Licitaţie: 21 de școli din municipiul Iași vor avea terenuri de sport nou-nouțe. Iată lista!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Licitaţie: 21 de școli din municipiul Iași vor avea terenuri de sport nou-nouțe. Iată lista!

GALERIE
teren
  • teren
- +

Mai multe unităţi şcolare din oraş vor avea terenuri noi de sport. În acest sens, Primăria a lansat ieri o licitaţie pentru amenajarea a 21 astfel de terenuri, iar valoarea estimată a contractului se ridică la aproape 12 milioane lei, fără TVA. „Prezentul obiectiv prevede un teren de fotbal cu gazon sintetic amenajat la standarde ridicate“, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit documentului publicat în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP), lucrările la fiecare teren vor consta în montarea gazonului sintetic şi realizarea împrejmuirii. Terenurile vor avea o suprafaţă cuprinsă între 390 şi 1055 mp. Companiile interesate să participe la licitaţie trebuie să depună oferte până cel târziu pe 13 septembrie.

Pe lista unităţilor şcolare unde vor fi efectuate lucrări se numără şcoli gimnaziale („Grigore Moisil“, „Carmen Sylva“, „George Călinescu“, „Ion Ghica“, „Ion Neculce“, „Ion Simionescu“, „Ionel Teodoreanu“, „Otilia Cazimir“, „Vasile Conta“, „Veronica Micle“, „Petru Poni“ şi „Gheorghe Asachi“), colegii („Vasile Adamachi“, „Vasile Lupu“, „Gheorghe Asachi“, „Gheorghe Mârzescu“) şi licee teoretice sau tehnologice („Alexandru Ioan Cuza“, „Miron Costin“, Mecatronică şi „Virgil Madgearu“).

Lucrările la cele 21 terenuri de sport trebuie finalizate în maximum 18 luni de la semnarea contractului.

„În prezent, dotările de care dispun majoritatea instituţiilor şcolare, pentru practicarea sportului, nu includ şi un teren de sport amenajat corespunzător. Din această cauză, orele de educaţie fizică ale elevilor se desfăşoară de cele mai multe ori într-un spaţiu deficitar: lipsa împrejmuirilor adecvate, suprafaţa de joc neco­respunzătare ce prezintă un grad ridicat de pericol de accidentare, suprafaţa de joc marcată necorespunzător, lipsa dotărilor sportive“, a explicat Primăria necesitatea amenjării de terenuri de sport la şcoli.

Anul trecut, municipalitatea a semnat un contract de 4,1 milioane lei pentru amenajarea altor nouă terenuri, iar anterior, încă cinci terenuri au făcut, de asemenea, obiectul unui contract de lucrări (2,4 milioane lei).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.