LEGE pentru ZIUA BĂRBATULUI, în România. Cine propune şi la ce dată s-ar sărbători
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

LEGE pentru ZIUA BĂRBATULUI, în România. Cine propune şi la ce dată s-ar sărbători

GALERIE
barbati
  • barbati
- +

O propunere legislativă privind declararea zilei de 19 noiembrie, Ziua bărbatului, este în atenția Senatului. Iniţiativa aparţine mai multor senatori PSD, UNPR şi PNL. 

Senatorii au depus o propunere legislativă privind Ziua femeii şi Ziua bărbatului. Proiectul prevede ca autorităţile administraţiei locale să poată să organizeze manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestor zile, iar societăţile publice de televiziune şi radio să includă în programele lor emisiuni dedicate promovării drepturilor femeii şi drepturilor bărbatului.

"Se declară ziua de 8 martie Ziua femeii. Se declară ziua de 19 noiembrie Ziua bărbatului. Autorităţile administraţiei publice locale pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestor zile. Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune vor putea include în programele lor emisiuni dedicate promovării drepturilor femeii sau, după caz, drepturilor bărbatului", se arată în proiectul de lege.

În expunerea de motive, senatorii susţin că prin celebrarea Zilei bărbatului se promovează egalitatea între sexe şi se prezintă modele masculine de urmat.

"În contextul în care vorbim despre egalitate de şanse între femei şi bărbaţi şi celebrarea femeii, puţine persoane cunosc faptul că există şi o zi internaţională a bărbatului.  În anul 1968, jurnalistul John P. Harris a scris un editorial în care sublinia lipsa de echilibru în sistemul sovietic, care a promovat o zi Internaţională a Femeii pentru muncitorii de sex feminin, fără a promova o zi corespunzătoare pentru lucrătorii de sex masculine, Harris declarând că "femeile nu sunt mult mai egale decât bărbaţii. (...) Aceasta mi se pare o discriminare nejustificată şi o nedreptate".

(...) Obiectivele sărbătorii Zilei Internaţionale a Bărbatului includ concentrarea asupra sănătăţii bărbaţilor şi băieţilor, îmbunătăţirii relaţiilor dintre sexe, promovarea egalităţii între sexe şi prezentarea de modele masculine de urmat. Este o ocazie pentru a evidenţia discriminarea faţă de bărbaţi şi băieţi şi pentru a sărbători realizările şi contribuţiile lor, în special contribuţiile la comunitate, familie, căsătorie şi grija de copii", se arată în expunerea de motive.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.