinirii condiţiilor pentru promovarea ulterioară pe postul de conferenţiar.

Precizările cadrului didactic vin în contextul în care, pe adresa redacţiei a venit o scrisoare semnată de mai multe cadre didactice de la Facultatea de Drept care nu au vrut să îşi facă publică identitatea, şi care acuzau faptul că Alexandru Toader nu este pregătit să gestioneze cursul respectiv, fiind unul dintre cele mai importante în pregătirea tinerilor avocaţi, neavând experienţa necesară, şi că lect.dr. Luiza Cristina Gavrilescu ar fi fost îndepărtată de pe postul respectiv.

„Într-adevăr, am primit delegaţie în vederea susţinerii activităţii de predare a acestei materii, «Drept civil Partea Generală. Persoanele», începând cu anul universitar 2006-2007. În toată aceasta perioadă de 14 ani am îndeplinit toate cerinţele specifice exigenţelor didactice şi de cercetare, respectiv publicare de cursuri, fişe de sinteze, culegeri de practică judiciară, articole, am participat la conferinţe şi am susţinut cursuri de formare şi perfecţionare profesională a practicienilor. Cred cu tărie că tinereţea mea şi a colegilor mei de catedră şi din conducerea facultăţii nu trebuie privită ca pe un handicap, ci dimpotrivă, ca un atu ce trebuie valorificat şi apărat cu mândrie, fără ca prin asta să aducem vreo ofensă senectuţii”, a precizat lect.dr. Luiza Cristina Gavrilescu.

Aceasta a ţinut să precizeze că nu se consideră dezavantajată în vreun fel de această decizie şi că nu este de acord cu semnatarii scrisorii anonime.

„Mă surprinde iniţiativa unor aşa-zişi binevoitori de a-mi lua apărarea fără ştirea mea şi fără a mă consulta. Consider că această atitudine este una complet nejustificată şi mă delimitez de orice legătură cu acea depeşă pe care nici nu am văzut-o”, a punctat lect.dr. Luiza Cristina Gavrilescu.

Conform informaţiilor obţinute suplimentar de „Ziarul de Iaşi”, Alexandru Toader a predat seminariile la cursul de Drept Civil mai mulţi ani, acesta fiind argumentul principal adus de conducerea facultăţii atunci când s-a luat decizia încredinţării de anul viitor a acestui curs în întregime către fiul rectorului Tudorel Toader, prin delegare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.