anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 02.10.2022

Licitaţie pentru parcele de teren de casă la Dobrovăţ. Redevenţă minimă de 1352 lei/an

GALERIE
licitatie, loturi, dobrovat
 • licitatie, loturi, dobrovat
- +

34 de terenuri a câte 1000 mp vor fi atribuite pentru o redevenţă minimă de 1352 lei/an

 

La ultima lor şedinţă, consilierii locali ai comunei Dobrovăţ au fost de acord prin vot unanim cu scoaterea la licitaţie în vederea concesionării a 34 de parcele în suprafaţă de aproximativ 1000 mp fiecare. Potrivit caietului de sarcini al procedurii, „destinaţia terenului supus concesionării este cea de construire locuinţă, cu regim de înălţime de minim parter plus mansardă, maxim parter plus etaj plus mansardă, spaţiul util pe fiecare nivel de minim 50 mp (exclusiv terese, anexe, garaje etc.”. Parcelele respective vor fi concesionate pe o perioadă de 49 de ani, dar contractul poate fi reziliat dacă şantierul propriu-zis nu începe în decurs de un an de la atribuire sau dacă locuinţa nu este finalizată în termen de 3 ani de la semnarea contractului de concesiune.

Potrivit HCL nr. 65/iulie 2022, redevenţa minimă de la care porneşte licitaţia este de 1352 de lei/ an. Hotărârea precizează, de asemenea, că licitaţia va avea loc pe 25 august la sediul Primăriei Dobrovăţ. Data limită până la care pot fi depuse ofertele este 19 august, ora 12, la Compartimentul Urbanism al Primăriei Dobrovăţ.

„Şedinţa se încheie după ce s-au licitat toate parcelele de teren, pentru care s-au înscris cel puţin doi ofertanţi. Pentru parcelele de teren neadjudecate se va organiza o nouă sesiune de licitaţie”, se arată în documentul citat. Subconcesionarea este interzisă.

Primăria Dobrovăţ a mai făcut anunţuri similare, nu doar pentru construirea de locuinţe, dar şi pentru amenajarea unor spaţii de agrement şi turism. În aprilie 2014, de exemplu, au fost scoase la licitaţie 38 de parcele în zona denumită Pietrosu pentru construire de locuinţe/ case de vacanţă, pensiune, sediu social firmă. În decursul timpului, inclusiv politicieni, dar şi localnici şi-au adjudecat în acest mod terenuri de casă, unii dintre ei reuşind să-şi prelungească cu acordul Consiliului Local perioada de edificare a locuinţelor.

CITIŢI ŞI:Loc de agrement la Dobrovăț fără să cumpărați terenul. Anunțul primarului

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Nicolae GRECU

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Dacă nu va fi câştigat, şi încă concludent, meciul cu Minaur, o echipă slăbuţă şi obosită, care a făcut turul României de dragul Cupei, ar fi adevărata ruşine pentru fotbalul ieşean.

opinii

Seimeni (XVI). Școala (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Școala (4)

Reluând evocarea satului natal, autorul încearcă să reînvie prin cuvinte primii ani de școală.

Paranoia autorităţii

arh. Ionel OANCEA

Paranoia autorităţii

Dintotdeauna comunităţile şi-au impus reguli de convieţuire. Într-un sat tradiţional românesc funcţionau cu rigoare, chiar dacă nu erau scrise şi nu exista un aparat administrativ pentru impunerea lor. Oamenii se considerau egali în faţa lui Dumnezeu, prin urmare casele erau aproape identice, realizate după acelaşi proiect ancestral cu minore influenţe alogene contemporane construirii.

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.