Licitaţie pentru a transforma mai multe maidane bătătorite din Iași în spaţii verzi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Licitaţie pentru a transforma mai multe maidane bătătorite din Iași în spaţii verzi

GALERIE
maidan spatiu verde
  • maidan spatiu verde
- +

Municipalitatea a primit o singură ofertă pentru transformarea în spaţii verzi a cinci terenuri degradate. 

Proiectul beneficiază de fonduri europene, iar valoarea lucrărilor de execuţie se ridică la peste 4,3 milioane lei. Ofertantul unic este o asociere formată din două firme: Con Ted Company (Iaşi) şi Ischia (Galaţi). Dacă oferta asocierii va fi declarată conformă, cele două societăţii vor reface aproape 13.000 mp de teren degradat. Suprafeţele pe care se va interveni sunt amplasate pe aleea Prof. I. Simionescu (2.664 metri pătraţi), strada Bradului 17 A (4.250 metri pătraţi), strada Egalităţii 27 A (2.519 metri pătraţi), strada Butnari 13 A (1.673 metri pătraţi) şi strada Romană (1.635 metri pătraţi).

Proiectul prevede amenajarea a cel puţin 90% din fiecare teren cu spaţiu verde, amenajarea de alei, echiparea cu mobilier urban şi echipamente de joacă şi modernizarea a trei străzi de acces direct către scuaruri (Prof. I. Simionescu, Orientului şi Romană). Fondurile sunt asigurate de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.