Lista AUR împănată cu generali care au pensii uriaşe şi condamnări penale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 27.01.2021

Lista AUR împănată cu generali care au pensii uriaşe şi condamnări penale

GALERIE
Mircea Chelaru general
  • Mircea Chelaru general
- +

Pe listele de candidaţi ai Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) sunt cel puţin trei militari care beneficiază de pensie specială. Unul dintre ei, Mircia Chelaru, are o condamnare penală, iar o treime din pensia sa este preluată de ANAF. Generalul Mircea Chelaru, fost şef al Statului Major General, a primit, în 2019, o pensie specială de 106.800 lei/ an.

Şi soţia sa are pensie specială, de la ministerul de Interne: 100.800 de lei/ an.  Chelaru a fost condamnat definitiv, de magistraţii de la Curtea de Apel, în 2016, la 3 ani de închisoare cu suspendare. 

Dosarul vizează modul în care şi-au cumpărat locuinţele de serviciu, fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, şi alţi zece generali şi colonei. Judecătorii l-au obligat pe general să plătească aproape 93.000 de lei, ceea ce reprezintă daune materiale faţă de MApN, dar şi peste 850.000 de lei, ceea ce reprezintă foloasele materiale realizate în urma obţinerii locuinţei.

În consecinţă, o treime din pensia lui Chelaru este preluată de ANAF. Pe listele AUR se află şi Francisc Tobă, fost vicepreşedintele FSN din Sibiu, deputat FDSN (septembrie 1992); preşedintele Organizaţiei FDSN din Sibiu şi membru al Grupului parlamentar al PDSR. Tobă a fost şi consilier al lui Adrian Năstase. În trecut, Tobă a candidat şi pe listele PSD pentru Parlament, iar anul trecut făcea parte din conducerea Partidului Neamul Românesc al fostului parlamentar PSD Ninel Peia.

Pensia specială a lui Tobă: 47.832 lei, în anul 2019.  Un alt pensionar special care candidează pentru AUR este generalul Nicolae Roman, suspectat că ar fi participat la represiunea de la Timişoara, din decembrie 1989. El are o pensie de 165.000 lei, pentru anul fiscal 2019. Soţia sa este tot pensionar al ministerului Apărării şi a primit 62.000 de lei, tot în anul fiscal 2019. 

SURSA: newsweek.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Summitul democraţiilor

Lucian DÎRDALA

Summitul democraţiilor

Mai ales dacă summitul democraţiilor va prefaţa forme durabile de cooperare, singura modalitate de evitare a cacofoniei va fi aceea ca Washingtonul să recurgă la metode mai vechi şi mai puţin ortodoxe de obţinere a consensului, cum ar fi plăţile colaterale şi exprimările mai răstite.

Filmuletul zilei

opinii

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

Conferinţa

Radu PĂRPĂUȚĂ

Conferinţa

Conferinţa se poate intitula cam aşa: Protuberanţele adâncurilor la clasicii moderni sau De la parabolicul inteligenţei prezumţioase la trăirea abisalului echivoc (jur că titlul e autentic). Cred că nu ar fi de lepădat nici Influenţa stâlpilor de telegraf asupra ciclului menstrual la raţe sau, şi mai bine, Influenţa paralelismului şinelor de cale ferată asupra ciclului menstrual la ciorile de pe traverse.

Felicia Donceanu

Alex VASILIU

Felicia Donceanu

Prezenţa sporadică a muzicii academice româneşti în repertoriile filarmonicilor şi teatrelor lirice din ţară este, din 1990 până acum, o realitate. Câte o aniversare sau comemorare, o întâmplare, prezenţa rară a unui compozitor la pupitrul orchestrei simfonice din ţară pentru a oferi publicului o lucrare proprie (Sabin Păutza) mai aduc aminte publicului că în România există o cultură muzicală de excepţională valoare. Un nume care ar merita cu prisosinţă să fie mai bine cunoscut este al Feliciei Donceanu.

pulspulspuls

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Gata, încă una şi mă duc, vorba reclamei: azi am zis să închidem în sfârşit subiectul spumos al banalului chişleac de pe augusta persoană e lui Peni Hill, vorba unui amic, dar nu înainte de a vă mai spune una mică, prin ricoşeu, despre acest tratament lactat în zi festivă. 

Caricatura zilei

Ivermectină

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.