Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Lista celor 15 finaliştii care luptă pentru titlul de cel mai talentat român

GALERIE
romanii au talent
  • romanii au talent
- +

ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 3, a ajuns la final. Tensiunile ating cote maxime vineri, 10 mai, când cei 15 finalişti vin pe scenă să demonstreze publicului că merită titlul de cel mai talentat român şi marele premiu în valoare de 120.000.

Din sutele de românii care s-au prezentat la preselecţii, doar 60 de concurenţi au convins juriul că merită să meargă mai departe în show-ul ROMÂNII AU TALENT, în etapa SEMIFINALELOR, cinci la număr.

La finalul fiecărei semifinale publicul şi juriul au ales câte trei concurenţi care au ajuns în FINALĂ.

Aceştia sunt cei 15 finalişti:

Gabriela Artene a impresionat cu vocea ei puternică. Concurenta este de profesie consultant financiar la o companie de asigurari şi asistent medical principal la un spital de neurochirurgie. „Pentru mine participarea la show-ul ROMANII AU TALENT înseamnă foarte mult - un mare vis  pe cale de a se împlini: acela de a putea cânta arii din opere pe scenă”, a declarat Gabriela Artene.

De asemenea, finalista este fericită pentru că odată cu participarea la această emisiune i s-a recunoscut talentul, „pe care l-am ţinut ascuns în suflet, pentru că prea multă lume ‚bună’ m-a respins şi a râs de mine. Pentru mine ROMÂNII AU TALENT mai înseamnă recunoştere fără pile, pe bune, prin ce poate demonstra omul cu talent că e în stare să creeze. ROMÂNII AU TALENT înseamnă că nu contează vârsta când înca mai poţi să-ţi arăţi talentul. Acest show înseamnă că nu contează ce talent ai, ci trebuie doar să îndrăzneşti  să ţi-l arăţi şi să ţi-l  cunoască lumea întreagă. Sunt sigură că participarea mea la show-ul ROMÂNII AU TALENT îmi va schimba viaţa radical”, a spus Gabriela Artene.

Rotari Ghenadie a urcat pe scena de la ROMÂNII AU TALENT şi a convins juriul format din Andi Moisescu, Andra şi Mihai Petre cu acordeonul său că merită să ajungă în FINALA de la ROMÂNII AU TALENT.

„Participarea mea la show-ul ROMÂNII AU TALENT este o altă metodă de a demonstra publicului posibilităţile instrumentului şi repertoriul său. Pentru mine ROMÂNII AU TALENT este o nouă experienţă întrucât nu am participat niciodată la un show de acest tip şi emoţiile create şi transmise sunt de un alt gen. Nu am interpretat niciodată în faţa publicului de pe teritoriul României şi cred că acest show este un alt pas în cariera mea de artist. Sper că publicul va aprecia ceea ce fac şi spre ce tind”, a declarat Rotari Ghenadie.

El speră ca participarea la ROMÂNII AU TALENT să-i aducă colaborări cu diferiţi artişti din lumea muzicii româneşti.

„Faptul că am ajuns în FINALA de la ROMÂNII AU TALENT reprezintă deja o schimbare în viaţa mea şi cred că experienţa care va urma îmi va aduce ulterioare schimbări în viaţă şi îmi voi putea realiza visul”, a spus finalistul ROMÂNII AU TALENT.

Mentalistul Vlad Grigorescu a cucerit publicul din primele momente când a urcat pe scena de la ROMÂNII AU TALENT. Încă din etapa preselecţiilor de la ROMÂNII AU TALENTel şi-a demonstrat abilităţile.

„Când aveam 6 ani, tata a venit la mine, mi-a arătat un nasture, l-a strâns în pumn şi l-a făcut să dispară. Apoi m-a pus să mă caut în buzunarul de la spate şi acolo am găsit nasturele. Tata nu este magician. Ştia şi el trucul ăsta şi a vrut să mă ţină ocupat. M-a ţinut ocupat toata viaţa”, a povestit Vlad Grigorescu.

