Liberalii vor fi la CJ partenerul onest al ieșenilor. Vom ajunge în 4 ani în primele 3 județe din România ca nivel de atragere a fondurilor europene! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Comunicat de Presă

Liberalii vor fi la CJ partenerul onest al ieșenilor. Vom ajunge în 4 ani în primele 3 județe din România ca nivel de atragere a fondurilor europene! (P)

GALERIE
Alexe-Costel
  • Alexe-Costel
- +

Societatea românească a înțeles în ultimii ani faptul că programele serioase de dezvoltare a comunităților se pot realiza acum cu fonduri europene, nerambursabile. Aceasta este marea șansă a României de astăzi, atragerea acestor finanțări care nu împovărează comunitățile, aduc dezvoltare, ajută mediul antreprenorial, încurajează competiția și disciplina administrativă!

 

Proiectul de reabilitare a Spitalului de Copii „Sfânta Maria” a fost  de fapt al liberalilor.

Din acest motiv, un angajament precum cel cu privire la accesarea unei finanțări europene pentru modernizarea Spitalului „Sf. Maria" a fost privit cu multă atenție de ieșeni. Abia după trei ani de la preluarea conducerii consiliului județean, în anul 2019 a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria Iași", finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Pentru că PSD nu va recunoaște vreodată contribuția PNL la anumite proiecte importante ale județului Iași, trebuie să spunem că, de pildă, proiectul de reabilitare și modernizare a Spitalului a fost demarat în anul 2013, în perioada cu o conducere liberală la CJ Iași, prin achiziția serviciilor de proiectare - obiectiv Reabilitare și modernizare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf.Maria” Iași”. Așa cum ne-a obișnuit PSD cu amânările și lentoarea, reabilitarea a fost împinsă spre finalul perioadei de programare, iar termenul de execuție a lucrărilor a fost exagerat de mult împins la maxim, adică 60 de luni.

 

                                 Maternitatea „Elena Doamna” a rămas la stadiul de intenție

Maricel Popa a promis, în aceeași campanie din 2016, și identificarea unor surse de finanțare pentru construirea de la zero a unui nou sediu pentru Maternitatea „Elena Doamna”. După patru ani de mandat, trebuie sa spunem că nu a existat niciun demers al PSD de a rezolva problema Maternității “Elena Doamna”.  

 

                Coridoare județene de 100 de milioane de euro cu finanțare nerambursabilă

Pentru un județ în care cuvântul de ordine este dezvoltarea, un proiect care să vorbească despre modernizarea infrastructurii rutiere atrage cu siguranță interesul alegătorilor și, in mod normal, energia decidenților. PSD a amintit în campania electorala din 2016 despre o astfel de idee ce urma să fie implementată cu ajutorul fondurilor europene. Nici de aceasta dată Maricel Popa nu s-a dezmințit, iar singurul proiect de infrastructură rutieră, finanțat cu fonduri europene, este Axa rutieră strategică 1: Iaşi – Suceava. Ceea ce nu vrea să recunoască PSD este faptul că Județul Iași a devenit eligibil, în urma parteneriatului încheiat cu CJ Suceava, condus și în acea perioadă de liberali.

Pentru ca noi liberalii înțelegem importanta infrastructurii, credem ca este absolut necesar ca proiectul început în timpul administrației liberale de la CJ (2012-2014), care va presupune aproximativ 100 de km de drum județean modernizați şi reabilitați pe raza Județului Iaşi trebuie continuat. De pe urma acestei investiții vor beneficia în mod direct, locuitorii din comunele: Rediu, Movileni, Gropnița, Coarnele Caprei, Focuri, Belcești, Scobinți, Lespezi. În mod indirect, vor beneficia de această investiție de 100 milioane euro, realizată cu fonduri europene, aprox. 100.000 de locuitori ai județului Iași. 

 

Investiții europene de 130 de milioane de euro în modernizarea și dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași

Pentru PNL continuarea proiectului de modernizare a Aeroportului Internațional Iaşi, prin realizarea unui nou terminal de pasageri, un terminal cargo, un centru intermodal de pasageri și marfă și un nou drum perimetral de acces este una din prioritățile anilor ce vor urma.

In toti acești ani de bătaie de joc la adresa Aeroportului Iasi si a ieșenilor, Aeroporturile din Suceava şi Bacău au finalizat deja investiții mari în terminal și platforme, ceea ce le fac atractive pentru companiile aeriene. Suceava a realizat investiții de 40 milioane euro şi construiește un terminal modern. Bacăul a atras o finanțare de 35 de milioane de euro pentru lucrări de modernizare a pistei.

Noi liberalii propunem ieșenilor un proiect nou de dezvoltare pe partea estică a actualului amplasament, care poate fi finanțat prin fonduri europene şi care are o valoare de peste 130 mil. euro. Acest proiect, care poate fi implementat într-un orizont rezonabil de timp, presupune investiții în construcția unui nou Terminal pentru pasageri, modular, cu o capacitate de minimum 4 milioane pasageri/an, o platformă de parcare aeronave pe o suprafață de măcar 6.000 mp, căi de rulare, un nou turn de control, un terminal cargo, extinderea pistei de decolare-aterizare cu 400 m, realizarea unei parcări auto de minim 400 locuri, precum şi un nou sistem de balizaj.

Va fi, practic, un proiect nou de care Iașul și regiunea au nevoie, un proiect care să însemne o perspectivă de dezvoltare pentru 20-30 de ani și care să ofere locuitorilor, antreprenorilor, turismului, mediului investițional perspectiva unei dezvoltări de ansamblu.

Liberalii vor fi la CJ partenerul onest al ieșenilor! Câștigarea Consiliului Județean de către PNL va da județului o nouă administrație în slujba ieșenilor și vom demara cel mai amplu proiect de dezvoltare pe care l-a cunoscut vreodată Iașul. Conștienți fiind că nu îndatorarea ieșenilor este soluția, ci munca, viziunea și eficiența în slujba lor va însemna creșterea calității vieții prin finanțări nerambursabile de la Uniunea Europeană, vom ajunge în 4 ani în primele 3 județe din România ca nivel de atragere a fondurilor europene!

 

Costel ALEXE

Candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Iași

Ministru în Guvernul României

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.