Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi, gazda unui proiect finanțat prin programul Erasmus+
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 27.11.2020

Comunicat de Presă

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi, gazda unui proiect finanțat prin programul Erasmus+

GALERIE
liceul-alecsandri_1_
  • liceul-alecsandri_1_
- +

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi va fi gazda celei de a cincea activități de predare, învățare și formare în cadrul proiectului „Problem solving in MINT or STEAM subjects in schools in Northern Ireland, Romania and Germany" (nr. 2017-1-DE03-KA219-035584_4), finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, proiect de parteneriat strategic – acţiunea cheie 2, coordonat de Korbinian-Aigner-Gymnasium din Erding – Germania şi având ca partener St Dominic's High School din Belfast – Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. 

Activitățile se vor desfășura în perioada 21 – 25 octombrie 2019 și vor reuni 30 de elevi și 13 profesori din cele trei țări partenere.

Pe parcursul lor se va încerca identifiarea problemelor legate de poluarea mediului înconjurător în comunitățile din care provin școlile participante și găsirea posibilelor soluții de reducere a impactului poluării mediului. Se vor alătura în acest demers atât mediul academic (Universitatea ”Al. I. Cuza” – Facultatea de Fizică, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” - Departamentul de Ingineria şi Managementul Mediului din cadrul Facultății de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului ”Cristofor Simionescu”), cât și Primăria Municipiului Iași.

Până la finalul proiectului (august 2020), elevii vor realiza un film de prezentare a întregii experiențe acumulate, punându-și în valoare creativitatea și gândirea critică și integrând strategii de dezvoltare sustenabilă la nivel local, regional sau european. La nivel instituțional, acest proiect a reușit deja să promoveze practici inovative pentru încurajarea învățării colaborative, să îmbunătățească relevanța învățării și să faciliteze tranziția elevilor către niveluri superioare de educație.

Detalii despre activitățile derulate până acum în cadrul proiectului pot fi găsite și pe pagina web a Liceului Teoretic ”Vasile Alecsandri” (https://www.lvais.ro/index.php/proiecte/367-proiect-erasmus-ka2-problem-solving-in-mint-or-steam-subjects-in-schools-in-northern-ireland-romania-and-germany).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Dan CONSTANTIN

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Până când acest sistem de promovare în instituţiile statului nu va fi spart, nu vom putea progresa, nu ne vom putea dezvolta, vom bălti însă în ignoranţă fără să ne dăm seama că taxele şi impozitele noastre merg la rudele, prietenii şi amantele lor.

Filmuletul zilei

opinii

Minciună, adevăr, ficţiune

Alexandru CĂLINESCU

Minciună, adevăr, ficţiune

Fake-news? Termenul desemnează un ghiveci în care intră zvonurile, legendele urbane, teoriile conspiraţioniste, minciunile politice, farsele de prost gust etc. Nici aici, nimic nou sub soare. Singura diferenţă - internetul ca mijloc de difuzare rapidă a informaţiilor, care pot fi adesea false, dar tot internetul e un mijloc extraordinar de verificare a lor (nu degeaba China comunistă controlează internetul).

Termic, hibrid, electric (III)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (III)

De ce lumea cumpără automobile electrice? Pentru că sunt la modă, pentru că sunt nepoluante (nu e chiar aşa!), pentru că sunt simple şi uşor de condus. Dezavantajele sunt costul ridicat, timpul de încărcare al acumulatorului relativ mare şi autonomia redusă.

„Spectacolul” aroganţei

Nicolae CREŢU

„Spectacolul” aroganţei

Între multiplele forme ale nesimţirii, afişate public, cu „panas”, de grobienii parveniţi ai deceniilor postdecembriste, una dintre cele mai mediatizate este cea legată de îmbăţoşatul moft al „beizadelelor”. 

pulspulspuls

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Pentru că tot mai multă lume ne întreabă în ultima vreme ce se va alege de partidoiul ieşean după alegerile de săptămâna viitoare şi pe mâna cui va încăpea el, iacătă că l-am convocat de urgenţă la o cafeluţă pe amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, ca să ne spună ce-a mai auzit despre chestiunea asta îmbârligată şi încotoşmănată în mai multe abureli de campanie. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.