Lichidatorul Mititelu şi-a îndeplinit visul: A reuşit să pună mâna pe încă o glorie a industriei comuniste
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Lichidatorul Mititelu şi-a îndeplinit visul: A reuşit să pună mâna pe încă o glorie a industriei comuniste

GALERIE
Corneliu Mititelu (5)
  • Corneliu Mititelu (5)
- +

Firma Management Reorganizare Lichidare a fost desemnată administrator judiciar la Fortus SA. Societatea este coordonată de către Corneliu Mititelu (FOTO).

 

Practicianul în insolvenţă Corneliu Mititelu, coordonatorul societăţii Management Reorganizare Lichidare (MRL), a fost numit administrator judiciar la Fortus, după două încercări eşuate de a prelua combinatul în cei opt ani de insolvenţă. La termenul de pe 30 martie, magistraţii Tribunalului Specializat Mureş au decis înlocuirea administratorului provizoriu BDO Business Restructuring, societate foarte cunoscută în domeniu, cu MRL Iaşi. Mititelu a dat târcoale fostului combinat de utilaj greu încă din 2008, când Fortus intra pentru a doua oară în insolvenţă, însă în acel moment a fost învins de Adrian Ababei, care devenise astfel primul administrator judiciar al combinatului. După ce alte patru echipe de administratori judiciari au adminsitrat fără succes activitatea Fortus, Mititelu a depus din nou ofertă la acţionarul majoritar Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), dar a pierdut în faţa unui consorţiu format din SMDA Mureş Insolvency SPRL şi ZRP Insolvency SPRL.

După doar câteva luni, AAAS a solicitat înlocuirea acestei echipe din cauza unei posibile incompatibilităţi în care s-ar afla ZRP Insolvency. Iniţial a fost numit ca înlocuitor provizoriu BDO Business Restructuring, dar din cauza lipsei de interes a acestei societăţi a fost ales administrator provizoriu, până la confirmarea definitivă a Tribunalului, MRL Iaşi. „Domnul Mititelu se războia cu Ababei în 2008 pentru a prelua Fortus şi după o altă încercare eşuată, acest domn se întoarce. Mă simt mai tânăr cu 8 ani, parcă aceşti ultimi ani au trecut degeaba o dată cu această numire, colegii mei au pătimit degeaba. Ce se întâmplă la Fortus acum e un fel de maşină a timpului, am călătorit în timp până la începutul insolvenţei. Dar cine ştie, poate mă înşel eu, în zodiacul chinezesc cifra 8 e cu noroc: opt ani de insolvenţă, a opta echipă de administratori, vom vedea”, a comentat Florin Rugină, mic acţionar la Fortus. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Alexandru LĂZESCU

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Multe dintre opiniile experţilor despre ceea ce ar trebui să facă noua administraţie de la Washington în materie de politică externă ignoră complet noua realitate geopolitică şi sunt impregnate de o doză masivă de idealism utopic.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Nichita DANILOV

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Pictorul Ion Neagoe a fost un nonconformist, un revoltat. Picta cu pasiune, dar refuza să se manifeste în afara atelierului. Oare exigenţa legată de propria sa creaţie n-a fost o barieră în calea afirmării sale?

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dana ȚABREA

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dacă glumele au la bază un gând serios, nu există glume nevinovate. Nici măcar în plan filosofic nu scăpăm de glumele serioase. De pildă, pamfletul intitulat în mod ironic „Ruskin’s Philosophy” pe care R.G. Collingwood l-a susţinut public la o conferinţă despre John Ruskin. Sesizarea poantei trebuie să se producă instantaneu şi fără apel la raţiune, discursivitate, ceea ce nu e tocmai cazul glumelor serioase. Pentru acestea din urmă îţi poţi propune să arăţi în ce constă seriozitatea lor.

Între progres şi progresism regresiv

Michael ASTNER

Între progres şi progresism regresiv

- (în)semnele timpului -

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

1 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.