anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 07.08.2022

Lemnăria din Popricani, ruinată de un credit

GALERIE
lemn
 • lemn
- +

O societate din judeţ a ajuns la sapă de lemn după ce bunurile îi sunt scoase pe tarabă de către o importantă instituţie bancară. Este vorba de firma Bocart Invest, care are hale şi terenuri în comuna Popricani.
Pe un site specializat legat de executări silite, zilele trecute a fost postat un anunţ referitor la o licitaţie a bunurilor firmei Bocart Invest. Potrivit acestuia, BRD Groupe Societe Generale cere ca mai multe hale şi terenuri ale societăţii din Paşcani să fie scoase la vânzare la preţul de 1,6 milioane de lei, ce include şi taxa pe valoarea adăugată. Se pare că reprezentanţii acestei firme au luat un împrumut de la instituţia bancară pe care nu l-au mai putut restitui la timp. „Lichidator Company 2003 SPRL, în calitate de lichidator judiciar al debitorului SC Bocart Invest SRL, cu sediul în sat Popricani, comuna Popricani, judeţul Iaşi, anunţă organizarea în fiecare zi de luni orele 13 la sediul Tribunalului Iaşi, str. N. Gane nr. 20/A, începând cu data de 14.01.2013, în temeiul prevederilor Legii nr. 85/2006, în măsura compatibilităţii, a licitaţiei publice cu strigare pentru vânzarea în bloc a activelor proprietatea SC Bocart Invest SRL”, se arată în anunţul de vânzare. Potrivit acestuia, sunt scoase la mezat trei terenuri, unul măsurând 10.997 de metri pătraţi, al doilea 3.393 de metri pătraţi, iar al treilea 28.744 de metri pătraţi. De asemenea, printre activele scoase la vânzare se mai numără şi pavilionul administrativ, adică o clădire cu parter şi etaj, o moară, un fânar, două grajduri, dar şi instalaţii electrice. „Vânzarea bunurilor se va putea face la preţul cel mai mare oferit, sub condiţia însuşirii acestuia de către adunarea creditorilor ce va fi convocată în maximum 10 zile de la data şedinţei de licitaţie”, s-a mai arătat în publicaţia de vânzare. Potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe Publice, la finele anului trecut datoriile societăţii Bocart Invest din Popricani se ridicau la aproximativ 2,3 milioane de lei, în timp ce firma avea o pierdere de 4.153 lei. Aceeaşi sursă indică faptul că Bocart Invest se ocupa de tăierea şi rindeluirea lemnului. Atunci când am contactat reprezentanţii Lichidator Company 2003 SPRL, aceştia ne-au spus că a fost cineva interesat de bunurile firmei executate, însă a renunţat ulterior. „Am avut o oferă de 400.000 de euro, care a fost aprobată în comitetul creditorilor. Din aceşti bani, 100.000 de euro urmau să fie plătiţi în rate, însă cumpărătorul s-a răzgândit şi nu a mai plătit”, a declarat Elena Diaconu, cea care se ocupă de cazul societăţii Bocart Invest. Astfel, licitiaţiile se vor organiza până ce executarea silită va fi dusă până la capăt, iar creditorii, în număr de peste 10, îşi vor recupera banii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.