anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Licitaţie majoră a ApaVital: extindere înspre Mogoşeşti şi Scânteia

GALERIE
apavital
 • apavital
- +

ApaVital a lansat o nouă licitaţie în cadrul proiectului major de investiţii privind extinderea sistemului de apă şi canalizare în judeţ. Contractul are o valoare estimată de peste 100 milioane lei, fără TVA, şi implică lucrări pe raza comunelor Mogoşeşti şi Scânteia. Licitaţia a fost împărţită în două loturi.

Primul lot vizează lucrări de circa 90 milioane lei şi cuprinde următoarele obiective principale: realizarea unei conducte de aducţiune apă potabilă Piciorul Lupului - Scânteia, gospodării de apă în Mogoşeşti şi Scânteia, extinderea reţelei de alimentare cu apă şi înfiinţarea reţea de canalizare în localităţile Mogoşeşti, Mânjeşti şi Budeşti, precum şi în Scânteia, Boroşeşti şi Ciocârleşti.

În cadrul aceluiaşi lot mai sunt prevăzute lucrări pentru staţii de pompare şi conducte de transport apă.

Al doilea lot din cadrul procedurii de licitaţie presupune un contract în valoare de peste 10 milioane lei.

„Staţia de epurare va fi amplasată în localitatea Scânteia şi va avea următoarea componenţă: treaptă mecanică, treaptă biologică, unitate de dezinfecţie UV, treaptă de dozare reactiv pentru eliminarea chimică a fosforului şi treaptă de nămol. Staţia de epurare va primi apă uzată provenită de la sistemul de canalizare Scânteia. Emisarul staţiei de epurare va fi pârâul Rebricea”, este obiectul lotului II al licitaţiei.

Începând din toamna anului trecut, ApaVital a lansat mai multe licitaţii în cadrul proiectului major de extindere a sistemului de apă şi canalizare în judeţ, o investiţie estimată la 500 milioane euro, banii fiind asiguraţi din fonduri europene. Unele contracte au fost deja semnate, un exemplu în acest sens fiind cel care prevede lucrări în Podu Iloaiei şi Târgu Frumos (50 mil. lei).

Celelalte proceduri fac referire la extinderea sistemelor în mai multe localităţi, iar printre acestea se numără Paşcani, Popricani, Voineşti, Bălţaţi, Belceşti, Bârnova, Ciurea, Miroslava, Tomeşti, Comarna, Răchiteni, Al. Cuza, Heleşteni, Ruginoasa sau Costeşti. Toate lucrările contractate în acest an de ApaVital ar trebui finalizate până în decembrie 2023. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.