anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

Legătura dintre şoseaua de centură şi DJ 248 Iaşi-Vaslui va fi consolidată

GALERIE
sosea-centura
 • sosea-centura
- +

Consiliul Judeţean va consolida 3,3 kilometri din DJ248 Iaşi-Vaslui. Drumul se suprapune cu accesul pe şoseaua de centură şi va trebui adus la aceeaşi capacitate portantă cu varianta ocolitoare. „Traseul variantei de ocolire a fost modificat faţă de traseul cunoscut de CJ la momentul dimensionării sistemului rutier pentru DJ248, proiectării lucrărilor ce se vor executa pe DJ 248 şi semnării contractului de finanţare. În aceste condiţii, structura rutieră dimensionată pentru un trafic al unui drum de clasă tehnică IV este suprasolicitată, la dimensionarea sistemului rutier pe DJ 248 neţinându-se cont de preluarea întregului trafic de pe varianta ocolire trafic greu a municipiului Iaşi“, au precizat reprezentanţii CJ.

Astfel, şoseaua de centură are o structură rutieră de 78 de centimetri şi o platformă de 10 cm, în timp ce drumul judeţean are o structură de doar 12 cm. CJ va scoate deocamdată la licitaţie serviciile de elaborare a documentaţiei de proiectare pentru creşterea capacităţii portante. Conducerea CJ va angaja o expertiză tehnică care să arate posibilitatea creşterii capacităţii portante, iar ulterior documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii inclusiv studii, analiza cost - beneficiu, documentaţii pentru obţinerea avizelor şi acordurilor solicitate prin certificatul de urbanism. Contractul presupune şi proiectul tehnic, caietul de sarcini şi toate celelalte documente pentru realizarea investiţiei. Conducerea CJ oferă 44.483 de lei, fără TVA, pentru întocmirea documentaţiei, licitaţia urmând să aibă loc pe 15 ianuarie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Salvaţi de nea Cornel

Nicolae GRECU

Salvaţi de nea Cornel

Prea multe bune și rele în perspectivă se leagă de așteptata promovare a fotbaliștilot Politehnicii

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Lumea ortodoxă, înghesuită vreme de secole sub povara unor imperii agresive, extensive, marginalizată în contactul cu Occidentul, nu a reușit să se racordeze în timp util la sistemul capitalist. 

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.