Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Lidl intenţionează să cumpere teren de la fabrica de pâine din Moara de Foc

„Acum se poartă doar discuţii cu cei de la Lidl, vom vedea ce se va întâmpla”, susţine una dintre părţile implicate în tranzacţie.

GALERIE
Compan Iasi
  • Compan Iasi
- +

O tranzacţie imobiliară interesantă este pe cale să aibă loc la Iaşi într-o zonă bună a oraşului. Compania Lidl România duce tratative pentru achiziţionarea unei suprafeţe de teren din curtea fabricii de pâine Compan SA, una din cele mai vechi fabrici de pâine din Iaşi. 

Deocamdată nu se ştiu prea multe detalii, deoarece atât compania cât şi vânzătorul sunt destul de rezervaţi, însă conform agenţiilor imobiliare, preţul mediu pe metru pătrat de teren în această zonă ajunge în jur de 400 de euro, prin urmare, cel mai probabil vorbim de o tranzacţie de câteva milioane de euro. „Încă nu ştim ce suprafaţă de teren vrea să cumpere Lidl, deoarece acolo e o suprafaţă de teren mare, suntem vreo 20 de societăţi în aceeaşi curte. Au mai fost oferte de cumpărare şi din alte părţi, dar ştiţi cum este, până să se vândă, mai este. Acum se poartă doar discuţii cu cei de la Lidl, vom vedea ce se va întâmpla”, a precizat Aurel Macovei, director general Compan SA.
 
Acesta a mai precizat că nu ştie ce intenţionează să facă Lidl cu terenul din Moara de Foc. De asemenea, acesta a mai spus că tranzacţia imobiliară nu are nicio legătură cu fabrica de pâine, aceasta va rămâne în continuare funcţională, cuptorul Compan fiind situat în Podu Roş. Conform cifrelor de la ANAF, firma Compan merge pe profit, ultimul bilanţ depus, cel pe anul 2016 arată o cifră de afaceri de 11,5 milioane de lei şi un profit net de 51.800 de lei. Reprezentanţii lanţului de magazine Lidl au evitat să ne răspundă la întrebările trimise de noi, astfel că nici nu au confirmat tranzacţia de la Iaşi, nici nu au infirma-o. „Suntem interesaţi să ne dezvoltăm, în continuare, în toate regiunile ţării în egală măsură. Moldova rămâne o regiune importantă în extinderea reţelei Lidl România şi suntem deschişi la noi oportunităţi de dezvoltare. Cu toate acestea, în acest moment, nu putem oferi informaţii despre o eventuală tranzacţie în zona la care faceţi referire”, a precizat Maria Georgiana Lefter din cadrul Biroului de Comunicare Lidl România. În prezent, reţeaua Lidl numără 221 de magazine la nivel naţional. În ultima jumătate de an, Lidl a mai achiziţionat şi alte terenuri în ţară, ultimele tranzacţii fiind chiar anul acesta, la Bucureşti şi Oradea.
 
Retailerul german Lidl a cumpărat un teren de peste 7.400 metri pătraţi pe Şoseaua Fundeni de la furnizorul de mobilă Arletta, pe care a plătit  2,1 milioane euro plus TVA şI un teren de la dezvoltatorul imobiliar Arcvia Minerva din Arad, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din vestul României, tranzacţia ridicându-se la aproape 2 milioane de euro. La sfârşitul anului trecut, Lidl a mai achiziţionat un teren la Arad, de la o firmă controlată de producătorul de vagoane Astra. Lidl a intrat pe piaţa locală în 2010, când a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus. Retailerul este parte a grupului german Schwarz, care mai deţine în România reţeaua de hipermarketuri Kaufland. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri