anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 05.08.2020

Legislaţia privind înfiinţarea de SRL-uri a fost modificată major

GALERIE
infiintare srl
  • infiintare srl
- +

La finalul săptămânii trecute a fost promulgată şi imediat publicată în Monitorul Oficial, Legea 102/2020 care aduce modificări majore în ceea ce priveşte SRL-urile înmatriculate în România. Astfel începând cu data de 05 iulie, o persoană fizică sau juridică, poate fi asociat unic în mai multe SRL-uri.

Cum arată principalele modificări ale acesti legi şi care vor fi efectele, potrivit unei analize realizate de Avocat Dr. Daniel Moreanu:

Anterior acestor modificări, o persoană fizică sau juridică nu putea fi asociat unic în mai multe societăţi comerciale cu răspundere limitată, iar un SRL cu un asociat unic, nu putea fi la rândul său, asociat unic al unui alt SRL. Încălcarea acestei interdicţii putea conduce la dizolvarea societăţii de către Ministerul Finanţelor Publice sau orice altă persoană interesată.

Legea care elimină această interdicţie a fost promulgată şi publicată în Monitorul Oficial în data de 02 iulie 2020, şi va intra în vigoare în termen de trei zile de data publicării.

Aşadar, începând cu data de 05 iulie 2020, o persoană fizică sau juridică, poate fi asociat unic în mai multe SRL-uri, aceasta constituind o modificare majoră faţă de dispoziţiile legale în vigoare până acum.

Această lege a fost respinsă de la promulgare de Preşedintele României în luna ianuarie a.c., fiind solicitată reexaminarea, având în vedere că, în opinia Preşedintelui, ar creşte riscul evaziunii fiscale. Ulterior, legea a fost atacată de către Guvern la Curtea Constituţională, la finalul lunii aprilie, obiecţia de neconstituţionalitate fiind respinsă la jumătatea lunii iunie.

Tot prin această lege a fost eliminată şi interdicţia de a avea înregistrate în acelaşi imobil mai multe societăţi decât numărul încăperilor spaţiului în cauză. Astfel, până acum, spre exemplu, într-un apartament cu două camere puteau avea sediul social cel mult două societăţi. Prin aceeaşi lege şi această interdicţie a fost eliminată.

Totodată, cu privire la avizul din partea asociaţiei de proprietari, care era necesar în situaţia stabilirii sediului social într-un imobil de locuinţe colective (blocuri cu mai multe apartamente), noua lege elimină şi interdicţia obţinerii acestui acord dacă administratorul emite o declaraţie pe propria răspundere că nu desfăşoară activităţi la sediul social.

SURSA: startupcafe.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trei sferturi de secol în era nucleară

Lucian DÎRDALA

Trei sferturi de secol în era nucleară

În spatele imaginilor cu cel mai mare impact la public - şi care ţin de războiul convenţional - se află realitatea unei cursei nucleare care, nemaifiind una „în doi”, este nouă şi periculoasă.

Filmuletul zilei

opinii

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

Suflete în ceaţă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Suflete în ceaţă

Generaţia COVID

Ioan MILICĂ

Generaţia COVID

Cum se va numi generaţia de cobai supuşi unui simulacru educativ de amploare planetară? Cum se va numi generaţia ale cărei rădăcini în universul şcolar sunt retezate tot mai iute pe măsură ce timpul de izolare creşte? Cum se va numi generaţia de absolvenţi care vor căpăta diplome fără să fi ştiut vreodată ce miros are un manual abia ieşit de sub tipar sau fără să fi văzut cum arată un educator, un învăţător sau un profesor în carne şi oase?

pulspulspuls

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Apropo de arestările anului, ne spune amicul Archibald Tănase că, în ultima vreme, printre băieţii cu bani din târg se bârfeşte că un ditamai penthouse-oiul din Copou pe care l-a ridicat pe bloc un personagiu aflat la ţuhaus ar fi de fapt donaţie ultrasecretă către un personagiu public foarte vilofil, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Muzică inspirațională

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.