
Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos anunță începerea proiectului „Nu există diferențe între noi” finanțat prin Programul Start ONG.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative.
“Urmărim de fiecare dată cu interes lansarea programelor de finanțare și încercăm prin intermediul comisiei de proiecte de la nivelul școlii, să accesăm cât mai multe fonduri care să vină în sprijinul elevilor nostri și să realizăm activități folositoare care să contribuie la dezvoltarea deprinderilor de viață independentă”, a declarat Pristavu Margareta, director în cadrul Liceului Special “Moldova”.
Proiectul inițiat de Liceul Special „Moldova” în parteneriat cu Liceul Teoretic Waldorf Iași își propune implicarea elevilor cu deficiențe de vedere în cadrul unor activități creative, alături de elevi din învățământul de masă cu scopul de a dezvolta abilități cognitive, fizice, de relaționare și de comunicare precum și de sensibiliza comunitatea cu privire la problematica deficienței de vedere prin realizarea a două campanii de informare.
Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt 35 de elevi din instituțiile de învățământ mai sus menționate, care în perioada septembrie-octombrie 2019 vor participa la ateliere de dezvoltare personală, terapie prin artă, terapie prin mișcare și terapie ocupațională.
“În cadrul proiectului „Nu există diferențe între noi” elevii cu deficiențe de vedere alături de elevii din școala de masă vor participa la ateliere de lucru, create prin intermediul unor activități nonformale cum ar fi cafeneaua publică, teatrul forum, story telling și altele, activități de dezvoltare personală sub îndrumarea unui psihoterapeut, activități de joc și mișcare, care sunt foarte necesare pentru a preveni sedentarismul mai ales în cazul elevilor nevazători, precum și activități de terapie ocupațională, la care participanții au ocazia de a se cunoaște, de a lucra în echipa, de a accepta ideile celorlalți, de a-și dezvolta abilități sociale și de viață independentă, de a-și descoperi resursele și de a ști cum să le folosească.” au declarat Doru Gabriela și Iftode Liliana, cadre didactice în cadrul Liceului Special “Moldova” și coordonatorii acestui proiect.
În cadrul celor 8 săptămâni de proiect se vor organiza 4 ateliere de lucru prin tehnici creative, în care elevii cu deficiențe senzoriale de văz vor participa alături de elevii din școala de masă la sesiuni cu durata de 2,5 ore și 2 campanii de informare și senzibilizare a comunității locale, desfășurate în parcarea a 2 supermarketuri Kaufland din Iași.
“Nu suntem la prima colaborare cu Liceul Special “Moldova”, am mai desfășurat activități în parteneriat și ne bucurăm de fiecare dată când elevii noștri participă alături de elevii cu deficiențe de vedere la sesiuni de lucru. Am răspuns afirmativ acestei inițiative și consider că toți beneficiarii proiectului vor avea numai de câștigat din urma atelierelor de dezvoltare personală, atât de necesare adolescentului din ziua de astăzi care se confruntă cu nenumărate probleme de natură emoțională.” a declarat Hrap Simona, director în cadrul Liceului Teoretic Waldorf Iași.
Detalii proiect
Gabriela Doru 0751.124.814
Iftode Liliana 0756857071
Publicitate și alte recomandări video