anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Licitaţie majoră în Parcul Copou. Opt firme interesate de serviciile de proiectare la Casa de Cultură

GALERIE
casa de cultura
  • casa de cultura
- +

Va fi complet reabilitată Casa de Cultură din centrul parcului.

O licitaţie a Primăriei a stârnit un interes major în rândul companiilor. Nu mai puţin de opt firme au înaintat oferte la procedura prin care instituţia vrea să contracteze servicii de proiectare în cadrul investiţiei de la Casa de Cultură „Mihai Ursachi“. Ofertanţii sunt Systegra Engineering (Prahova), Trust AVB (Iaşi), IM Design Studio (Iaşi), Tim Comp Solutions (Suceava), Artca (Iaşi), Novartis (Bihor), Etalon Pol Consult (Suceava) şi asocierea formată din firmele ieşene Arhivolta Studio de Arhitectură şi Raichman Studio.

Valoarea contractului a fost estimată de Primărie ajunge la 135.000 lei, dar, cel mai probabil, aceasta va scădea în urma procedurii de licitaţie.

La începutul acestui an, Consiliul Local (CL) a aprobat studiul de fezabilitate aferent modernizării obiectivului din Parcul Copou, documentaţie care a evaluat investiţia la 11,7 milioane lei.

Potrivit studiului, la Casa de Cultură urmează să se facă lucrări precum: extinderea spaţiilor de expunere până la circa 350 mp, care vor cuprinde şi o cafenea literară, refuncţionalizarea sălii de spectacole cu 120 de locuri în sensul transformării ei într-o sală multifuncţională capabilă să găzduiască în condiţii optime spectacole de teatru, realizarea unui amfiteatru al artelor într-un spaţiu reprezentativ, monumental, capabil să adăpostească o densitate de activităţi, evenimente culturale, inclusiv spectacole de teatru experimental, birouri pentru directorul instituţiei, contabilul şef, cuplate cu o sală de consiliu multifuncţională şi un birou pentru compartimentul tehnico-financiar pentru circa 13 funcţionari şi reamenajarea terasei de la ultimul nivel pentru evenimente culturale cu acces din interior.

Primăria va lansa licitaţia de execuţie a lucrărilor de modernizare în cursul anului viitor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.