Liber la ridicat turnuri lângă Universitatea Tehnică. Se schimbă circulația pe o stradă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Liber la ridicat turnuri lângă Universitatea Tehnică. Se schimbă circulația pe o stradă

GALERIE
blocuri
  • blocuri
- +

În PUZ apar 13 imobile cu până la 12 etaje. În etapa de consultare publică, dezvoltatorul s-a referit la cinci imobile.

Unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din centrul Iaşului este cu un pas mai aproape de autorizare. Iniţiativa apar­ţine companiei M.CHIM a omului de afa­ceri Cristin Zămosteanu. În Planul Ur­banistic Zonal (PUZ) propus municipa­lităţii apar nu mai puţin de 13 imobile cu o înălţime de până la 12 etaje în perimetrul delimitat de străzile Zimbrului - Adunaţi - George Emil Palade - Melodiei. Într-un raport publicat pe site-ul Primăriei, care consfinţeşte încheierea etapei de consultare publică, dezvoltatorul face referire doar la construirea a cinci imobile.

„În cadrul planului urbanistic zonal se pro­pune realizarea a cinci tronsoane de locuinţe, care vor însuma 351 de apartamente, număr de locuitori estimaţi 702“, se precizează în raport.

Celelalte imobile sunt prevăzute în spatele unui bloc existent, între str. Zimbrului şi str. Adunaţi. Potrivit Direcţiei de urbanism a Primăriei, includerea acestor imobile în planşă reprezintă o posibilă mobilizare urbanistică, cu terenuri ce urmează să fie reglementate, a zonei învecinate celor cinci tron­soane menţionate de dezvoltator.

Pe adresa municipalităţii au ajuns mai multe sesizări din partea vecinilor direct afectaţi de cele cinci imobile care vor fi construite în primă instanţă. Printre aspectele semnalate de aceştia se numără suprapopularea zonei, lipsa spaţiilor de joacă pentru copii, numărul limitat de locuri de parcare, ine­xistenţa unei zone verzi, nivel de poluare ridicat şi necesitatea extinderii carosabilu­lului. Potrivit specialiştilor în urbanism ai Primăriei, dezvoltatorul a răspuns punctual la aspectele sesizate.

„Strada Melodiei are un singur fir de circulaţie auto, de 3,5 m, utilizat cu sens unic. Proiectul prevede supralărgirea străzii cu un fir de cir­cu­laţie auto suplimentar, rezultând o circulaţie auto cu dublu sens şi corectarea stră­zii George Emil Palade la două fire de circulaţie, între str. Fericirii şi str. Melo­diei“, se arată în răspunsul investitorului.

Totodată, firma M.CHIM a menţionat că vor fi amenajate 360 de locuri de parcare, 470 mp de spaţii verzi, 2.400 mp terase plantate şi 690 mp pentru sport (deasupra parcajului din vecinătatatea str. Adunaţi). Suprafaţa totală pe care o are la dispoziţie dezvoltatorul ajunge la peste 7.200 mp, prin alipirea mai multor terenuri achi­ziţionate anul trecut. Regimul de înălţime propus ajunge la parter şi 12 etaje, cu un procent maximum de ocupare a terenului de 50%. Primele cinci tronsoane amintite în raportul municipalităţii au 8, 10 şi 11 etaje şi cad perpendicular pe str. Melodiei, fiind unite la stradă de un front cu parter şi etaj care va cuprinde spaţii comerciale şi birouri.

Totodată, un alt proiect al M.CHIM, de data aceasta pe şos. Nicolina nr. 57, a intrat de ieri în circuitul legal de autorizare. Pe un teren de numai 800 mp, dezvoltatorul vrea să construiască un bloc cu demisol, parter şi 10 etaje la o înălţime maximă de 36 metri. În cazul acestui proiect, blocul va fi ridicat în apropiere de str. Răzoarelor, iar intenţia dezvoltatorului este de a concesiona o suprafaţă de teren astfel încât, prin unirea parcelelor, să aibă la dispoziţie 1.250 mp.

Undă verde şi pentru un proiect din CUG

Un alt raport de informare publicat de municipalitate face referire la construirea unui bloc înalt pe şos. Nicolina nr. 177. Potrivit indicatorilor propuşi de Tehno Fusion SRL, iniţiatorul proiectului, blocul va avea subsol, demisol, parter şi 11 etaje la o înălţime maximă de 38 metri. Documentaţia urbanistică a fost înaintată Primăriei în vara acestui an, iar pe adresa municipalităţii a venit o sesizare din partea firmei INTO Energy. Compania a arătat că planul urbanistic încalcă aliniamentul de la limita de proprietate cu terenul deţinut de Into. Tehno Fusion a luat act de sesizare şi a refăcut planşa de reglementări urbanistice cu respectarea distanţei minime faţă de cealaltă proprietate. INTO are aprobat în zonă un plan urbanistic asemănător, tot pentru un bloc cu 11 etaje. Cele două imobile se află în zona din aproprierea intersecţiei şos. Nicolina cu aleea Tudor Neculai, vizavi de fostul sediu administrativ al Fortus.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.