Susţine că a venit la ROMÂNII AU TALENT pentru că vrea să arate că magia nu înseamnă doar trucuri. „Trucuri pot face toţi. Magia este o formă de artă prin care se pot spune poveşti şi se pot transmite mesaje şi emoţii. Magicianul nu trebuie să fie un personaj care e arogant pentru că el ştie cum se fac nişte trucuri. Magicianul trebuie să fie un entertainer, să aibă ceva de transmis. E ca la filme. Cele bune au multe substraturi”, a spus finalistul ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 3.

Corul “Fiat Lux” din Oradea este format din 25 de tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 22 de ani. “Fiat Lux” înseamnă în traducere din limba latină „Să fie lumină” Corul a fost înfiinţat în anul 2005, cei mai mari din grup au stat la baza formării acestuia. ”Totul a început când am primit o invitaţie la un concert de colinde şi am pregătit pentru acest eveniment câteva din frumoasele noastre colinde tradiţionale. După succesul avut şi după bucuria provocată publicului la acel concert, am  hotărât să continuăm repetiţiile şi iată că suntem aici, în formula actuală”, au spus componenţii corului „Fiat Lux”.

Pentru membri acestui cor show-ul ROMÂNII AU TALENT reprezintă o oportunitate „de a-i bucura pe cei de lângă noi şi mai mult decât am făcut-o până acum, în drumul nostru spre maturitate”. „Participarea noastră la ROMÂNII AU TALENT este şi o modalitate prin care activitatea corală are raţiunea de a fi inclusă într-o alternativă de activităţi pentru generaţiile tinere. Este o ocazie de a deveni mai buni, prin competiţie. Cu siguranţă experienţa aceasta ne va aduce în faţa unor altfel de provocări, ne va deschide noi orizonturi, ne va face mai fericiţi”, spun cei ajunşi în FINALA de la ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 3.

Trupa de dans WhoGonStopUs şi-a câştigat locul în FINALA de la ROMÂNII AU TALENT. Trupa s-a înfiinţat în toamna lui 2011, „din dorinţa de a schimba ceva în lumea dansului urban şi pe scena din Romania, şi din pasiunea şi dragostea pentru dans”.

Au ales să vină la ROMÂNII AU TALENT pentru că, spun ei, iubesc dansul. „Vrem să le arătăm românilor că ne leagă nu doar dansul ci şi prietenia. Avem ceva de arătat celor din jurul nostru, ca şi aici în spatele artiştilor există viaţă”, spun finaliştii.

ROMÂNII AU TALENT reprezintă pentru ei o şansă inedită şi un pas în viaţa şi cariera fiecrăia dintre ei. „Tot timpul ne spunem între noi că putem şi suntem capabili să schimbăm ceva, să creem ceva, ceva care să placă, ceva care să te impresioneze, ceva care îl faca pe cel din faţa noastra să simtă pentru un moment ce simţim noi, asta înseamnă să iubeşti şi să vrei la rândul tău să împărtăşeşti”, susţin dansatorii.

Diana Căldăraru este adolescenta care a impresionat prin calităţile sale vocale, dar şi abilitatea de a cânta la pian. „Când am împlinit 2 ani, părintii mei şi-au dat seama că am ureche muzicală pentru că începusem să fredonez în casă tot ce auzeam la radio. Mai târziu pe la 3 ani mama a rugat o cunoştiinţă să se ocupe de mine, să mă înveţe cântecele pentru copii. Am făcut şi o înregistrare la un studio local cu melodia ,’În ogradă’, pe care o am şi acum înregistrată”, povesteşte Diana.

„Urmăresc această emisiune de la prima ediţie. Stau cu sufletul la gură şi urmăresc fiecare concurent. ROMÂNII AU TALENT este şansa pe care mi-a dat-o Doamne - Doamne şi n-aş vrea s-o ratez”, susţine finalista ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 3.

Alexandru Minculescu şi Andra Păcurar sunt tinerii care au urcat pe scena de la ROMÂNII AU TALENT şi au impresionat prin dans sportiv.

