anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Licitaţiile pentru lucrările Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi ar putea avea loc până la finele anului

GALERIE
Randare-Spital-Regional
 • Randare-Spital-Regional
- +

Licitaţiile pentru contractarea lucrărilor de construire a Spitalului Regional de Urgenţă (SRU) Iaşi ar putea fi iniţiate până la finalul acestui an, costul investiţiei fiind de aproximativ 500 de milioane de euro, afirmă Cristina Laura Gafton, director în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii au avut, vineri, o întâlnire la Primăria Iaşi la care au participat reprezentanţi ai municipalităţii, ai Consiliului Judeţean Iaşi, ai Prefecturii Iaşi, ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est şi mai multor instituţii locale.

De asemenea, la reuniune au mai fost prezenţi reprezentanţi ai Băncii Europene de Investiţii şi ai asocierii care a câştigat licitaţia pentru proiectarea SRU Iaşi.

"Tehnic, punctual, paşii sunt făcuţi pentru acest proiect. Avem întrebări pentru autorităţile locale şi pentru furnizorii de utilităţi. Durata proiectării va fi de 12 luni, dar, la propunerea Băncii Europene de Investiţii, se va încerca implementarea unei metode de accelerare, astfel încât la sfârşitul anului să lansăm licitaţiile pentru lucrările de construire", a declarat Cristina Laura Gafton, directorul Direcţiei Monitorizare Implementare Spitale Regionale din cadrul Ministerului Sănătăţii.

La rândul său, edilul Mihai Chirica a spus că proiectului Spitalului Regional de la Iaşi "trebuie să meargă doar înainte şi repede".

"Nu voi accepta niciun fel de întârziere a sa. Nu are nicio limită de costuri în ceea ce priveşte sprijinirea acestui proiect. Fac un apel şi la autorităţile administrative şi la factorii politici din acest oraş pentru a face tot ceea ce este posibil pentru a-l finaliza", a declarat primarul Mihai Chirica.

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi va avea 850 de paturi, investiţia fiind estimată la 500 de milioane de euro,.

Noua unitate medicală va avea şapte etaje şi va oferi atât servicii spitaliceşti, cât şi asistenţă medicală ambulatorie, estimându-se a fi operaţională în 2027.

Spitalul va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite, şi va avea paturi de spitalizare continuă, de urgenţă şi de zi, precum şi cabinete ambulatorii, săli de operaţie, urmând să ofere servicii avansate de imagistică, radiologie intervenţională, endoscopie, cardiologie intervenţională, neuroştiinţe.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Dan CONSTANTIN

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Iată ce s-ar putea face cu o mai bună colectare a TVA! Rezolvarea acestei probleme ar crea o sursă importantă de venit la buget, şi nu ar mai fi nevoie de creşterea impozitului pe venituri.

opinii

Biberonul

Nichita DANILOV

Biberonul

Mult timp am fost obsedat de casa copilăriei mele. Ea îmi revenea deschizându-şi larg uşile până şi în vis. Dacă se întâmpla însă să-i trec pragul, mă simţea străin. Nici un lucru pe care-l cunoşteam nu se mai afla la locul său, căci spaţiul intim din interiorul casei se transforma într-un adevărat labirint, prin care înaintam încercând să-mi reconstitui anumite scene petrecute în copilărie.

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

Ciprian IFTIMOAEI

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

În vreme ce, în Ucraina, obiective civile şi militare sunt făcute una cu pământul de invadatorii ruşi, în România zonelor metropolitane (polii de creştere economică) se lansează proiecte imobiliare pe bandă rulantă. 

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

Michael ASTNER

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

De la Vinţu de Jos până la Cluj am fost ba trei, ba patru persoane în compartiment. De la Cluj am rămas doar cu o „băbuţă” (aşa i-am zis eu în mintea mea, femeia, bine păstrată şi sprintenă, să tot fi avut cel mult 75 de ani) urcată (am înţeles dintr-o convorbire telefonică de-a ei) de la Deva (şi care mergea şi ea până la capăt, până la Iaşi, adică). 

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.