Licitaţie colosală la Iaşi: medicamente de 113 milioane de euro la IRO
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Licitaţie colosală la Iaşi: medicamente de 113 milioane de euro la IRO

GALERIE
licitatie, iro, medicamente
  • licitatie, iro, medicamente
- +

Organizatorul achiziţiei este Institutul Regional de Oncologie. Principalele medicamente, multe extrem de scumpe, sunt destinate tratărilor pacienţilor oncologici

Institutul Regional de Oncologie cumpără medicamente şi materiale sanitare în valoarea de peste 100 de milioane de euro, licitaţia fiind în derulare. Acordul-cadru se va întinde pe o durată de patru ani. “Este vorba despre patru loturi de medicamente oncologice, antineoplazice şi imuno-modulatoare, pentru care Ministerul Sănătăţii nu a mai reluat licitaţia naţională, şi două loturi de materiale sanitare care, în principal, constau în mănuşi de examinare. Valoarea estimată a acestei licitaţii este de 113 milioane de euro. La noi, marea majoritatea a achiziţiilor pe care le derulăm se finalizează cu acordul cadru, pentru că personalul care se ocupă de aşa ceva este puţin numeric. O licitaţie durează mult, patru-cinci luni, şi nu vrem să fim puşi în situaţia de a rămâne fără medicamente şi materiale sanitare. Şi atunci, înainte să expire un acord cadru, noi ne pregătim, întocmim caietul de sarcini, specificaţiile tehnice, şi derulăm o altă procedură”, a explicat ec. Mirela Grosu, managerul IRO Iaşi.

Un alt contract de la IRO care urmează să fie finalizat se referă la creşterea capacităţii administrative a spitalului în lupta cu pandemia COVID. Contractul cu fonduri POIM a fost încheiat în octombrie anul trecut cu Ministerul Fondurilor Europene. „Echipamentele deja au început să vină. Este vorba de 28 de tipuri de echipamente în 218 de bucăţi. Este vorba de echipamente de dezinfecţie a aerului cu plasmă, de aparatură pentru curăţarea echipamentelor cu abur cald, echipamente de măsurare a temperaturii pe un grup mare de persoane. De asemenea, sunt prevăzute două sisteme automate care eliberează bonuri de ordine pentru pacienţi şi care ar reduce cumva perioada de aşteptare sau aglomeraţia din faţa cabinetelor de consultaţii”, a adăugat Mirela Grosu. Pe termen lung, IRO are în implementare 13 proiecte cu fonduri europene.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Cosmin PAȘCA

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Confruntarea dintre taberele Orban şi Cîţu în PNL nu are, până acum, nicio vagă nuanţă axiologică. Pare exclusiv o dispută pe resursele statului, asumată implicit de ambele părţi. Două armate de suflete moarte care vor să dea un „suflu nou” sifonării de fonduri publice.

Filmuletul zilei

opinii

Întâlniri

Codrin Liviu CUȚITARU

Întâlniri

„Cum, nu sunteţi profesorul Valică Şoapă de la Fizică?” „Nu”, am zis tulburat, „eu sunt de la Litere. Dumneavoastră, domnule Nefriceanu, sunteţi de la Fizică!” „Eu, Nefriceanu?” a strigat Nefriceanu uimit. „De la Fizică? Nicidecum! Sunt Placido Seringo de la Arte!”

Regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (III)

Când vorbim despre necesitatea unei reforme administrative în România, cel mai adesea ne gândim doar la regionalizare, la înfiinţarea unui nivel administrativ superior judeţului. Însă, foarte important în gestionarea mai eficientă la nivelurile scalare locale e şi reînfiinţarea unui palier intermediar între comună şi judeţ.

Rolul băncilor centrale

Alin ANDRIEȘ

Rolul băncilor centrale

Băncile centrale sunt rezultatul unui îndelungat proces de evoluţie istorică, cristalizându-se organizatoric şi funcţional odată cu apariţia structurilor naţionale care le‑au creat. 

pulspulspuls

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.