Liderul rakeţilor basarabeni de la Iaşi a fost arestat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Liderul rakeţilor basarabeni de la Iaşi a fost arestat

GALERIE
Ion Druţă, zis “Vanea
  • Ion Druţă, zis “Vanea
- +

Ion Druţă, liderul interlopilor basarabeni aciuaţi la Iaşi, a fost arestat în Republica Moldova pentru complictate la omor în cazul atentatului din Vitan. Fraţii săi, Grigore şi Tudor, sunt şi ei în arest pentru instigare la omor în cazul omului de afaceri băcăuan Valeriu Damian

  Ion Druţă, zis “Vanea”, este acuzat de procurori că, la îndemnul fraţilor Mararu de la Piatra Neamţ, l-ar fi angajat pe asasinul Vitalie Proca pentru a-l ucide pe interlopul Puiu Mironescu. Atentatul a avut loc în toamna anului trecut, atunci când Proca l-a confundat pe Puiu Mironescu cu bucureşteanul Răzvan Isăilă. Acesta din urmă a fost împuşcat pe o stradă din cartierul bucureştean Vitan, însă a supravieţuit în urma mai multor intervenţii chirurgicale. Ion Druţă a fost arestat în Republica Moldova după ce, în prealabil, autorităţile române au emis pe numele său un mandat european de arestare pentru complicitate la omor calificat. “Din mijloacele de probă administrate în cauză, precum şi din valorificarea unor date puse la dispoziţie de către autorităţile judiciare competente din Republica Moldova în baza comisiei rogatorii internaţionale dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a reieşit că, în perioada octombrie - decembrie 2012, inculpatul Druţă Ion a fost cel care, la solicitarea inculpaţilor (instigatori) Mararu Bogdan Anton şi Mararu Răzvan-Nicolae, a găsit un asasin plătit capabil să pună în aplicare planul acestora, respectiv asasinarea lui Mironescu Ioan Dumitru, şi a facilitat intrarea pe teritoriul României a inculpatului Proca Vitalie, în data de 14 noiembrie 2012", susţin procurorii. Aceştia au adăugat că Druţă i-ar fi făcut rost lui Proca şi de armă, dar că l-ar fi însoţit până la Bucureşti, indicându-i persoana pe care ar fi trebuit să o ucidă. Ion Druţă mai este judecat în Republica Moldova pentru un triplu asasinat comis la începutul anilor 2000 alături de un alt raket basarabean stabilit la Iaşi, Robert Gârleanu, aflat şi el în arest. Fraţii lui Ion Druţă, Grigore şi Tudor sunt arestaţi şi ei în cazul uciderii omului de afaceri băcăuan Valeriu Damian. Fraţii Druţă se ocupau la Iaşi îmbuteliatul şi comercializarea băuturilor alcoolice

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.