Liberalii fac din nou zid în jurul consilierului Şerban. O nouă ceartă cu USR PLUS
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Liberalii fac din nou zid în jurul consilierului Şerban. O nouă ceartă cu USR PLUS

GALERIE
Constantin-Serban
  • Constantin-Serban
- +

După ce a demisionat de la şcoala unde a fost înregistrat folosind un limbaj nepotrivit în faţa copiilor, în Consiliul Judeţean s-a cerut înlocuirea lui din Comisia pentru educaţie. Propunerea celor de la USR PLUS a fost respinsă de colegii lui liberali.

Mihail Bogdan este noul coleg al consilierilor judeţeni. El a depus ieri jurământul pentru mandatul rămas vacant în urma numirii lui Ştefan Tănasă în funcţia de subprefect. Modificarea componenţei Consiliului Judeţean a atras după sine modificarea câtorva comisii din care făceau parte Ştefan Tănasă şi Liviu Bulgaru. Printre alte propuneri, Mihail Bogdan va face parte din Comisiile juridică şi de tineret.

Liderul grupului USR PLUS, Daniel Dîscă, a propus, de asemenea, înlocuirea în Comisia de educaţie şi cultură a liberalului Constantin Şerban. „În spaţiul public au apărut înregistrări care arată că domnul Şerban a abuzat emoţional şi verbal nişte elevi de clasa a II-a. Inspectoratul Şcolar Judeţean şi ministrul Educaţiei s-au sesizat, însă PNL Iaşi nu s-a sesizat şi, în continuare, îl susţine pe domnul consilier în Comisia pentru educaţie“, a declarat consilierul de la USR PLUS.

„Domnule Dîscă, ocupaţi-vă de deontologii dumneavoastră“, i-a replicat scurt preşedintele Costel Alexe. „Vă rog să supuneţi amendamentul la vot“, a răspuns autorul propunerii. „Aţi solicitat ieri includerea acestei declaraţii politice ca amendament la proiect?“ (la şedinţa în comisii, n.r.), a mai încercat Alexe o dată. „Nu am voie să propun amendamente în plen?“, a replicat Dîscă.

Şeful CJ a supus la vot modificarea structurilor comisiilor, dar nu şi amendamentul solicitat de Dîscă, şi a trecut direct la punctul 4. Eroarea lui Costel Alexe a fost reparată de liderul grupului liberal, care a explicat că nu se poate solicita înlocuirea membrului altui partid dintr-o comisie.

„Nu aveţi dreptul să faceţi amendamente de înlocuire a unui membru din alt grup. În schimb, aveţi un membru în Comisia de educaţie. Nu aţi venit cu niciun argument că activitatea domnului Şerban în această comisie este neconformă. Dacă aţi fi venit cu un argument în acest sens aş fi înţeles“, a spus Romeo Vatră.

Răzvan Socolov, reprezentantul USR PLUS în Comisia de educaţie, a intervenit spunând că n-a existat nicio reuniune a acestei comisii în ultimul timp şi din acest motiv solicitarea a fost făcută în plen. Nici acest argument nu a contat, iar şedinţa a continuat, nefiind clar dacă aleşii au votat proiectul sau amendamentul.

Constantin Şerban a fost nevoit să demisioneze de la şcoala unde a predat la clasele primare în urma publicării unor înregistrări care demonstrau folosirea unui ton şi a unui limbaj cu totul nepotrivit pentru copiii din clasă.

Cititi si: Învăţător ieşean, acuzat că-şi umileşte elevii. Are cu patru ani mai mult decât vârsta de pensionare

„Briana, te ia mama dracului. Briana, treci mai departe“ sau „De ce nu ai citit lecţia, măi? Lecţia e de două zile. Ridică-te în picioare! Băi, tu lecţia trebuia să o citeşti de zece ori! Ia loc! Leneşule!“, se poate auzi pe înregistrare. Şi, din nou adresându-se elevei Briana, ţipând: „Briana, de la început! Altă leneşă. Citeşte de la început!“, din înregistrare putându-se distinge faptul că eleva începe să plângă.

Şerban a negat mai întâi că era vocea lui pe bandă, apoi a admis că este el, dar în afara orelor de clasă. Ulterior, după ce Consiliul de administraţie al şcolii a decis sancţionarea cu 15 la sută din salariu, învăţătorul în vârstă de 69 de ani a demisionat.

Însuşi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a urmărit acest scandal îndeaproape. La solicitarea Ziarului de Iaşi, el l-a arătat cu degetul pe colegul său de partid, spunând că nu tolerează nicio atitudine de abuz fizic sau emoţional din partea niciunui cadru didactic.

Cititi si: PSD Iaşi cere demisia consilierului judeţean Constantin Şerban

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.