anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Licitaţie de 38 de milioane de lei pentru refacerea a 14 km de conducte de termoficare

GALERIE
conducte
  • conducte
- +

Municipalitatea a lansat o licitaţie de aproape zece milioane de euro. Este vorba despre o procedură inclusă în a treia etapă de modernizare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică. Valoarea contractului a fost estimată la 38 milioane lei (fără TVA). „În cadrul prezentei etape se propune a se reabilita reţele termice primare pe o lungime de 6,86 km, reprezentând 9 tronsoane care aparţin magistratelor 1, 2 şi 3”, se arată în caietul de sarcini aferent licitaţiei. Cei 6,86 km de traseu înseamnă refacerea a aproape 14 km de conducte. 

Licitaţia lansată de Primărie vizează atât proiectarea, cât şi execuţia lucrărilor. „Lucrările de reabilitare vor fi realizate prin folosire de tehnologii noi, care să conducă la creşterea eficienţei energetice, în vederea livrării agentului termic la parametrii cantitativi şi calitativi solicitaţi la consumatori şi cu un impact minim asupra mediului, prin reducerea cantităţii de poluanţi”, se mai precizează în documentaţia de atribuire. Zonele în care urmează să fie executate lucrările sunt Păcurari, Canta, Spitalul de Recuperare, Cuza Vodă, Colegiul „Costache Negruzzi”, Metalurgie, Zona Industrială şi în incinta CET I.

Printre tipurile de lucrări se numără dezafectarea conductelor vechi şi înlocuirea acestora cu unele noi, reabilitarea canalelor existente şi amenajarea unora noi sau realizarea şantului corespunzător pentru traseele noi. Începând cu anul 2008, Primăria a demarat un program de reabilitare a sistemului de termoficare cu finanţare de la Uniunea Europeană. În perioada 2008 – 2013 au fost reabilitaţi 10 km de traseu din reţeaua primară (conducte noi cu ţeavă nouă preizolată), iar pe 2 km au fost montate racorduri noi la modulele termice instalate. În cadrul etapei a II-a, lucrările sunt în desfăşurare şi, din reţeaua primară, este vorba despre un traseu de 13 km.

De asemenea, este în curs de execuţie lucrarea de înlocuirea a izolaţiei termice a conductelor de transport ce fac legătura între CET I şi CET II (un traseu de 11,5 km). Lungimea traseului de reţea termică primară a Iaşului ajunge la circa 94 km. De precizat că programul de refacere a sistemului de termoficare iniţiat acum 15 ani a cuprins inclusiv reţele secundare care au fost modernizate sau sunt în curs de reabilitare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cosmin PAȘCA

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cea mai importantă concluzie a alegerilor din weekend este că PNL împreună cu USR PLUS l-ar fi învins pe Chirica dacă ar fi semnat din timp un acord politic. Ar fi câştigat Primăria fără să „livreze” un candidat extraordinar, fără bani publici aruncaţi de Guvernul Orban în campanie, fără cine ştie ce val de emoţie care să mobilizeze tinerii la urne.

Filmuletul zilei

opinii

Zgripţurisme

Codrin Liviu CUȚITARU

Zgripţurisme

„Domnule profesor, eu nu sunt, cu adevărat, politicos şi nici măcar influenţat de retorica rusofonă (unii cred că aş trăi sub umbrela discursului bombastic răsăritean, din unghiul formaţiei mele profesionale!). Ca să fiu sincer până la capăt, eu rămân numai precaut în eschiva mea ceremonioasă. Mă apăr deci prin intermediul formulelor supradimensionat-politicoase. De trădare, de dezamăgire, de vulgaritate, de intruziune.”

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Crizele financiare au un impact considerabil şi în ceea ce priveşte politica monetară implementată de băncile centrale, precum şi asupra obiectivelor şi instrumentelor utilizate de acestea. 

Despre Iaşi (III)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (III)

Un Iaşi puternic, capabil să concureze cu oraşe situate dincolo de limitele regionale (Clujul, Timişoara, Chişinăul, Lvov-ul, Poznan sau Odesa), e o condiţie sine qua non pentru competitivitatea regiunii noastre. Un Iaşi puternic, un Galaţi puternic, un Bacău sau o Suceavă puternice, toate aflate în relaţii de interdependenţă, reprezintă reperele principale ale coeziunii nostre teritoriale.

pulspulspuls

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Iată, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, că a venit pe azi şi rândul analizei post-alegeri de la PSD Iaşi, după ce am trecut prin ciurul raţiunii şi prin dârmonul aritmeticii electorale situaţiunile din PNL, apoi de la trupa de strânsură a dipotatului dârvar, dar şi situaţiunea delicată şi neaşteptată dintre Alexe şi Chirica, după noile scoruri ale fiecăruia. 

Caricatura zilei

Ceafă

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.