Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Liderul PSD, la Antena 3: Cifrele despre pandemie în România sunt reale

GALERIE
ciolacu antena3
  • ciolacu antena3
- +

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că cifrele despre pandemie prezentate de către autorităţi sunt reale, însă Guvernul şi-a pierdut credibilitatea. ”Atâta timp cât au vrut să gestioneze această pandemie politic, s-a dus şi credibilitatea”, susţine Marcel Ciolacu, care afirmă că în multe state din Europa despre pandemie au comunicat doar specialiştii, nu politicienii.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni seară, la Antena 3, dacă are încredere în cifrele despre coronavirus prezentate de autorităţi şi a afirmat: ”Cifrele sunt reale. Manipularea a dus la o lipsă de credibilitate a Guvernului, în această pandemie. Ce este mincinos, sau prost spus, că poţi minţi prin omisiune - nu ei fac testările, românii se duc şi se testează în sistemul privat cu alte preţuri decât în toată Europa. La noi costă 70 - 80 de euro un test, în Germania costă 18 - 20 de euro, cam asta e diferenţa. Ei vin acum şi spun că sunt 20.000 de teste făcute astăzi”.

Liderul PSD a precizat că este atributul Guvernului să gestioneze pandemia.

”Marea problemă e lipsa de credibilitate. Am cerut şi eu informări  ce se întâmplă în Europa şi cum se comunică. Există state în Europa în care comunică specialiştii. Nici preşedintele, nici premierul, nici măcar Ministrul Sănătăţii nu comunică pe coronavirus ce se întâmplă şi ce măsuri sunt luate. Atâta timp cât au vrut să gestioneze această pandemie politic, s-a dus şi credibilitatea. Să nu mai vorbim de gesturi - să stai  în biroul primului  ministru fără mască, să mergi la întâlnirile politice ale ministrul Mediului, în loc să se ocupe de inundaţii, fără mască. Lumea nu mai are încredere”, a adăugat Ciolacu.

Liderul social-democrat consideră că Guvernul nu a venit cu o analiză ştinţifică, clară, pe care să o expună anumiţi specialişti.

”Noi le ştim pe toate. Am văzut mai devreme că ministrul  Sănătăţii îşi dădea cu părerea ce facem cu alegerile, adică a terminat cu pandemia, ce facem cu spitalele  cu bolnavii cronici, care nu sunt primiţi în spitale, el se ocupă de alegeri. Avem de-a face cu un Guvern care le ştie pe toate”, a adăugat Ciolacu.

Întrebat ce crede despre faptul că SPD este acuzat în legătură cu numărul mare de infectaţi, Ciolacu a afirmat: ”Astea sunt manifestări de oameni mici. Să ataci nişte instituţii fundamentale ale statului, cum sunt Parlamentul, sau CCR, tu, din funcţia de prim ministru, când faci astfel de lucruri eşti un om mic. În loc să ieşi la televizor şi să spui: «Domle, haideţi să terminăm cu panica, să comunicăm cu toate forţele politice, să avem acelaşi glas în faţa oamenilor». Au băgat zeci de milioane de euro în publicitate, singurul lucru rămas românilor este că trebuie să purtăm mască”.

De asemenea, întrebat ce ar fi făcut diferit dacă PSD era la guvernare, Ciolacu a afirmat: ”Am fi comunicat cu totul altfel, coerent, nu am fi încercat să manipulăm cifrele. Se crează panică, dar nu se spune că rata de infectare este mai mică decât la început. Am început cu 18 la sută, acum suntem la 5, maximum 7-8 la sută. În schimb, spunem că o să ajungem la  1.000 de infectaţi. Numărul nu are relevanţă. Atunci erau 263 şi aveam 18%, acum avem  681, dar rata este de 7,94 la sută. Este un mod de manipulare a cifrelor. Nu am înţeles de ce nu au vrut niciun fel de transparenţă şi au ţinut această comunicare într-o singură mână, a Guvernului. În Europa, prim-miniştrii au venit în Parlament şi au prezentat situaţia”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri