Licitaţie pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, lansată ieri la CJ

vineri, 29 iulie 2016, 01:51
2 MIN
 Licitaţie pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, lansată ieri la CJ

„Nu înţeleg de ce se încheie un contract doar pentru două luni, când toţi încheie acorduri-cadru pe doi ani sau patru ani“, spune un consilier PNL, fost şef la „Drumuri şi Poduri“ 

Consiliul Judeţean pregăteşte deszăpezirile cu ţârâita. Plenul CJ a aprobat ieri demararea procedurilor de achiziţie publică pentru activitatea de deszăpezire a drumurilor judeţene în perioada 1 ianuarie 2017 – 15 martie 2017. „Nu înţeleg de ce se încheie un contract doar pentru două luni, când toate autorităţile locale sau judeţene din jurul Iaşului încheie acorduri-cadru pe doi ani sau patru ani. Timp ar fi suficient pentru a finaliza procedurile de licitaţie pentru patru ani, până la 31 decembrie anul ăsta, cât mai este în vigoare actualul acord-cadru“, a spus consilierul judeţean PNL Daniel Minciună, fost şef al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor.

Nedumerirea liberalilor a fost accentuată de faptul că, indiferent de durata contractului, de trei luni sau de patru ani, procedurile de licitaţie durează tot aproximativ două luni. Conform precizărilor actualei conduceri a DJADP, situaţia se datorează faptului că CJ nu a aprobat până acum sumele necesare unui contract multianual. „Pentru un acord-cadru, trebuie aprobat un credit de angajament pentru perioada considerată. Abia după ce avem banii, fie în cont, fie promişi, putem face licitaţie pentru un acord-cadru“, a explicat Antoneta Manolache, directorul DJADP.

CJ a încheiat în noiembrie 2013 un acord-cadru pe patru ani pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire. Contractul a fost adjudecat de asocierea dintre SC Eky Sam şi Enviro Construct, contra sumei de 15,9 milioane de euro, adică aproximativ 4 milioane lei pe sezon. Contractul expiră la sfârşitul acestui an.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii