anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Liceul Agricol din Miroslava se închide pentru două săptămâni din cauza COVID

GALERIE
scoala online
  • scoala online
- +

Un cadru didactic a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Încă o unitate de învăţământ din judeţ va trece în scenariul roşu din cuza îmbolnăvirii unui cadru didactic care a fost implicat în mai multe activităţi ale şcolii, iar o clasă de la o grădiniţă din Municipiul Iaşi va suspenda activităţile „faţă în faţă“ timp de 14 zile. Astfel, săptămâna aceasta, trei unităţi de învăţământ au fost nevoite să îşi închidă porţile pentru elevi, cursurile mutându-se în mediul online. Totodată, numărul de clase din scenariul roşu a ajuns, de luni şi până vineri, la 18.

În ceea ce priveşte noile unităţi de învăţământ în care au fost descoperite cazuri de Covid-19, Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu“ din Miroslava îşi va întrerupe cursurile „faţă în faţă“ după ce un cadru didactic care a participat la mai multe activităţi de la nivelul şcolii a fost diagnosticat pozitiv. Aceasta este cea dea treia unitate de învăţământ închisă săptămâna aceasta, alăturându-se Şcolii Gimnaziale „Ion Simionescu“ din Iaşi şi Colegiului Naţional „Mihail Sadoveanu“ din Paşcani.

Cea de-a 18-a clasă care va trece în scenariul roşu săptămâna aceasta este de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga“ din Iaşi, structura Grădiniţa cu Program Normal nr. 26 Iaşi, unde un cadru didactic a fost diagnosticat pozitiv. Astfel, Grupa mare B de la această unitate şcolară va rămâne acasă pentru 14 zile.

La fel ca în zilele anterioare, Direcţia de Sănătate Publică a dispus izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

În cursul zilei de ieri, Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun“ din Iaşi a solicitat revenirea la cursurile faţă în faţă pentru clasa a IV-a B, unde luni fusese identificat un caz de îmbolnăvire.

Ce cazuri au fost identificate săptămâna aceasta

Luni, la nivelul judeţului, a fost dispusă trecerea în scenariul roşu a Şcolii Gimnaziale „Ion Simionescu“ din Municipiul Iaşi, iar la Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun“, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 26, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ au fost întrerupte cursurile „faţă în faţă“ la câte o clasă.

Marţi s-a decis învăţarea exclusiv în mediul online la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu“ din Paşcani şi la câte o clasă de la Şcoala Gimnazială din Grajduri, structura Şcoala Primară Valea Satului, de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“, la Şcoala Gimnazială „George Călinescu“ din Iaşi şi de la Şcoala Gimnazială „Seven Hills International School“ Iaşi.

Miercuri s-a decis întreruperea cursurilor „faţă în faţă“ la o clasă de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi la două clase de la Şcoala Gimnazială „D.D. Pătrăşcanu“ din Tomeşti, iar joi au fost întrerupte cursurile la o clasă de la Şcoala Postliceală Sanitară „Gr. Ghica Vodă“ Iaşi, de la două clase care învaţă simultan la Şcoala Profesională Lespezi şi la o clasă de la Şcoala Gimnazială „Ion Neculce“ Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

4 clase

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.