anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Liceul de Mecatronică, premiat de Comisia Europeană

GALERIE
concurs1
 • concurs1
- +

Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări din Iaşi a câştigat concursul European Innovative Teaching Award cu proiectul inovator E-Classes, implementat în perioada 2017-2019. Câştigătorii au fost anunţaţi la finalul lunii septembrie de către Comisia Europeană, tema ediţiei de anul acesta fiind creativitatea, durabilitatea şi incluziunea.

Proiectul E-Classes a urmărit dezvoltarea competenţelor profesionale şi pedagogice ale profesorilor şi elevilor, prin elaborarea, testarea şi implementarea unui model pedagogic nou şi inovator – clasa inversată (flipped classroom). Astfel, au fost actualizate practicile de predare la noua eră digitală.

„Acest premiu este o surpriză extraordinară pentru noi şi vine într-un moment în care putem evalua efectele benefice ale proiectului E-Classes, după cei doi ani de pandemie, acest proiect fiind cu adevărat inovator, anticipând exact nevoile profesorilor şi elevilor, atunci când a trebuit să ne adaptăm învăţării online peste noapte”, a spus Dana Robotă, prof. consilier şcolar şi coordonatorul proiectului.

Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări va participa la Ceremonia de premiere care va fi organizată de către Comisia Europeană la Bruxelles, pe 25 octombrie 2022. Ceremonia se va desfăşura în format hibrid, cu participare directă şi online. Va fi urmată pe 26 octombrie de sesiuni de networking, cu participarea tuturor reprezentanţilor proiectelor premiate la nivel european.

„Toţi colegii implicaţi direct în acest proiect şi-au îmbunătăţit competenţele digitale, au învăţat şi şi-au putut dezvolta propriile lecţii online. Au participat, în special, profesori de la STEM: prof. Emanuel Chelariu – fizică, prof. Cezar Daniel Humelnicu – chimie, prof. Constantin Gavril – discipline tehnice. La informatică, de exemplu, am testat această metodologie nouă pe parcursul unei întregi unităţi de învăţare. Acest premiu este o recunoaştere a meritelor celor implicaţi şi a muncii de calitate făcută la LTMA!”, a declarat prof. Oana Teodora Boghiu, profesor de informatică şi TIC.

Concursul îşi propune să recunoască meritele şi munca profesorilor implicaţi în proiectele de cooperare europeană Erasmus^. Anul acesta se află la cea de-a doua ediţie. 98 de proiecte din toată Europa sunt câştigătoare în anul 2022 şi vor primi trofee pentru 4 categorii: educaţie timpurie, educaţie primară, educaţie şcolară secundară şi şcoli tehnice.

Mai multe detalii despre proiectul E-Classes pot fi găsite aici:

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.