„Ne-am decis să participăm şi să ne încercăm norocul la ROMÂNII AU TALENT din dorinţa de a promova dansul sportiv. Pentru noi, ROMÂNII AU TALENT înseamnă o nouă şansă de a câştiga experienţă şi, de ce nu, un premiu”, spun la unison cei doi dansatori.

Ana Munteanu este artista care poate modela nisipul. Concurenta a impresionat juriul şi publicul prin talentul ei de a spune poveşti folosindu-se de nisip. „Arta e tot ce am. Nimic mai mult, nimic mai puţin. Fară artă nu există sens, nu doar în viaţa mea, dar şi în univers. Totul e artă, de la cel mai mic atom al corpului nostru pâna la nebuloasele cereşti, totul e arta, dar mai depinde din ce unghi priveşti”, este de părere concurenta.

Ana Munteanu spune că e artist[ă de când se ştie. „De pe timpurile în care mă ascundeam sub masa de la bucatarie şi ‘pictam’ pe tapetele din cameră. Ocupaţia asta a durat până a dat mama de ‘capodoperele’ mele şi atunci a făcut un lucru pe care puţini parinţi ar face-o: în locul unei mustrări ca la carte, mama a înţeles vocaţia mea şi m-a înscris la un cerc de creaţie cu specialitatea desen, după care am plecat la Liceul Republican de Arte Plastice “Igor Vieru”. De aici a început călătoria mea în ceea ce era sa devină sensul vieţii mele - pictura de şevalet”, a povestit Munteanu, care este finalistă ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 3.

Arta fără spectatori e ca o simfonie în care cineva cânta cu un instrument dezacordat, susţine Ana Munteanu.  „Ăsta este motivul pentru care am şi venit la ROMÂNII AU TALENT: pentru a arăta spectatorilor frumuseţea artei şi că ceea ce la prima vedere pare o joacă de copii, o joaca în nisip, poate deveni artă”, a mai spus finalista ROMÂNI AU TALENT, SEZONUL 3.

Camelia Duţă a urcat pe scena de la ROMÂNII AU TALENT şi a dansat step. „Am decis să particip la preselecţiile ROMÂNII AU TALENT în urma vizionării emisiunilor pe internet. M-am gândit că pot face acest lucru”, a spus tânăra, care este spălător auto.

Pentru aceasta, prima experienţă la preselecţii a fost de neuitat. „Ceea ce am simţit pe scenă mi-a dat curaj să merg mai departe, să-mi urmez talentul şi să-mi depăşesc limitele. Participarea mea la acest spectacol mi-a schimbat percepţia despre lume şi despre dans. Cel mai mult îmi doresc să dansez”, spune finalista ROMÂNII AU TALENT.

Classic Beat Orchestra este grupul care a convins că merită un loc în MAREA FINALĂ de la ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 3, datorită abilităţii de a cânta la instrumente.

„Classic Beat Orchestra este singura trupa din România creata din dorinţa de a readuce muzica clasică în actualitate, de a demonstra că aceasta poate suna şi ‘altfel’. Atât de ‚altfel’ încât să te surprindă prin pasajele de muzică clasică reinterpretate într-un stil nou, energic şi captivant. 

Sub deviza ‘Light up the classics!’, avem curajul să-i aşezăm pe Bach, Beethoven şi pe Rachmaninoff faţă în faţă cu puterea tobelor şi energia ritmurilor moderne. Şi pentru ca totul să fie şi mai original, avem şi compoziţii proprii în acelaşi stil de mix între sonorităţi clasice şi modernism”, se descriu în câteva cuvinte membrii trupei Classic Beat Orchestra.

Bogdan Olteanu a ajuns în FINALA de la ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 3 datorită talentului său, şi anume acela de a realiza picturi glitter.

El este un exemplu că prin voinţă poţi munţii din loc. „O boală a copilăriei mi-a afectat auzul, la început mai puţin, dar în timp s-a agravat încet, încet. Medicul mi-a recomandat o proteze auditivă şi mutarea în prima bancă. Acest lucru m-a marcat şi în timp ”, povesteşte Bogdan Olteanu.

