anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 07.08.2020

Legislaţia privind înfiinţarea de SRL-uri a fost modificată major

GALERIE
infiintare srl
  • infiintare srl
- +

La finalul săptămânii trecute a fost promulgată şi imediat publicată în Monitorul Oficial, Legea 102/2020 care aduce modificări majore în ceea ce priveşte SRL-urile înmatriculate în România. Astfel începând cu data de 05 iulie, o persoană fizică sau juridică, poate fi asociat unic în mai multe SRL-uri.

Cum arată principalele modificări ale acesti legi şi care vor fi efectele, potrivit unei analize realizate de Avocat Dr. Daniel Moreanu:

Anterior acestor modificări, o persoană fizică sau juridică nu putea fi asociat unic în mai multe societăţi comerciale cu răspundere limitată, iar un SRL cu un asociat unic, nu putea fi la rândul său, asociat unic al unui alt SRL. Încălcarea acestei interdicţii putea conduce la dizolvarea societăţii de către Ministerul Finanţelor Publice sau orice altă persoană interesată.

Legea care elimină această interdicţie a fost promulgată şi publicată în Monitorul Oficial în data de 02 iulie 2020, şi va intra în vigoare în termen de trei zile de data publicării.

Aşadar, începând cu data de 05 iulie 2020, o persoană fizică sau juridică, poate fi asociat unic în mai multe SRL-uri, aceasta constituind o modificare majoră faţă de dispoziţiile legale în vigoare până acum.

Această lege a fost respinsă de la promulgare de Preşedintele României în luna ianuarie a.c., fiind solicitată reexaminarea, având în vedere că, în opinia Preşedintelui, ar creşte riscul evaziunii fiscale. Ulterior, legea a fost atacată de către Guvern la Curtea Constituţională, la finalul lunii aprilie, obiecţia de neconstituţionalitate fiind respinsă la jumătatea lunii iunie.

Tot prin această lege a fost eliminată şi interdicţia de a avea înregistrate în acelaşi imobil mai multe societăţi decât numărul încăperilor spaţiului în cauză. Astfel, până acum, spre exemplu, într-un apartament cu două camere puteau avea sediul social cel mult două societăţi. Prin aceeaşi lege şi această interdicţie a fost eliminată.

Totodată, cu privire la avizul din partea asociaţiei de proprietari, care era necesar în situaţia stabilirii sediului social într-un imobil de locuinţe colective (blocuri cu mai multe apartamente), noua lege elimină şi interdicţia obţinerii acestui acord dacă administratorul emite o declaraţie pe propria răspundere că nu desfăşoară activităţi la sediul social.

SURSA: startupcafe.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Poli - foarte bună în culise, slabă pe teren!

Ovidiu MINEA

Poli - foarte bună în culise, slabă pe teren!

Cocoşată în continuare de datorii, fără surse de finanţare clare, cu foarte puţini jucători decenţi sub contract şi cu mulţi salariaţi care consumă degeaba banii clubului, Poli poate cădea oricând în abis dacă nu schimbă radical modul de lucru.

Filmuletul zilei

opinii

Aplicaţii injurioase

Codrin Liviu CUȚITARU

Aplicaţii injurioase

Maşina se supărase că recalcitrantul conducător auto nu-i respectase instrucţiunile şi a decis să-l ejecteze. Martorii incidentului povesteau că Etonel înjura de mama focului din copac, în timp ce vehiculul îi imputa ca un apucat: „Dobitocule, când spun să mergi la dreapta, păi să mergi la dreapta, tu-ţi iezii mă-ti de pamblicar!”

Despre activitatea bancară

Alin ANDRIEȘ

Despre activitatea bancară

În ultimul deceniu, atât în România, cât şi în alte ţări, băncile sunt printre cele mai blamate instituţii. Acestea sunt acuzate, de multe ori pe bună dreptate, că sunt interesate doar de obţinerea unui profit cât mai ridicat şi că profită de puterea de piaţă, dar mai ales că sunt lipsite de etică şi responsabilitate socială. 

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

pulspulspuls

Politichie şi poveşti cu teancuri de coco ascunse printre panseluţe şi zarnacadele

Politichie şi poveşti cu teancuri de coco ascunse printre panseluţe şi zarnacadele

Ehehei, apăi, dragi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe, dacă tot a venit vremea dezvăluirilor din lumea cea ascunsă a manevrelor cu otorizaţii de milioane de coco din târg, haideţi să vă mai spunem niscai chestiuni mai vechi, ţinute la beci până acuma, ca să capete buchet şi arome specifice, ştiţi voi de care. 

Caricatura zilei

Guma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.