anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Lista delegaţilor la congres: hop - unde-s Costel& Mihăiţă?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Mulţumim şi pe această cale domnului dipotat liberal Alex Muraru pentru că a pus poza aceasta pe Facebook, cu delegaţia ieşeană prezentă în uichend la congres, care l-a votat preşedinte de partid pe Ciucă! 

Astfel că am putut arunca şi noi un ochi pe trupa liberalilor de Bahlui care par a fi în cărţi sezonul acesta, deducând astfel şi lista celor ce nu mai sunt.

De-un par egzamplu, remarcăm prezenţa fostului şef de la Operă, Daniel Şandru, chestiune din care deducem că personagiul l-a abandonat pe Mihăiţă şi acum face trupă cu noul şef al filialei. Ceea ce e de bine.

Iată-l aicea şi pe junele Afloarei, finul lui dom’ Costel, care iarăşi vedem că se menţine ca om de legătură între noua şi vechea conducere liberală de la Iaşi. Ceea ce, iarăşi, e de bine.

Observăm, însă, că din acest măreţ şi impozant trablou lipsesc taman cei care, vrem au ba, reprezintă totuşi Iaşul căci au fost aleşi: dom’ Costel şi Mihăiţă, şeful de Cejău şi premarele municipiului reşedinţă de judeţ. Nu prea am crede că asta a fost decizia şefului de filială, căci după el sigur măcar unul din cei doi era în poză, ci tare am bănui că-i o decizie de mai sus. Ceea ce, iarăşi, nu poate fi decât de bine...

PS1: Apropo de poza aia a şefilor liberali naţionali fără nicio femeie în cadru: iote că la Iaşi, din 27, avem totuşi în cadru trei femei. Adicătelea cam 11%. Mda, cam cât procentul partidului în ultimele sondaje, nu?

PS2: Apropo de congres, o declaraţie faină a lui Ciucă, de care prima dată am zis că-i banc, dar nu e: “Reporter: Dle Ciucă, cum aţi reuşit să îi convingeţi pe toţi delegaţii PNL să vă voteze? Ciucă: Rezultatele guvernării...” 

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

Pavel LUCESCU

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

La anumite intervale de timp, istoria pare să-şi iasă din minţi. Nu suntem departe, dimpotrivă, de un asemenea moment. Îl întrezărim şi îl simţim deja, dar e abia începutul. Nu ştim cât va dura mica apocalipsă, nu ştim de fapt nici cât de mică sau mare va fi şi nici cum voi ieşi din ea. Cei care vom ieşi. Dar ne putem pregăti, învăţând sau reînvăţând să fim mai buni. Cu ceilalţi şi cu noi înşine.

opinii

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

Iaşi, oraşul teilor

George PLEȘU

Iaşi, oraşul teilor

În niciun oraş rolul teilor nu este atât de important ca la Iaşi. Şi nu doar prin legătura cu Teiul lui Eminescu şi importanţa pe care poetul, sub influenţa folclorului german, unde era considerat copacul îndrăgostiţilor, a atribuit-o acestei specii. Ci prin modul în care mirosul teilor devine parte din patrimoniul intangibil al oraşului. Nu există ieşean, născut aici sau venit din alte părţi, ba chiar studenţi sau turişti, care să fi trecut în iunie prin capitala Moldovei şi să nu aibă amintiri unice legate de teii în floare.

Omul textual, noul protagonist postmodern

Codrin Liviu CUȚITARU

Omul textual, noul protagonist postmodern

Omul textual nu are o identitate stabilă, el migrează tipologic, în universul ficţional. Nu-şi arată niciodată fizionomia. Preferă imaginea „haşurată”, decompusă în „aburul” literaturii. Bret Easton Ellis este, indubitabil, unul dintre cei mai mari prozatori contemporani, un postmodernist pur-sânge.

pulspulspuls

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

La cererea publicului, stimaţi telespectatori, revenim la cele spuse aicea pe la începutul săptămânii curente referitor la destinul tragi-cosmic al şmenului penal Skoda şi la rolul unui procurorel nepoţel al unei inculpate conţilieră personală de actual edil şef. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.