anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

GALERIE
puls
 • puls
- +

Pentru astăzi ne-am propus să-l tragem de urechi pe primarul târgului nostru, onorabilul edil Mihai Chirica, care a greşit impardonabil o referire la denumirea celui mai proaspăt liceu din oraş, care poartă numele cronicarului Miron Costin. 

Într-o postare pe care o dăm negreşit alăturat, primarul nostru face referire, cu morgă de edil atent la nevoile învăţământului local, cum că ar fi participat la manifestarea „Descoperire, devenire şi autodefinire”, de la instituţia de învăţământ amintită. Numai că în loc să-i spună „Miron”, a scăpat un „Mihai”, ieşind astfel cum că ar fi fost la Liceul „Mihai Costin”. Cum se vede, l-a botezat pe cronicar cu prenumele său, de Mihăiţă.

Nu este prima greşală de pe pagina de feisbuc a primarului, dar aceasta din urmă pare a fi expresia unui ego dilatat, despre care cronicarul Ion Neculce spune în felul următor, referindu-se la răspunsul dat de Miron Costin unei paşe turceşti care voia să vină cu trupele spre Moldova:  „Suntem noi moldovenii bucuroşi să să lăţască în toate părţile cât de mult, iar peste ţara noastră nu ne pare bine să să lăţască. Aşadar, coane, nu te mai lăţî şi nici să n-o mai faci lată!

Decontări de angarale de la visteria publică

Lată a făcut-o şi mult stimatul nostru lider de judeţ, mister Paralexe, stimaţi telespectatori, protagonist al unui show de televiziune de la România TV despre frumuseţile judeţului nostru, care are dealuri cu argilă, podgorii, câmpii, râuri, universităţi şi moaşte. Ei, bine, are şi lucruri mai puţin lăudabile, cum ar fi lideri cercetaţi penal, de-un par egzamplu, chiar musiu Paralexe.

Iar când a fost chemat musiu dimpreună cu toată familia la Cremenal, ca să fie tras de limbă despre un contract de tablă, el a găsit o portiţă să aibe un câştig chiar din aceasta. Profitând de faptul că în aceeaşi zi se desfăşura la Bucureşti o întâlnire pe teme de educaţiune, iar câteva protejate ale sale din sistemul ieşean au luat drumul capitalei, repede şi-a trecut deplasarea la Cremenal cum că ar fi de fapt mergere în interesul de serviciu, la rezolvat chestiuni de educaţie. Astfel, s-a putut deconta din bugetul public deplasarea în cauză şi s-a putut acoperi scopul real al ajungerii pe malurile Dâmboviţei. Vrednic este, vrednic este!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Testamentul PNL, un nou certificat de naştere pentru PSD

Cosmin PAȘCA

Testamentul PNL, un nou certificat de naştere pentru PSD

Vetuşti, incompetenţi, poate uşor retardaţi, dar în orice caz, mai puţin mizerabili decât liberalii. Or, tocmai această reinventare a PSD ca partid frecventabil, aparent onest, e cel mai toxic testament pe îl lasă PNL după epoca Ciucă-Iohannis.

opinii

Fuga, lupta şi a treia variantă

Briscan ZARA

Fuga, lupta şi a treia variantă

Nimeni nu se gândeşte ce se întâmplă exact în momentul acela, momentul groazei, momentul instinctului maxim de fugă sau luptă, în care niciunul dintre combatanţi nu mai este raţional, când eşti în stare să muşti cu dinţii din carnea celuilalt pentru a nu muri. Atunci nu ştii ce faci, nu mai eşti tu însuţi, ci un criminal în devenire, singurul tău gând fiind să supravieţuieşti, nu te interesează nimic altceva. Nimic.

Cu Pareto, la serviciu şi în pat

Cristina DANILOV

Cu Pareto, la serviciu şi în pat

Una dintre marile probleme ale secolului este, firește, stresul. Și cine nu a fost niciodată stresat de solicitări excesive, aflându-se în imposibilitatea de a îndeplini toate sarcinile pe care și le-a propus într-o zi? La finalul unei zile adeseori ne gândim câte lucruri în orele ce tocmai au trecut au fost de prisos? Cât timp petrecem făcând activități sau lucrări care nu sunt cu adevărat importante? Și, mai ales, câtă energie am folosit pentru a rezolva probleme care nu sunt ale noastre? Și acest lucru se întâmplă pentru că este o mare diferență între ceea ce ar trebui să faci și ceea ce tu, realmente, poți face.

Unificatori şi dezbinatori (II)

Mihai DORIN

Unificatori şi dezbinatori (II)

Când noul război era la porţile cetăţii, România era mai izolată şi mai slabă chiar decât în pragul celuilalt război. Politicienii de strânsură le-au spus românilor că duşmanul e înafară. Şi aşa credem şi azi, din naivitate şi prostie. Din păcate, duşmanii cei mai aprigi ai unităţii României sunt chiar înlăuntrul ei.

pulspulspuls

Iar a ajuns ciuca miştourilor naţionale un ales al ieşenilor

Iar a ajuns ciuca miştourilor naţionale un ales al ieşenilor

Băbăeţ, haidaţ’ bă, dar nici chiar aşa, băă... Iacătă mai jos poza care circulă cu mare frenezie prin mediul online, şi de care se râde cu mare poftă! 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode trebuie sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.