anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Lista liberalilor pentru alegerile parlamentare se va stabili la Bucureşti

GALERIE
pnl iasi
 • pnl iasi
- +

Jocurile în filiala ieşeană a PNL vor fi făcute la Bucureşti. Biroul Permanent Judeţean al PNL a stabilit ieri un nou calendar al desemnării candidaţilor partidului la alegerile generale din decembrie. Din lista de candidaţi stabilită în urmă cu trei săptămâni, ca şi din criteriile de ordonare a acesteia s-a ales praful. Lista va fi completată cu noi nume la nivelul conducerii filialei judeţene, aranjată alfabetic şi remisă Biroului Permanent Naţional care va stabili ordinea candidaţilor pe listă şi care va avea dreptul să adauge noi nume.

„Vor mai putea fi depuse candidaturi până pe 4 octombrie. Între 4 şi 6 oc­tombrie, lista rezultată va fi supusă unor verificări, iar pe 7 octombrie, ea va fi validată de către Biroul Permanent Jude­ţean. Pe 8 octombrie, lista va primi mandatul Comitetului Director Judeţean. În­tre 11 şi 12 octombrie, Biroul Permanent Naţional va stabili ordinea candidaţilor. Cel mai probabil vor mai apărea unele nume, menite să îmbunătăţească scorul partidului la nivel local“, a declarat preşedintele filialei judeţene a PNL, Teofil Bălteanu.
 
La mijlocul lunii trecute, PNL a anunţat o listă cu 17 membri care intenţio­nau să-şi depună candidatura la alegerile locale. Dintre aceştia, între timp s-au retras patru liberali, Vasile Cotiugă, Dragomir Angheluţă, Aurel Buşoi şi Vladimir Poroch. „Erau 17, ceea ce oricum era un număr insuficient. Iaşul va trimite în Parlament 12 deputaţi şi 5 senatori. La aceşti 17, trebuie să se adauge supleanţii. Este evident că lista trebuie completată, pentru că cei 13 rămaşi nu sunt suficienţi nici pentru lista la Camera Deputaţilor“, a spus unul din membrii BPJ.
 
Surse din cadrul partidului afirmă că este de aşteptat ca pe lista PNL să se regăsească şi foştii candidaţi ai partidului la primăriile din Hârlău şi Paşcani, Constantin Fotea, respectiv Marius Pintilie. În acelaşi timp, candidatura consilierului judeţean Liviu Bulgaru ar fi pusă sub semnul întrebării, după demisia co-preşedintelui PNL, Vasile Blaga. Acesta a renunţat la funcţiile din partid după ce împotriva sa a fost declanşată urmărirea penală pentru trafic de influenţă. Liviu Bulgaru a fost trimis în judecată anul trecut, fiind implicat într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.
 
Tot în urmă cu trei săptămâni, BPJ stabilise patru criterii după care să se facă ordonarea listei de candidaţi. Cei care doreau să se înscrie în cursa electorală urmau să facă obiectul unui sondaj intern, pentru a se determina notorietatea fie­căruia şi susţinerea de care acesta beneficiază printre viitorii alegători. Al doilea criteriu de departajare ar fi fost contribuţia financiară la campania electorală. Urma să fie luat în calcul şi CV-ul politic al fiecărui candidat şi votul dat de Comitetul Director. Dacă BPN va fi organismul care va stabili ordinea pe liste, criteriile adoptate local nu vor mai avea nicio relevanţă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.