Şi-a descoperit pasiunea pentru pictură în şcoala generală şi a fost la cercul de pictură de la Palatul Copiilor. „Pictam, ca şi la şcoala, diverse teme, nimic interesant, după părerea mea. Un singur lucru mi-a captat atenţia. Erau copii care pictau şi pe pânză. Mi-am dorit  şi eu să fac asta. Talentul meu nu ştiu de unde vine şi unde se termină. El există şi îmi hrăneşte imaginaţia, curiozitatea şi setea de cunoaştere. Doar  ‘imaginaţia este ultima limită’, dupa cum spunea Einstein. Dau viaţă ideilor şi creez lucruri care pentru mine sunt frumoase. Am făcut o pasiune pentru frumos”, spune finalistul ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 3.

Mircea Palamari a convins că merită un loc în FINALA de la ROMÂNII AU TALENT datorită mişcărilor sale speciale. Concurentul a ajuns în FINALA de la ROMÂNII AU TALENT dansând precum un robot.

ROMÂNII AU TALENT reprezintă o oportunitate de a mă afirma şi de a arăta lumii că sunt în stare de a impresiona prin dansul meu. Acesta este oglinda sufletului meu, reflectând emoţiile şi trăirile prin mişcare. Aştept de la acest proiect o mulţime de emoţii pozitive”, a spus concurentul.

Iacobeţ Bruno a cucerit juriul şi publicul încă de la preselecţiile ROMÂNII AU TALENT. Bărbatul şi-a câştigat dreptul de a ajunge în FINALA de la ROMÂNII AU TALENT cu talentul deosebit de a dresa nu unul ci trei câini.

Mihai Petre, cel mai dur jurat de la ROMÂNII AU TALENT, a spus încă de la preselecţii că îşi doreşte ca Iacobeţ Bruno să ajungă în FINALA de la ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 3, şi chiar să câştige acest show. Finalistul, împreună cu cei trei câini ai săi, a arătat tuturor românilor ce înseamnă disc dogging.

„Participarea noastra la ROMÂNII AU TALENT va fi un manifest pentru educaţie canina şi umană în acelaşi timp. Nu sunt profesionist şi nu îmi câştig existenţa cu câinii. Sper, în schimb, ca viaţa telespectatorilor şi a câinilor acestora să ia o nouă turnură, aşa cum s-a întâmplat cu mine când l-am văzut pe Ron Watson”, a declarat finalistul de la ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 3.

Acrobaţii Florea au ţinut atât juriul cât şi publicul cu sufletul la gură cu numărul pe care le-au pregătit atât în preselecţii, cât şi în semifinala ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 3

Numele trupei este ales după numele de familie a doi dintre membri, liderii trupei: Antoaneta Stoica, fostă Florea şi fratele ei, Alexandru Florea. Sunt toţi din Bucureşti. Fraţii Florea fac gimnastică de la vârsta de 5 ani, dar şi ceilalţi membri ai trupei au fost sportivi.

„Ne antrenam în jur de trei ore pe zi. Ne dorim ca în viitor să cucerim un trofeu la cel mai mare festival de circ din lume: Monte Carlo", spun acrobaţii.

Eduard Andrei Sandu a făcut sala să râdă cu lacrimi ori de câte ori a urcat pe scena de la ROMÂNII AU TALENT. Ventrilocul a convins în prima etapă juriul de la ROMÂNII AU TALENT şi ulterior şi publicul că merită un loc în FINALA ROMÂNII AU TALENT.

„Vreau ca oamenii să înţeleagă că dacă apare o păpuşă pe un afiş, nu e un spectacol exclusiv pentru copii. Cred că această emisiune îmi va schimba viaţa prin faptul că mă aduce în faţa oamenilor şi, bineînţeles, dacă eu o să am o prestaţie nu bună, ci foarte bună, atunci sunt sigur că mă vor aştepta o mulţime de lucruri minunate. La noi acest lucru e foarte nou, e un tărâm neexplorat şi de aceea e destul de greu la început, dar sunt sigur că după ROMÂNII AU TALENT lumea o să vină la spectacole mult mai mult decât vin în momentul de faţă”, crede finalistul ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 3.

gandul.info

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri