Liberalii vor înfiinţarea unei asociaţii de promovare turistică a Iaşului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Liberalii vor înfiinţarea unei asociaţii de promovare turistică a Iaşului

GALERIE
ignat
  • ignat
- +

Punct de vedere al consilierilor PNL Iaşi, membri în Comisia de Protecţia Mediului, Turism şi Agricultură, cu privire la intenţia Primăriei Municipiului Iaşi de a institui o taxă specială pentru promovarea turismului în Municipiul Iaşi pentru anul 2018:

"Cu privire la proiectul de hotărâre privind aprobarea taxei speciale pentru promovarea turismului în Municipiul Iaşi pentru anul 2018, consilierii PNL Iaşi membri în cadrul Comisiei de Protecţia Mediului, Turism şi Agricultură consideră că această iniţiativă nu respectă principiile de dezbatere publică, transparenţă, eficienţă şi performanţă.

Decizia instituirii acestei taxe a fost luată fără o consultare publica largă cu reprezentanţii unităţilor de cazare din Iaşi. Dl. Primar Mihai Chirica a invocat o discuţie cu Asociaţia Patronală a Turismului Ieşean, însă nu avem niciun punct de vedere ataşat proiectului de hotărâre de la această asociaţie.

Mai mult, Comisia de specialitate din Consiliul Local care are atribuţii în acest sens nu a fost consultată.

Aşadar, nu suntem de acord cu modalitatea în care s-a recurs la decizia impozitării „la pauşal” a structurilor de cazare pentru a se face rost de fonduri în vederea promovării turistice a Iaşului.

- În alte oraşe, unde funcţionează acest sistem de impozitare (Oradea este un exemplu de bună practică), lucrurile stau diferit. Acolo, unităţile de cazare au făcut o asociere care a căpătat formă juridică, iar Primăria a devenit partener a acestei asocieri. Practic, a fost un demers pornit de către operatorii economici care s-au asociat, iar Primăria a devenind parener. Acolo unde s-a instituit această taxă, banii colectaţi se duc la asociaţia respectivă care, fără ingerinţe politice, elaborează strategii şi proiecte concrete de promovare a turismului, având o mai mare flexibilitate în acţiune şi neutralitate în decizii.

- Primăria Iaşi recurge la o măsură mai puţin eficientă, urmând ca banii administraţi din această taxă să fie cheltuiţi tot de către autoritatea publică locală.

- Consiliul Consultativ al Operatorilor din Turism, propus a se înfiinţa  prin proiectul de hotărâre, nu poate fi stabilit prin dispoziţia primarului, ci prin hotărâre de Consiliu Local.

Propunerile noastre pentru aprobarea acestei taxe sunt:

1. Consultare largă cu reprezentanţii structurilor de cazare din oraş.

2. Înfiinţarea unei asociaţii de promovare turistică a Iaşului din care să facă parte reprezentanţii unităţilor de cazare, ai universitatilor şi ai primariei.

3. Banii colectaţi din acesta taxă de turism sa fie redirectionaţi către aceasta asociatie pentru întocmirea unui buget anual.

4. Aceasta asociaţie va fi neutră politic, va avea mai multă flexibilitate in gestionarea fondurilor destinate promovării turistice a Iasului si va avea obiective precise pentru creşterea numărului de turişti români şi străini şi creşterea numărului de înnoptări".

Răzvan TIMOFCIUC, consilier local din partea PNL Iaşi

Etienne IGNAT, consilier local din partea PNL Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.