anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Licitaţii importante pentru ieșeni: săli de sport, alei în cimitir și lucrări la un pasaj

GALERIE
sala de sport
 • sala de sport
- +

Valoarea contractelor depăşeşte 10 milioane de lei.

Municipalitatea a lansat ieri trei licitaţii în sistemul naţional de achiziţii, cu o valoare totală a contractelor care depăşeşte 10,5 milioane lei, fără TVA.

Cel mai mare contract, de 7,8 milioane lei, face referire la proiectarea şi execuţia a trei săli de sport la şcolile gimnaziale George Coşbuc, Alexandru Vlahuţă şi Nicolae Iorga. Primăria aşteaptă oferte până la data de 15 noiembrie, iar lucrările trebuie finalizate în 16 luni de la semnarea contractului. Suprafaţa construită la sol a fiecărei săli este de 550 mp, iar înălţimea maximă ajunge la 10 metri. Sălile de sport vor fi marcate şi prevăzute cu dotări pentru jocurile de baschet, volei, tenis etc.

După valoare, a doua cea importantă licitaţie vizează lucrări de reabilitare la Cimitirul „Sf. Treime“ din Păcurari: un contract în valoare de peste 1,7 milioane lei. În acest caz, companiile sunt invitate să depună oferte până pe 10 noiembrie, iar termenul de execuţie a lucrărilor este de 18 luni de la semnarea unui contract în acest sens. Lucrările vor fi efectuate pe 30% din suprafaţa totală a aleilor din cimitir, respectiv 7.342 mp. Cele 15 alei au o lungime totală de aproape 3 km.

Nu în ultimul rând, cea de-a treia procedură de achiziţie face referire la reabilitarea şi modernizarea pasajului pietonal subteran Frumoasa, pasaj care asigură subtraversarea căii ferate între cartierul Nicolina, de pe strada Libertăţii şi zona Frumoasa, pe stradela Cetăţuii. Companiile interesate pot depune oferte cel târziu pe 5 noiembrie, iar termenul de execuţie este de 12 luni. „Execuţia lucrărilor în pasaj se va face pe 2 tronsoane longitudinale delimitate de un perete fals astfel încât în timp ce pe primul tronson lucrările de execuţie sunt în desfăşurare pe cel de-al doilea să se desfăşoare circulaţia pietonală“, se precizează în caietul de sarcini, ceea ce arată că pasajul va rămâne deschis pe parcursul lucrărilor. Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la aproape un milion de lei, fără TVA.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X