anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Liga I văzută prin cifrele statistice

GALERIE
sepsi-medias
 • sepsi-medias
- +

Avem campionatul cu cea mai mare instabilitate de efective din Europa. Numărul străinilor creşte în toate ţările europene

Campionatul României are cel mai ridicat procent în ce priveşte jucătorii transferaţi în timpul anului 2019, arată un studiu al CIES Football Observatory care ia în calcul 31 de ligi europene.
58,2% dintre jucătorii legitimaţi la cluburi din Liga I s-au transferat în anul 2019. Campionatul României este urmat de cele Ciprului (55,3%), Turciei (54,1%), Portugaliei (52,7%) şi Serbiei (52%).
La polul opus se află campionatele Angliei (27%), Germaniei (30,8%) şi Danemarcei (31,3%).
Toate ţările unde fotbaliştii transferaţi în 2019 alcătuiesc majoritatea lotului sunt situate în Europa de Est (România, Serbia şi Bulgaria) şi Europa de Sud (Cipru, Turcia, Portugalia, Israel şi Grecia), menţionează CIES. În schimb, majoritatea ţărilor care au puţini jucători recrutaţi în acest an sunt din Europa de Vest şi de Nord, ceea ce arată abordări culturale diferite în ce priveşte managementul lotului şi piaţa de transferuri.

În altă ordine de idei, procentul jucătorilor străini din Liga I este de 37,6%. Cei mai numeroşi stranieri sunt în campionatul Ciprului (66,8%), care este urmat de cel al Portugaliei (63,6%), al Turciei (62,4%), al Italiei (58%) şi al Angliei (57,9%). Cei mai puţini stranieri se întâlnesc în campionatele din Serbia (14,8%), Ucraina (23,2%), Israel (25,2%), Cehia (25,3%) şi Norvegia (27,4%).
 Numărul fotbaliştilor străini din campionatele europene este în creştere pentru al cincilea an consecutiv, procentul fiind acum de 41,8%, după ce în urmă cu zece ani era de numai 34,7%.
Media de vârstă a fotbaliştilor din Liga I este de 26,09 ani.Cea mai scăzută medie de vârstă se întâlneşte în campionatele Slovaciei (24,31 ani), Olandei (24,54 ani) şi Sloveniei (24,57 ani), iar cea mai ridicată, în cele din Turcia (28 ani ani), Cipru (27,41 ani) şi Ungaria (27,01 ani).
Pe 1 octombrie 2019, media de vârstă în campionatele analizate a fost de 26,07 ani, faţă de 25,90 ani în 2018. În Liga I, procentul jucătorilor formaţi la clubul la care evoluează în prezent este de 16,15%.

Cei mai puţini fotbalişti formaţi la club sunt în Turcia (8,7%), Italia (8,9%) şi Portugalia (9,1%). Pe primele locuri la acest capitol sunt Danemarca (27,4%), Slovenia (27%) şi Norvegia (26,1%).
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.