LIIS ONLINE sau despre dăruire, implicare, dezvoltare în Săptămâna Educației Globale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 28.02.2021

LIIS ONLINE sau despre dăruire, implicare, dezvoltare în Săptămâna Educației Globale

GALERIE
Moisil Iasi
 • Moisil Iasi
- +

Săptămâna Educației Globale la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, a cuprins, printer altele și un amplu program online de dezvoltare personală și formare profesională pentru cadrele didactice:

 • Luni, 16.11.2020 - Instrumente de evaluare online – exam.net, formator - prof. dr. Anamaria Ghiban;

 • Marți, 17.11.2020 - Utilizare catalog electronic E – Study: accesare, notare, creare teste, formator - prof. Mihaela Acălfoaie;

 • Miercuri, 18.11.2020 - Utilizarea platformei Brio, formatori - prof. Lăcrămioara Tufescu și prof. Ines Crețu;

 • Joi, 19.11.2020 - Instrumente care stimulează interactivitatea în mediul online, formator Carmen Teodorescu – Manager Finance & Control, CENTRIC IT SOLUTIONS ROMÂNIA;

 • Vineri, 20.11.2020 - Crearea de teste utilizând platformele E-Study și Microsoft Teams, formator - prof. Mihaela Acălfoaie.

            Nu mai știm sigur de la cine a pornit dăruirea, de la cadrele didactice, de la toți angajați, de la elevi, de la părinți sau de la absolvenți, dar cel mai important este că a devenit de multă vreme un mod de a fi la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

            Oferta de formare a fost generoasă astfel încât fiecare să participe la workshop-ul online, care răspunde nevoilor sale de formare și dezvoltare. A fost extraordinar să schimbăm rolurile, să fim când cursanți, când formatori. "Orice metodă/strategie care îi pune în starea de învățare și crește nivelul de motivație al elevilor este binevenită." – a menționat Carmen Teodorescu, manager la Centric IT Solutions România și formatorul training-ului Instrumente care stimulează interactivitatea în mediul online susținut cu profesorii Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

            Ne-am bucurat încă o dată de darul pe care ni l-a făcut doamna profesoară de informatică Mihaela Acălfoaie, prin realizarea în anul școlar 2019 – 2020 a platformei E – Study care include catalogul electronic și pe care o implementăm în acest an școlar 2020 – 2021. Platforma creată de profesorul nostru de informatică – Mihaela Acălfoaie a fost oferită de către aceasta gratuit tuturor beneficiarilor din Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

            Prezentarea exemplelor de bună practică la Centrul de Formare pentru Educație Digitală din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași de către profesorii Maria Rados și Morariu Floricica a constituit încă o validare a activităților derulate în cadrul LIIS ONLINE. La disciplina Istorie, profesor Maria Rados a propus o abordare transdisciplinară pentru studierea lui William Shakespeare în contextul Renașterii. Cu ajutorul resurselor educaționale online, elevii au fost transpuși în lumea pieselor shakespeariene, retrăind emoția provocată de gong într-o sală de spectacol. Profesorul Floricica Morariu la religie, a realizat un colaj de activități bazate pe diferite resurse digitale, Jamboard, puzzle, Wordwall, LearningApps, Padlet, cu ajutorul cărora a discutat cu elevii clasei a VI-a B despre Țara Sfântă.

            Continuăm LIIS ONLINE cu o mare dorință de a schimba bune practici, prin pregătirea articolelor de specialitate, a punctelor de vedere asupra motivării elevilor, creșterii performanțelor acestora, identificării și construirii celor mai adecvate contexte de învățare care vor fi publicate în cele trei ghiduri, care vor fi elaborate și publicate de către profesorii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași:

 • Volumul aflat la a III –a ediție Educație în era digitală (coordonatori - prof. Timofte Cristina și prof. dr. Adochiei Narcisa);

 • Ghidul cu resurse/rezultate/activități didactice hibrid și online susținute cu elevii, pe care îl vom lansa în semestrul al II-lea cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de învățământ informatic (coordonat de grupul de lucru Departamentul eLIIS); 

 • Volum de articole despre experiențele legate de utilizarea tehnologiei/a instrumentelor social media în procesul educativ – activități implementate la clasă, aplicații interesante, evenimente, publicat și pe site-ul oficial al proiectului Educational Toolkit for the Development of Social Media Literacy (coordonator - prof. dr. Ghiban Anamaria).

            Grupul de lucru - Departamentul eLIIS are rolul de a promova Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași drept un cluster de resurse digitale și experiente E-Learning și de a-i consolida rolul de reper în comunitatea educațională. Ne propunem să transpunem clustere din antreprenoriat în zona educațională.

            Săptămâna Educației Globale a fost pentru elevii noștri un prilej de a se conecta la arte, de a se dezvolta personal sau de a dărui celorlalți din ceea ce știu. Elevii claselor a V-a și a VI-a au participat, fiecare dintre ei alături de colegi și doamna dirigintă la o oră de diriginție altfel, derulată în cadrul programului de dezvoltare personală Stima de sine și rolul acesteia în viața elevilor susținut de psihoterapeut lector univ. dr. Ambrosă Ana Maria.

            Proiectul Micii Informaticieni derulat sub coordonarea profesorului Lăcrămioara Tufescu - director adjunct, cu sprijinul tuturor profesorilor de informatică, continuă. Ștafeta a fost predată pentru mentorat clasei a XI-a B.  Următoarele două săptămâni, sesiunile de formare cu elevii din cele 3 clase de a V-a, vor fi susținute de mentorii - Ceban Mădălina, Iacob Anca și Galu Matei, elevi ai clasei a XI-a B.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.