Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de Presă

Liberalii vor fi la CJ partenerul onest al ieșenilor. Vom ajunge în 4 ani în primele 3 județe din România ca nivel de atragere a fondurilor europene! (P)

GALERIE
Alexe-Costel
  • Alexe-Costel
- +

Societatea românească a înțeles în ultimii ani faptul că programele serioase de dezvoltare a comunităților se pot realiza acum cu fonduri europene, nerambursabile. Aceasta este marea șansă a României de astăzi, atragerea acestor finanțări care nu împovărează comunitățile, aduc dezvoltare, ajută mediul antreprenorial, încurajează competiția și disciplina administrativă!

 

Proiectul de reabilitare a Spitalului de Copii „Sfânta Maria” a fost  de fapt al liberalilor.

Din acest motiv, un angajament precum cel cu privire la accesarea unei finanțări europene pentru modernizarea Spitalului „Sf. Maria" a fost privit cu multă atenție de ieșeni. Abia după trei ani de la preluarea conducerii consiliului județean, în anul 2019 a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria Iași", finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Pentru că PSD nu va recunoaște vreodată contribuția PNL la anumite proiecte importante ale județului Iași, trebuie să spunem că, de pildă, proiectul de reabilitare și modernizare a Spitalului a fost demarat în anul 2013, în perioada cu o conducere liberală la CJ Iași, prin achiziția serviciilor de proiectare - obiectiv Reabilitare și modernizare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf.Maria” Iași”. Așa cum ne-a obișnuit PSD cu amânările și lentoarea, reabilitarea a fost împinsă spre finalul perioadei de programare, iar termenul de execuție a lucrărilor a fost exagerat de mult împins la maxim, adică 60 de luni.

 

                                 Maternitatea „Elena Doamna” a rămas la stadiul de intenție

Maricel Popa a promis, în aceeași campanie din 2016, și identificarea unor surse de finanțare pentru construirea de la zero a unui nou sediu pentru Maternitatea „Elena Doamna”. După patru ani de mandat, trebuie sa spunem că nu a existat niciun demers al PSD de a rezolva problema Maternității “Elena Doamna”.  

 

                Coridoare județene de 100 de milioane de euro cu finanțare nerambursabilă

Pentru un județ în care cuvântul de ordine este dezvoltarea, un proiect care să vorbească despre modernizarea infrastructurii rutiere atrage cu siguranță interesul alegătorilor și, in mod normal, energia decidenților. PSD a amintit în campania electorala din 2016 despre o astfel de idee ce urma să fie implementată cu ajutorul fondurilor europene. Nici de aceasta dată Maricel Popa nu s-a dezmințit, iar singurul proiect de infrastructură rutieră, finanțat cu fonduri europene, este Axa rutieră strategică 1: Iaşi – Suceava. Ceea ce nu vrea să recunoască PSD este faptul că Județul Iași a devenit eligibil, în urma parteneriatului încheiat cu CJ Suceava, condus și în acea perioadă de liberali.

Pentru ca noi liberalii înțelegem importanta infrastructurii, credem ca este absolut necesar ca proiectul început în timpul administrației liberale de la CJ (2012-2014), care va presupune aproximativ 100 de km de drum județean modernizați şi reabilitați pe raza Județului Iaşi trebuie continuat. De pe urma acestei investiții vor beneficia în mod direct, locuitorii din comunele: Rediu, Movileni, Gropnița, Coarnele Caprei, Focuri, Belcești, Scobinți, Lespezi. În mod indirect, vor beneficia de această investiție de 100 milioane euro, realizată cu fonduri europene, aprox. 100.000 de locuitori ai județului Iași. 

 

Investiții europene de 130 de milioane de euro în modernizarea și dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași

Pentru PNL continuarea proiectului de modernizare a Aeroportului Internațional Iaşi, prin realizarea unui nou terminal de pasageri, un terminal cargo, un centru intermodal de pasageri și marfă și un nou drum perimetral de acces este una din prioritățile anilor ce vor urma.

In toti acești ani de bătaie de joc la adresa Aeroportului Iasi si a ieșenilor, Aeroporturile din Suceava şi Bacău au finalizat deja investiții mari în terminal și platforme, ceea ce le fac atractive pentru companiile aeriene. Suceava a realizat investiții de 40 milioane euro şi construiește un terminal modern. Bacăul a atras o finanțare de 35 de milioane de euro pentru lucrări de modernizare a pistei.

Noi liberalii propunem ieșenilor un proiect nou de dezvoltare pe partea estică a actualului amplasament, care poate fi finanțat prin fonduri europene şi care are o valoare de peste 130 mil. euro. Acest proiect, care poate fi implementat într-un orizont rezonabil de timp, presupune investiții în construcția unui nou Terminal pentru pasageri, modular, cu o capacitate de minimum 4 milioane pasageri/an, o platformă de parcare aeronave pe o suprafață de măcar 6.000 mp, căi de rulare, un nou turn de control, un terminal cargo, extinderea pistei de decolare-aterizare cu 400 m, realizarea unei parcări auto de minim 400 locuri, precum şi un nou sistem de balizaj.

Va fi, practic, un proiect nou de care Iașul și regiunea au nevoie, un proiect care să însemne o perspectivă de dezvoltare pentru 20-30 de ani și care să ofere locuitorilor, antreprenorilor, turismului, mediului investițional perspectiva unei dezvoltări de ansamblu.

Liberalii vor fi la CJ partenerul onest al ieșenilor! Câștigarea Consiliului Județean de către PNL va da județului o nouă administrație în slujba ieșenilor și vom demara cel mai amplu proiect de dezvoltare pe care l-a cunoscut vreodată Iașul. Conștienți fiind că nu îndatorarea ieșenilor este soluția, ci munca, viziunea și eficiența în slujba lor va însemna creșterea calității vieții prin finanțări nerambursabile de la Uniunea Europeană, vom ajunge în 4 ani în primele 3 județe din România ca nivel de atragere a fondurilor europene!

 

Costel ALEXE

Candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Iași

Ministru în Guvernul României

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri