anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Comunicat de presă

Liderul PSD Iași Maricel Popa: Modernizarea infrastructurii, argumentul PSD pentru dezvoltarea Moldovei! (P)

GALERIE
Maricel Popa - constructor
 • Maricel Popa - constructor
- +

Parlamentarii PSD din Iași, dar și din celelalte județe ale Moldovei, alături de ministrul PSD al Transporturilor, și-au asumat mărirea ritmului de lucru la principalele proiecte de infrastructură.

Construcția de drumuri noi rapide, dar și modernizarea celor deja existente înseamnă o mai bună mobilitate, oportunități noi pentru mediul de afaceri, deci, în final, o creștere a calității vieții.

- Pentru autostrada Moldovei, A7, Ministerul Transporturilor a anunțat, recent, că au fost depuse 28 de oferte pentru construcția celor patru tronsoane ale segmentului Buzău – Focșani (82 kilometri). Totodată, au fost făcuți pași importanți pentru ca în curând să se scoată la licitație porțiunile de autostradă cuprinse între Focșani și Bacău, dar și Bacău - Pașcani. Realizarea autostrăzii Moldovei (Ploiești – Pașcani), în lungime de aproximativ 320 de km, va avea un cost estimat de aproape 26 miliarde de lei (fără TVA) și va fi finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ;

- Pentru A8, Ungheni – Iași – Tg. Neamț - Tg. Mureș documentațiile se află în diferite stadii de realizare. Responsabilii din Ministerul Transporturilor și cei ai CNAIR urmăresc evoluția săptămânal, mai ales că și în acest caz sunt propuse două segmente pentru a fi finanțate prin PNRR: Tg. Mureș - Miercurea Nirajului și Leghin - Tg. Neamț. În acest an, ar putea fi gata studiul de fezabilitate și acordul de mediu pentru Tg. Mureș - Tg. Neamț, aceleași operațiuni urmând să fie realizate anul viitor și pentru Tg. Neamț - Iași - Ungheni;

- Drumul Tg. Frumos – Botoșani este în plin proces de modernizare. Pe diferite zone ale acestuia, s-a ajuns la etapa turnării mixturilor asfaltice. În maxim un an, toți cei 71 de kilometri ai proiectului vor fi complet reabilitați;

- Cei 42 de kilometri ai drumului Botoșani - Ștefănești sunt acum în fază de șantier, modernizarea făcându-se pe baza unei finanțări de peste 200 de milioane de lei;

- Ministerul Transporturilor a anunțat că licitația pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată. Lotul 1 (Est) - include 20 de trenuri care vor deservi municipiile București, Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău, Iași și Suceava;

- Au fost deblocate lucrările la varianta ocolitoare a orașului Bârlad. Această investiție este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare și are o valoare de peste 186 milioane de lei;

- Se execută foraje geotehnice în cadrul studiului de fezabilitate pentru drumul expres Bacău - Piatra Neamț;

- Podul suspendat Brăila – Tulcea, care va înlesni transportul de mărfuri și de persoane pe ruta Moldova – Dobrogea, a ajuns la un stadiu fizic de execuție de aproape 65%. Podul are o lungime de 1.974 metri la care se adaugă zeci de kilometri de drum de acces și legătură. La finalizare, va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii totale;

- Acum câteva zile, a fost semnat un contract în valoare de 94 milioane de lei pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați, un proiect care va asigura un flux mai eficient de mărfuri în acest port. Va fi refăcută infrastructura rutieră din zona Platformei și va fi relocat un segment de cale ferată.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Mistica secretului

Alexandru CĂLINESCU

Mistica secretului

Ne îndreptăm oare către un regim autoritar, în care renasc vechi frustrări şi obsesii? (...) Din luările de poziţie pe care le-am urmărit în aceste zile, reiese că situaţia actuală a Arhivelor ridică serioase semne de întrebare. Se perpetuează o anomalie: Arhivele sunt în subordinea Ministerului de Interne, ceea ce ne trimite din nou la isteria „secretului de stat”. Ar fi o regretabilă reîntoarcere în timp.

Arte şi meserii

Neculai SEGHEDIN

Arte şi meserii

Acum mai mulţi ani, după ce se înfiinţaseră universităţi şi filiale ale acestora pe la fiecare colţ de stradă, de ziceai că riscăm să ajungem o naţie de superintelectuali, de se speriase însuşi Comitetul Nobel de avalanşa de potenţiale premii ce urmau să poposească pe plaiurile mioritice, s-a ajuns la concluzia că, totuşi, cineva trebuie să mai muncească şi cu mâinile, pentru că, vorba lui Creangă, … dac-ar fi să iasă toţi învăţaţi […], n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele. 

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Radu POPESCU

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Perseverenţa cu care Dodon, socialiştii moldoveni şi partenerii lor politici de la Kremlin apelează doar la dezinformări pentru a-şi argumenta părerile reflectă un fenomen aflat la graniţa dintre patologie şi puţinătate intelectuală, rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Republica Moldova arătând că oamenii - obişnuindu-se nu doar cu acelaşi tip de păcăleală, dar şi cu aceiaşi propagatori ai mesajelor false - nu mai pot fi duşi de nas ca pe vremuri. 

pulspulspuls

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Demisia şi ancheta procurorilor DNA privindu-l pe ministrul pesedist al agriculturii, junele oltean de partid şi de stat Chesnoiu, om al sistemului, cică ar fi creat unele speranţe în anumite zone ale politichiei din mai multe judeţe, printre care şi la Iaşi, auzim. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.