Lista camerelor web care transmit în direct secvențe din viața păsărilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Lista camerelor web care transmit în direct secvențe din viața păsărilor

GALERIE
berze
 • berze
- +

Majoritatea vestitorilor primăverii – barza albă, barza neagră, graurii, unele păsări cântătoare -  s-au întors deja în mai toate regiunile țării, iar procesul de cuibărire este în toi. Spre bucuria noastră, în România, în ultimii ani au apărut din ce în ce multe cuiburi monitorizare web, care pot fi accesate online, spre deliciul spectatorilor. Considerăm că este una dintre cele mai bune metode de educație în spiritul conservării Naturii și a animalelor sălbatice.

Camera Milvus, amplasată la un cuib de barză din Dumbrăvioara, județul Mureș, a fost prima de acest fel din țară, ajungând în acest moment la peste 35 de mii de utilizatori unici din peste 10 țări. Acest model a fost preluat și de alte organizații de protecția naturii, iar numărul camerelor a crescut considerabil. Iată o listă cu linkurile care pot fi accesate și care oferă imagini în direct:

 1. Webcam berze 1 – Grupul Milvus – de mai bine de 13 ani, în direct de la Dumbrăvioara, județul Mureș, în fiecare sezon: https://milvus.ro/webcams/storkcam1/ (berze, deocamdată în vizită)
 2. Webcam berze 2 – Grupul Milvus – camera instalată în acest an tot la Dumbrăvioara: https://milvus.ro/webcams/storkcam2/ (berze în cuib)
 3. Webcam vânturei – Grupul Milvus – camera instalată la etajul al – X-lea a unui bloc din Tîrgu Mureș: https://milvus.ro/webcams/falcocam/ monitorizează o pereche de vânturei roșii (vânturel în cuib)
 4. Cuib de barză albă – clujbird.ro – cameră instalată pe un stâlp de medie tensiune în localitatea Vlaha, județul Cluj: http://clujbird.ro/ro (barză în cuib)
 5. Webcam barză alba – Prietenii berzelor  - Camera oferă imagini live din cuibul din localitatea Cristian, județul Brașov: https://prietenii-berzelor-cristian.click2stream.com/ (berze în cuib)
 6. Live din cuibul de barză – wildliferomania – în direct din localitatea Cărpiniș, județul Timiș: https://wildliferomania.com/live/barza-alba-carpinis/ (berze în cuib)
 7. Barză alba – wildliferomania – în direct din localitatea Cărani, cuib situate pe un acoperiș: https://wildliferomania.com/live/barza-alba-carani/, (berze în vizită)
 8. Live Șoimul dunărean/ vânturelul roșu – în direct dintr-un cuib amplasat pe un stâlp de înaltă tensiune de către Grupul Milvus în județul Timiș (momentan, vânturel roșu în cuib)
 9. Live barză alba - cuib situate în orașul Sfântul Gheorghe, județul Covasna: https://www.sepsiradio.ro/ - în josul paginii (berze în vizită)

Oricare ar fi camera web pe care o alegeți să o urmăriți, vă dorim un sezon frumos, plin de momente uimitoare alături de păsările pe care le veți viziona.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.