Liberalii nu vor vota creşteri de taxe pentru întreprinzătorii ieşeni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Liberalii nu vor vota creşteri de taxe pentru întreprinzătorii ieşeni

GALERIE
pnl sediu
  • pnl sediu
- +

Liberalii vor înainta astăzi zeci de amendamente la proiectul privind aprobarea taxelor şi impozitelor locale. Consilierii locali ai PNL sunt nemulţumiţi de faptul că executivul Primăriei propune creşteri substanţiale în cazul unor taxe. 

De menţionat că majorările nu afectează taxele pe proprietate, dar pune o presiune financiară mai mare pe întreprinzători. Liberalii au subliniat că în cazul în care va trece proiectul de hotărâre, care este dezbătut astăzi în şedinţa Consiliului Local, atunci vor plăti taxe mai mari antreprenori locali din alimentaţia publică, precum şi agenţiile de turism, agenţiile de publicitate, firmele de transport persoane sau firmele de cons­trucţii. De asemenea, au arătat consilierii PNL, cresc semnificativ şi tarifele de parcare sau cele pentru folosinţa spaţiilor publice. „PNL Iaşi se opune creşterii nejustificate de taxe şi impozite locale. Cu o politică de eficientizare a aparatului administrativ şi de prioritizare adecvată a necesităţilor comunităţii ieşene, taxele locale ar putea scădea, nu creşte“, a declarat Vlad Ghizdovăţ, consilier PNL. El a adăugat că liberalii vor propune 20 de amendamente la proiectul de hotărâre prin care vor cere eliminarea a 39 de taxe speciale şi păstrarea altor 32 de taxe la nivelul anului 2017, respectiv acele taxe pe care Primăria vrea să le majoreze. „Pentru cinci dintre taxe propunem o uşoară creştere, dar nu cu 400% aşa cum este în proiectul de hotărâre“, a mai spus Ghizdovăţ. În nota de fundamentare a proiectului se arată că majorările de taxe speciale au fost propuse pentru a acoperi creşte­rile salariale. 

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul Mihai Chirica a subliniat că taxele şi impozitele locale în ceea ce priveşte taxele pe clădiri, teren şi mijloace de transport vor rămâne la acelaşi nivel ca în anul 2017. Edilul şef al Iaşului a amintit atunci doar de creşterile pentru terenurile şi clădirile neîngrijite, fără a vorbi şi despre majorările aduse taxelor speciale. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.