Lichidatorul unei firme falite s-a trezit că Primăria i-a luat o maşină pe care voia să o vândă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Lichidatorul unei firme falite s-a trezit că Primăria i-a luat o maşină pe care voia să o vândă

GALERIE
lichidator, faliment, firma, masina
  • lichidator, faliment, firma, masina
- +

Primăria ar putea fi obligată să returneze un autoturism ridicat de pe domeniul public. Tribunalul a decis că municipalitatea a comis un abuz, grăbindu-se să ridice automobilul fără a respecta procedura legală.

La începutul lunii mai 2020, o firmă care administra mai multe magazine de cartier a dat faliment, bunurile sale trecând în proprietatea statului, urmând a fi vândute pentru acoperirea datoriilor. Lichidatorul firmei a constatat însă că automobilul Renault Kangoo nu se mai află pe locul unde fusese lăsat. A doua zi, a aflat că automobilul fusese ridicat de Primărie, aflându-se staţionat pe domeniul public. Or, în actele preluate de la firmă, lichidatorul nu găsise nicio somaţie primită de la Primărie cu privire la staţionarea ilegală a vehiculului. Ca urmare, BB&A Insolvenzpraxis IPURL s-a adresat instanţei, reclamând faptul că automobilul fusese ridicat fără somaţia legală. În plus, pentru a fi confiscată de municipalitate ca abandonată, maşina ar fi trebuit să se afle pe domeniul public de cel puţin un an, iar starea sa tehnică să fie improrie circulaţiei.

În replică, reprezentanţii municipalităţii au arătat că se pusese o somaţie pe caroserie, proprietarul fiind înştiinţat să-şi ia maşina de acolo în termen de 10 zile. O a doua somaţie a fost trimisă la domiciliul proprietarului, şi abia după parcurgerea acestei proceduri, vehiculul fusese ridicat.

Magistraţii Tribunalului au constatat însă că procedura legală fusese parcursă de Primărie doar formal. "Pentru ca somaţia să producă efecte şi să conducă la emiterea dispoziţiei de trecere a vehiculului în domeniul privat al unităţii administrativ-teritoriale, este necesar ca aceasta să fie efectiv transmisă proprietarului sau deţinătorului legal al vehiculului abandonat. Or, aceasta a fost returnată cu menţiunea «destinatar mutat». Este evident că nu s-a realizat o comunicare veritabilă a somaţiei în discuţie şi, prin urmare, nu se poate pretinde că proprietarul sau deţinătorul legal al vehiculului nu ar fi dat curs somaţiei atâta timp cât nu a avut cunoştinţă de ea", au precizat judecătorii, care au decis admiterea acţiunii şi obligarea Primăriei la restituirea autoturismului. Municipalitatea a contestat sentinţa, cazul intrând ieri pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.