anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Comunicat de presă

Linia Partidului Mișcarea Populară Iași nu mai coincide cu respectarea intereselor comunității locale

GALERIE
s604x0_Mircea_Manolache
 • s604x0_Mircea_Manolache
- +

Acestă situație este exemplificată foarte clar la nivelul proiectelor desfășurate în favoarea comunității locale prin intermediul Consiliului Județean Iași.

Obiectul unui asemenea proiect a fost și locația în care astăzi, Consiliul Județean Iași s-a reunit și anume: Mănăstirea Hadâmbu.
Vă reamintesc faptul că, în data de 28 iulie 2016, noi, majoritatea consilierilor județeni ieșeni, în cadrul unei ședințe ordinare de plen, prin convocator nr 22212/22.07.2016 am votat „PENTRU” realizarea unei INVESTIȚII majore în TURISMUL ECUMENIC al județului nostru.
Speța exactă s-a referit la modernizarea a două drumuri județene de importanță strategică la nivel județean. 
Prin urmare, „PENTRU” realizarea obiectivului de investiții “Modernizare drum județean DJ 247 A: Budești – Hadâmbu km.37+613-39+613” au votat 19 consilieri județeni.
Vă rog să rețineți: 19 consilieri județeni. La limită! Pentru că 18 voturi nu erau suficiente pentru aprobarea acestui obiectiv de investiții.
Au votat în favoarea realizării acestei investiții 15 consilieri PSD, 3 consilieri ALDE și un consilier UNPR.
 
DIFERENȚA A FOST FĂCUTĂ PRIN VOTUL FAVORABIL DAT DE CONSILIERUL JUDEȚEAN, DIN PARTEA UNPR, MIRCEA MANOLACHE.
 
Vă reamintesc faptul că plenul Consiliului Județean Iași este format din 37 de consilieri: 17 PSD, 12 PNL, 3 ALDE, 3PMP, 2 UNPR.
Nu cunosc motivele pentru care consilierii județeni din partea PNL Iași au respins acest proiect.
Știu foarte bine însă motivele pentru care consilierii PMP Iași au fost nevoiți să respingă această investiție în TURISMUL ECUMENIC AL IAȘULUI.
Cunosc aceste presiuni pentru că ele au fost exercitate și asupra mea. Voi reveni în scurt timp cu detalii asupra presiunilor incredibile la care am fost supus.
Însă, spre deosibire de ei, eu am ales să îmi ascult conștiința, nu ordinele unui președinte de partid, care ar fi dorit să îl șantajăm prin votul nostru pe Președintele CJ Iași, Maricel POPA.
Am ales să sprijin acest proiect pentru că era în favoarea cetățenilor care ne-au acordat votul și încrederea lor pentru a-i reprezenta.
 
Am ales să sprijin proiectele favorabile Iașului pentru că așa am jurat pe Biblie.
Pentru că eram într-o alianță electorală vremelnică, realizată între UNPR și PMP, Președintele PMP Iași, Petru Movilă și secretarul acestui partid Alin Aivănoaei, și-au permis să exercite din acel moment presiuni din ce în ce mai mari asupra mea. Un șantaj ordinar pe care urmează să îl expun opiniei publice.
Petru Movilă și Alin Aivănoaei au considerat că eu, Mircea Manolache nu am urmat linia partidului PMP Iași.
Este perfect adevărat! Nu am urmat această linie pentru că ea, linia și însăși politica PMP Iași nu mai urmează linia intereselor comunității locale.
Eu rămân fidel jurământului depus la investirea cu calitatea de consilier județean. Aleg să rămân fidel intereselor cetățenilor care mi-au acordat votul și încrederea lor. La fel ca majoritatea colegilor mei din Consiliul Județean Iași, oameni deosebit de serioși și onești.
 
Indiferent de consecințe.
Așa să ne ajute Dumnezeu!
 
Consilier Județean Mircea MANOLACHE                                                         31.08.2017 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.