Legislaţia privind înfiinţarea de SRL-uri a fost modificată major
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Legislaţia privind înfiinţarea de SRL-uri a fost modificată major

GALERIE
infiintare srl
  • infiintare srl
- +

La finalul săptămânii trecute a fost promulgată şi imediat publicată în Monitorul Oficial, Legea 102/2020 care aduce modificări majore în ceea ce priveşte SRL-urile înmatriculate în România. Astfel începând cu data de 05 iulie, o persoană fizică sau juridică, poate fi asociat unic în mai multe SRL-uri.

Cum arată principalele modificări ale acesti legi şi care vor fi efectele, potrivit unei analize realizate de Avocat Dr. Daniel Moreanu:

Anterior acestor modificări, o persoană fizică sau juridică nu putea fi asociat unic în mai multe societăţi comerciale cu răspundere limitată, iar un SRL cu un asociat unic, nu putea fi la rândul său, asociat unic al unui alt SRL. Încălcarea acestei interdicţii putea conduce la dizolvarea societăţii de către Ministerul Finanţelor Publice sau orice altă persoană interesată.

Legea care elimină această interdicţie a fost promulgată şi publicată în Monitorul Oficial în data de 02 iulie 2020, şi va intra în vigoare în termen de trei zile de data publicării.

Aşadar, începând cu data de 05 iulie 2020, o persoană fizică sau juridică, poate fi asociat unic în mai multe SRL-uri, aceasta constituind o modificare majoră faţă de dispoziţiile legale în vigoare până acum.

Această lege a fost respinsă de la promulgare de Preşedintele României în luna ianuarie a.c., fiind solicitată reexaminarea, având în vedere că, în opinia Preşedintelui, ar creşte riscul evaziunii fiscale. Ulterior, legea a fost atacată de către Guvern la Curtea Constituţională, la finalul lunii aprilie, obiecţia de neconstituţionalitate fiind respinsă la jumătatea lunii iunie.

Tot prin această lege a fost eliminată şi interdicţia de a avea înregistrate în acelaşi imobil mai multe societăţi decât numărul încăperilor spaţiului în cauză. Astfel, până acum, spre exemplu, într-un apartament cu două camere puteau avea sediul social cel mult două societăţi. Prin aceeaşi lege şi această interdicţie a fost eliminată.

Totodată, cu privire la avizul din partea asociaţiei de proprietari, care era necesar în situaţia stabilirii sediului social într-un imobil de locuinţe colective (blocuri cu mai multe apartamente), noua lege elimină şi interdicţia obţinerii acestui acord dacă administratorul emite o declaraţie pe propria răspundere că nu desfăşoară activităţi la sediul social.

SURSA: startupcafe.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.