Liderii americani de companii consideră China drept principala ameninţare în domeniul AI
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 22.09.2021

Liderii americani de companii consideră China drept principala ameninţare în domeniul AI

GALERIE
ai
  • ai
- +

Directorii executivi şi liderii americani de companii (85%) se arată optimişti în privinţa succesului adoptării inteligenţei artificiale (AI) în companiile lor, dar 47% consideră China drept cel mai mare obstacol în calea progresului AI în SUA, potrivit unui studiu EY publicat vineri.

Directorii de companii plănuiesc investiţii din ce în ce mai mari şi au încredere în această tehnologie, arată un studiu EY derulat în rândul a 500 de directori executivi seniori din Statele Unite ale Americii. 87% dintre aceştia au declarat că organizaţia lor va investi în iniţiative AI în acest an. Directorii executivi americani se confruntă cu dificultăţi interne şi externe în privinţa AI, potrivit EY.

”În pofida optimismului în creştere, problemele cu care se confruntă atât la nivel naţional cât şi internaţional legate de inteligenţa artificială ar putea să afecteze poziţia SUA în cursa globală pentru AI, în care China ar putea prelua conducerea. Mai mult de jumătate dintre respondenţi (52%) plasează SUA pe primul loc în cursa globală pentru AI, iar jumătate dintre respondenţi (50%) au ales SUA drept ţara cu cea mai bună strategie pe termen lung în materie de AI”, se arată în comunicat.

Astfel, China s-a poziţionat pe locul al doilea în menţiunile acestora, iar 47% dintre respondenţi o consideră drept cel mai mare obstacol pentru progresul AI în SUA. Majoritatea respondenţilor (80%) cred că SUA este ţara cu guvernul cel mai deschis faţă de colaborarea cu companiile în vederea adoptării inteligenţei artificiale. În plus, 71% s-au declarat în favoarea unei reglementări uniforme a inteligenţei artificiale la nivel global, subliniind nevoia ca statele să colaboreze în elaborarea unor reguli de bază pentru această tehnologie.

”În timp ce liderii de companii americani consideră că SUA conduce în această cursă, China se concentrează asupra obiectivului de a deveni lider în domeniul AI până în 2030. Distanţa dintre cele două ţări este deja mai mică decât pare, iar această aspiraţie are şanse să devină o realitate. Pentru ca SUA să îşi păstreze o poziţie puternică, liderii companiilor trebuie să pledeze pentru programe mai solide de educare în ceea ce priveşte inteligenţa artificială, pentru colaborare între sectoarele public şi privat şi pentru o atenţie specială acordată fiabilităţii şi performanţelor acestei tehnologii”, a declarat un director din cadrul EY, Jeff Wong.

În timp ce directorii executivi sunt nerăbdători să implementeze inteligenţa artificială şi sunt optimişti cu privire la modul în care poate aceasta să le îmbunătăţească afacerile, studiul arată că angajaţii nu sunt la fel de încântaţi. Potrivit respondenţilor, încrederea angajaţilor (33%) este unul dintre cele mai mari obstacole în calea adoptării AI, chiar dacă 87% dintre directorii executivi şi liderii de companii au încredere deplină sau medie în această tehnologie.

”Pentru a ajuta angajaţii să fie la fel de optimişti în privinţa inteligenţei artificiale, este important ca liderii să demonstreze fiabilitatea, performanţele şi securitatea pe care le aduce, factori cheie în construirea încrederii unei organizaţii în inteligenţa artificială. Având în vedere că 82% dintre respondenţi se aşteaptă ca afacerea lor să fie într-o oarecare măsură influenţată de AI în următorii trei ani, fiabilitatea şi performanţele sunt de o importanţă capitală”, se arată în comunicat.

În plus, din acest procent, mai mult de unul din patru respondenţi (29%) au declarat că AI va afecta mai mult de jumătate din afacerea lor, demonstrând cât de crucial este ca performanţele inteligenţei artificiale să producă rezultate precise şi consecvente. Pentru a atinge performanţele aşteptate cu această tehnologie, companiile trebuie să înţeleagă, să reglementeze, să ajusteze şi să protejeze toate componentele din sistemul AI şi din jurul acestuia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Lucian DÎRDALA

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Este greu de crezut că relaţia instituţională a UE cu Australia va rămâne aceeaşi, în condiţiile în care Franţa ar putea bloca în Consiliu viitorul acord de liber schimb, aflat în faza finală a negocierilor.

Filmuletul zilei

opinii

Lecţia 9/11

Florin CÎNTIC

Lecţia 9/11

Deşi, pentru români, 11 septembrie ar fi trebuit să rămână în istorie drept data cuceririi Plevnei (în 1877), noi nu vom putea uita, totuşi, ziua de 11/09 a anului 2001. Poate nu ar fi rău să medităm la sângeroasa lecţie care a fost servită atunci lumii civilizate.

După liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

După liceul militar

... Am venit cu coada între picioare de la liceul militar. Am pierdut un an. De ce? S-a întâmplat aşa (dar eu nu cred că s-a întâmplat, am aproape convingerea că a fost premeditat, să mă înveţe minte să nu mă mai retrag de la măreţul liceu) pentru că s-a întârziat cu trimiterea situaţiei mele la învăţătură de la liceul milităros. În aceste condiţii, directorii de la liceele din Iaşi nu au acceptat să mă înscriu. Tata a încercat la mai multe licee - nimic.

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Alex VASILIU

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Concertele ordonate vineri, sâmbătă, duminică şi luni au prilejuit audiţii unice pentru că opus-urile prezentate ajung extrem de rar sau nu ajung deloc pe scenele noastre de concert. Un prim argument a aparţinut ansamblului Les Dissonances, avându-l ca dirijor şi solist la vioară pe David Grimal.

pulspulspuls

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Dom’le, oare ce mănâncă, ce bea, sau poate ce fumează dom’ premare Mihăiţă de le serveşte cu atâta nonşalanţă prin interviuri din afara Iaşului încât îngheaţă apele, nu alta, dar parcă îi ia şi pe toţi de gogomani, imaginându-şi că nu ştie lumea ce şi cum? 

Caricatura zilei

DNA

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.