Legea de construire a Institutului de Boli Cardiovasculare a fost deja inițiată de echipa parlamentarilor social-democrați ieșeni! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 31.07.2021

Comunicat de presă

Legea de construire a Institutului de Boli Cardiovasculare a fost deja inițiată de echipa parlamentarilor social-democrați ieșeni! (P)

GALERIE
maricel popa institut
  • maricel popa institut
- +

La propunerea senatorului Maricel Popa, la care au aderat și deputații ieșeni Vasile Toma, Vasile Cîtea, Marius Ostaficiuc și Silviu Macovei a fost demarat proiectul legislativ de susținere și finanțare a noului Institut de Boli Cardiovasculare (IBCV) „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”,  unitate medicală care va deservi toți pacienții cu afecțiuni cardiace din zona Moldovei.

Demersul parlamentarilor ieșeni a fost anunțat de senatorul Maricel Popa la evenimentul ”Împreună pentru inima Moldovei”, organizat de reputatul medic ieșean Grigore Tinică, managerul al Institutului de Boli Cardiovasculare de la Iași.

În prezent, România ocupă locul 2 în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul deceselor cauzate de bolile cardiovasculare. La Iași, IBCV deservește de trei ori mai mulți pacienți decât restul spitatelor din țară, dar funcționează pe câteva etaje ale clădirii Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” și nu mai face față solicitărilor din partea pacienților.

În aceste condiții, proiectul legislativ care propune aprobarea investiției necesare pentru Înființarea Institutului Regional de Boli Cardiovasculare este de o importanță semnificativă și nu face nimic altceva decât să sublinieze necesitatea concretizării proiectului cu maximă celeritate, în beneficiul tuturor locuitorilor din Regiunea de Nord-Est a României.

Nu cred că este vreo persoană cu sau fără funcție politică, administrativă care să nu susțină dezvoltarea sistemului medical ieșean. Important este ca fiecare dintre noi să ne aducem aportul la acest proiect pentru a-l vedea cât mai repede realizat! În perioada în care am fost la conducerea Consiliului Județean am fost un partener constant al tuturor celor care reprezintă sistemul medical ieșean. Am susținut toate proiectele de modernizare și dezvoltare din zona spitalelor aflate în subordine. În calitate de senator am demarat, împreună cu toți colegii mei parlamentari social-democrați de la Iași, un proiect de lege prin care să fie alocate fondurile necesare pentru construirea Institutului de Boli Cardiovasculare de la Miroslava. Sper ca acest proiect să beneficieze și de susținerea celorlalți deputați și senatori de Iași, indiferent de partid. Îmi doresc ca IBCV să obțină finanțare prin PNRR, dar modul în care a fost prezentat Comisiei Europene acest important document lasă loc de multe interpretări, fără a oferi nicio garanție pentru vreun proiect ieșean. Nu este încă totul pierdut din acest punct de vedere, fiind încă discuții pe acest plan” a punctat președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa.

La evenimentul de astăzi au fost prezenți și lideri social-democrați din mai multe zone ale Moldovei: Marius Constantin Budăi, vicepreședinte al Camerei Deputaților,  Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, precum și alți parlamentari PSD.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.