Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos lansează Proiectul „Nu există diferențe între noi”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 19.05.2021

Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos lansează Proiectul „Nu există diferențe între noi”

GALERIE
Actiune Liceul nevazatori Kaufland3Actiune Liceul nevazatori Kaufland1Actiune Liceul nevazatori Kaufland2Actiune Liceul nevazatori Kaufland4Actiune Liceul nevazatori Kaufland5Actiune Liceul nevazatori Kaufland6Actiune Liceul nevazatori Kaufland7
 • Actiune Liceul nevazatori Kaufland3
 • Actiune Liceul nevazatori Kaufland1
 • Actiune Liceul nevazatori Kaufland2
 • Actiune Liceul nevazatori Kaufland4
 • Actiune Liceul nevazatori Kaufland5
 • Actiune Liceul nevazatori Kaufland6
 • Actiune Liceul nevazatori Kaufland7
- +

Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos anunță începerea proiectului „Nu există diferențe între noi” finanțat prin Programul Start ONG.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.  Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative.

“Urmărim de fiecare dată cu interes lansarea programelor de finanțare și încercăm prin intermediul comisiei de proiecte de la nivelul școlii, să accesăm cât mai multe fonduri care să vină în sprijinul elevilor nostri și să realizăm activități folositoare care să contribuie la dezvoltarea deprinderilor de viață independentă”, a declarat Pristavu Margareta, director în cadrul Liceului Special “Moldova”.

Proiectul inițiat de Liceul Special „Moldova” în parteneriat cu Liceul Teoretic Waldorf Iași își propune implicarea elevilor cu deficiențe de vedere în cadrul unor activități creative, alături de elevi din învățământul de masă cu scopul de a dezvolta abilități cognitive, fizice, de relaționare și de comunicare precum și de sensibiliza comunitatea cu privire la problematica deficienței de vedere prin realizarea a două campanii de informare.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt 35 de elevi din instituțiile de învățământ mai sus menționate, care în perioada septembrie-octombrie 2019 vor participa la ateliere de dezvoltare personală, terapie prin artă, terapie prin mișcare și terapie ocupațională.

“În cadrul proiectului „Nu există diferențe între noi” elevii cu deficiențe de vedere alături de elevii din școala de masă vor participa la ateliere de lucru, create prin intermediul unor activități nonformale cum ar fi cafeneaua publică, teatrul forum, story telling și altele, activități de dezvoltare personală sub îndrumarea unui psihoterapeut, activități de joc și mișcare, care sunt foarte necesare pentru a preveni sedentarismul mai ales în cazul elevilor nevazători, precum și activități de terapie ocupațională, la care participanții au ocazia de a se cunoaște, de a lucra în echipa, de a accepta ideile celorlalți, de a-și dezvolta abilități sociale și de viață independentă, de a-și descoperi resursele și de a ști cum să le folosească.” au declarat Doru Gabriela și Iftode Liliana, cadre didactice în cadrul Liceului Special “Moldova” și coordonatorii acestui proiect.

În cadrul celor 8 săptămâni de proiect se vor organiza 4 ateliere de lucru prin tehnici creative, în care elevii cu deficiențe senzoriale de văz vor participa alături de elevii din școala de masă la sesiuni cu durata de 2,5 ore și 2 campanii de informare și senzibilizare a comunității locale, desfășurate în parcarea a 2 supermarketuri Kaufland din Iași.

“Nu suntem la prima colaborare cu Liceul Special “Moldova”, am mai desfășurat activități în parteneriat și ne bucurăm de fiecare dată când elevii noștri participă alături de elevii cu deficiențe de vedere la sesiuni de lucru. Am răspuns afirmativ acestei inițiative și consider că toți beneficiarii proiectului vor avea numai de câștigat din urma atelierelor de dezvoltare personală, atât de necesare adolescentului din ziua de astăzi care se confruntă cu nenumărate probleme de natură emoțională.” a declarat Hrap Simona, director în cadrul Liceului Teoretic Waldorf Iași.

Detalii proiect
Gabriela Doru 0751.124.814
Iftode Liliana 0756857071

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.